Hardware

Avem ecrane OLED flexibile și în momentul de față, dar aflate în spatele unei protecții date de o sticlă rigidă. Uite că Samsung a venit cu o noutate în domeniu, un prim pas către smartphone-ul pliabil. 

Ecranul ce a primit certificarea UL – Underwriters Laboratories este cu un strat din plastic ce emulează protecția dată de sticlă, dar fără a pierde flebilitatea display-ului.

De ce spune Samsung că acest ecran OLED ar fi indestrucibil?

A trecut testul UL (26 de căzături succesive de la înălțimea de 1.2 metri, rezistență la temperaturi cuprinse între + 71 grade Celsius și – 32 grade Celsius. Compania sud-coreeană spune că a realizat teste și de la 1.8 metri înălțime.

2019 este anul în care smartphone-ul pliabil ar trebui să fie prezentat oficial. Presupun că panelul OLED dezvoltat special pentru acest dispozitiv urmează a fi adus și pe alte gadgets, în alte medii în care se potrivește la fix.

Acum nu știu cât de indestructibil este pentru că display-urile sparte sunt una dintre cele mai prolifice metode de făcut bani pe partea de service (pentru producător & unitățile de service propriu-zise).

Sursa: TheVerge.com
Categorii: hardware
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.