Retelistica

RCS-RDS a reușit să atragă 1 milion de numere prin portare spre Digi Mobil, iar la începutul lui 2017 raportează 3 milioane de abonați pentru operatorul său de telecomunicații. 

Trebuie să precizez că sunt 3 milioane de abonați, aici fiind incluse persoanele fizice și juridice. Această valoare a fost atinsă cu precădere de la relansarea Digi Mobil, relansare pornită în urmă cu trei ani de zile.

Alte date oferite de către RCS-RDS în comunicat:

 • rețeaua 3G a Digi Mobil ar oferi acoperire pentru 97% din populația României;
 • rețeaua 4G a Digi Mobil ar fi ajuns la 37% din populația României.

Declarație oficială:

Succesul Digi Mobil se datorează în egală măsură eforturilor pe care compania le-a făcut constant, cât și utilizatorilor care au avut încredere într-un serviciu nou, aflat la început de drum. Avem certitudinea că vom îmbunătăți permanent serviciile mobile, investiția în tehnologia 4G fiind acum prioritară, astfel încât să ajungem la cât mai mulți utilizatori cu aceasta. Este un efort gradual și susținut pentru creșterea capabilitaților rețelei, 4G fiind următoarea tendinţă importantă pentru consumul optim de internet mobil. Astfel, vom putea să susţinem fără nicio problemă creșterea de trafic a clienților actuali, precum și traficul noilor clienți care ne vor alege.” afirmă Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

Orange are peste 10 milioane de clienți în România, Vodafone se oprește pe la puțin peste 9 milioane, iar Telekom a scăzut cu divizia dedicată sub pragul a 6 milioane. Cred că greul pentru RCS-RDS abia începe, au atras deja pe cei dornici de prețuri mai mici, acum trebuie să fure din market share-ul ce pune accent pe calitatea serviciilor.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Nastase Gheorghita

  intrebarea mea e : oferind atat de mult la preturi mici (nelimitat voce , zeci de Gb de net ) ce vor putea oferi in plus pentru clientii premium ( care au abonamente de 20-30 euro la concurenta ) ? cu alte cuvinte daca vor lansa si ei abonamente de 15 -20-25 euro ce pot oferi in plus ?!?!?!?

  • Telefoane mobile la preturi subvenționate mai agresiv.

   Totuși, trebuie să crească puternic calitatea semnalului in 3G și 4G, dacă vor reuși să facă asta, cei ce au abonamente de 20 – 30 euro la concurenta nu vor avea de ce sa ezite in a merge spre operatorul autohton.

  • GigeL*

   Nu stiu aici cum facem versus Telekom, ca sunt sute de zone in care Digi ii depaseste la calitate 3G :D

 • Liviu

  Bravos … sunt pe drumul cel bun . Mai au mult pana departe , dar intern va spun ca am vazut incercari in crestere , eficientizare , imbunatatirea semnalului mobil . Va fi greu sa fie coroborat cu numarul in crestere de clienti , dar la pretul unui pachet de tigari … nu stiu daca mi-as dori ceva mai mult .

 • catalin0303

  M-am portat la Digi acum un an de la Vodafone – 20 EURO la 5 EURO si nu regret nicio secunda. Acum am un OP3 si 4G e OK. In vacante (in special la munte) nu am avut probleme de semnal iar in Bucuresti nu se pune problema. Nu vad de ce cineva ar plati de 3-4 ori mai mult pentru acelasi serviciu. Mentionez ca nu am avut neplaceri cu Vodafone si am fost multumit pana la incheierea contractului (abonat CONNEX din 1999). Respect si ma bucur insa de economia de piata:).

 • Pingback: RCS-RDS: Peste 3 milioane de abonați pentru Digi Mobil | News7.ro()

 • ioan

  pacat ca nu ofera şi SMS-URI naţionale.eu comunic mult prin mesaje.

  • Tudor P.

   100 mesaje = 1 euro în plus. Trimiţi mai multe pe lună? La mine SMS-urile au fost înlocuite cu whatsapp-ul + alte soluţii. Mai trimit şi eu SMS-uri dar puține.

 • Ciprian

  In oras am patit-o sa nu imi mearga bine internetul de la ei. Modem-ul este inchiriat de la ei. Insa la tara imi merge bine. Sint din Baia Mare.