Smartphone

O să fac o scurtă prezentare a unui telefon Android de buget. Numele său complet este Samsung Galaxy Fit S5670. Îl găsiți și în oferta operatorilor de telefonie la abonamente care încep de la 1 leu, l-am zărit la Cosmote, spre exemplu. Datele tehnice ce-l animă pe Galaxy Fit S5670:

– ecran TFT capacitiv de 3.3 inch cu rezoluție 240×320 pixeli și 65.000 culori;

– procesor single core Qualcomm tactat 600 MHz, 280 MB RAM, 160 MB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;

– Android 2.2 FroYo și upgrade la 2.3 Gingerbread, Adreno 200 GPU;

– 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră de 5 Megapixeli care filmează QVGA la 15 fps, fără cameră frontală;

– baterie de 1.350 mAh, 108 gr. și 12.6 mm grosime.

Design

Nu pot să spun că impresionează, dar este plăcut. Este finisat cu grijă. Are o margine a ecranului din metal ce dă o notă de soliditate. Atunci când este strâns în mână s-ar putea să auzi un murmur ușor perceptibil din partea carcasei de plastic din spate. Bine că au pus o textură pe ea și contribuie la un grip mai bun, nu-ți scapă din mână. Pare a fi un mic bonsai fiind destul de lat cu dimensiunile 110.2 x 61.2 x 12.6 mm și cântârește 108 gr, ușor și asta pentru că la fabricarea carcasei s-a utilizat mult plastic.

Ecran și sunet

Aduce un TFT capacitiv de 3.3 inch. Aduce și un efect ușor ciudat. Trebuie să găsești un unghi de vizualizare bun că altfel te va deranja când vei dori să privești cu atenție informația afișată. Probabil că am remarcat asta și pentru că sunt obișnuit cu display-uri mai bune de tip S-LCD sau AMOLED. Rezoluția este mică de doar 240×320 pixeli și afișează 65.000 de culori. Alte telefoane ieftine cu Android aduc cel puțin 256.000 culori. Touch-ul funcționează bine și asta pentru că este până la un urmă un ecran capacitiv. Sunetul vine de la o boxă situată pe spate, la bază. Se aude decent. S-a mizat pe volum și mai puțin pe claritate sau calitate. Jackul de 3.5 mm este situat pe lateral superior. Puteau să pună un display cu o rezoluție mai bună, de măcar 320×480 pixeli.

Sistem de operare și aplicații

Rulează Android 2.2 FroYo, dar am înțeles că ar fi disponibil și un upgrade la 2.3 Gingerbread. O să încerc să instalez cea mai nouă versiune și să văd care sunt schimbările aduse. Telefonul are un procesor de 600 MHz, de proveniență Qualcomm ca și acceleratorul grafic Adreno 200. S-au lăcomit la memoria RAM cu doar 280 MB când alte telefoane concurente în genul LG Optimus One are 512 MB RAM. Am făcut și o serie de teste de benchmark. Nu am găsit un shortcut ca să fac screneshots și să vă arăt interfața. Rezultatele sunt modeste ca și performanțele telefonului.

AnTuTu Benchmark – 1.482 puncte;

Quadrant Standard – 523 puncte.

Conectivitate

Pe lateral superior dați de microUSB, jack de 3.5 mm. În dreapta au poziționat butonul de power pentru oprirea și pornirea device-ului. În stânga este slotul pentru cardul microSD protejat de un cauciuc, tastele pentru reglarea volumului. Spre a avea acces la slotul SIM trebuie să îndepărtați capacul bateriei. Operația se desfășoară cam greu și asta pentru că nu au pus un lăcaș mic de unde să pornești.

La interior au pus chestii utile și conforme cu un smartphone modern: 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi în trei standarde b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth, GPS.

Cameră foto și video

Senzorul este de 5 Megapixeli. Mostre foto și video în galeria dedicată.

[nggallery id=232]

Autonomie

Nu am avut ocazia să văd cum se descurcă, bateria este de 1.350 mAh. Bănuiesc că în condițiile de utilizare moderată ajunge la două zile, depinde foarte mult dacă utilizați sincronizarea datelor și dacă accesați internetul via 3G sau Wi-Fi.

Concluzii

Este un telefon Android ieftin cu un design pus la punct. Aduce o cameră de 5 Megapixeli, dar principalele sale puncte negative sunt legate de cantitatea de memorie RAM redusă, rezoluția ecranului de doar 240×320 pixeli. Depinde foarte mult și ce îți dorești de la telefonul tău. Dacă vrei performanță, te uiți de la Samsung Galaxy S în plus, dar dacă vrei un smartphone ieftin cu conectivitate completă și finisat ok, te vei putea orienta spre Galaxy Fit.

evoMAG.ro – 636 lei.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.