Telefoane Mobile

Palm este un nume vechi din domeniul PDA-urilor și al smartphone-urilor / telefoanelor inteligente. Compania a intrat în portofoliul HP și nu au știut să gestioneze situația astfel încât să ajungă un jucător de seamă sau măcar să rămână prezenți pe piața telefoanelor mobile.

Palm Pre a fost bine primit în 2009 și a avut un oarecare succes comercial. Achiziția de către HP a fost făcută în 2010. Ce includea Palm Pre la nivel de specificații?

– display de 3.1 inch cu rezoluție 320×480 pixeli, 186 ppi, 16 milioane culori, tastatură qwerty fizică în mod portrait și retractabilă;

– procesor single core la 600 MHz, PowerVR SGX GPU, 256 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– webOS;

– 3G cu viteze de download de până la 3.6 Mbps, Wi-Fi b/g, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 3.15 Megapixeli cu fixed focus, LED flash, fără cameră frontală;

– baterie de 1150 mAh, 133 gr. și 16.9 mm grosime.

Nu am testat niciodată un smartphone Palm. Am avut un early-PDA de la compania americană prin 2002 – 2003. Totuși, citeam site-urile tech la momentul respectiv și review-urile erau, în mare parte, pozitive. Păcat că un nume important a dispărut subit din peisaj. Au mai fost lansate și Palm Pre Plus, Palm Pre 2.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.