Telefoane Mobile

Samsung şi-a etalat în ultimele ore cele mai noi, mai puternice şi mai inovatoare smartphone-uri ale sale. Chiar dacă vedeta serii a fost seria GALAXY S10 (S10e, S10 şi S10 Plus), un alt device foarte aşteptat, unul care a deschis o nouă categorie de telefoane inteligente a fost Samsung GALAXY Fold.

Acest smartphone este primul din lume echipat cu display-ul Infinity Flex Display, unul care permite transformarea terminalului într-un telefon de 4.6 inci sau într-o tabletă de 7.3 inci, totul printr-o simplă pliere.

Samsung a confirmat că lucrează la acest produs de mai bine de 8 ani, multe dintre tehnologiile încorporate fiind concepte şi inovaţii proprii:

 • Materiale noi pentru display: Ecranul intern nu se îndoaie, se pliază. Plierea este mai intuitivă și o inovație mult mai dificil de materializat. Samsung a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri. Noul material face ca Galaxy Fold să fie flexibil și dur, construit pentru a rezista.
 • Mecanism de suspensie: Galaxy Fold se deschide ușor și natural, ca o carte, și se închide compact printr-o singură mișcare. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.
 • Noi elemente de design: De la ecran la carcasă, fiecare element pe care îl puteți vedea și atinge au fost integrate excelent în întreaga structură. Scanerul de amprente se găsește pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință. Cele două baterii și componentele sunt distribuite uniform, astfel încât Galaxy Fold să se simtă echilibrat în mâini. Culorile cu finisaje unice – Space Silver, Cosmos Black, Martian Green și Astro Blue – dar și logo-ul Samsung se integrează perfect în structura completă.

O asemenea tehnologie avea nevoie şi de un sistem de operare la fel de inovator. Samsung împreună cu Google au realizat o interfaţă special construită pentru Samsung GALAXY Fold. Aceasta vine cu noutăţi precum:

 • Fereastră multi-activă: Deschideți simultan până la trei aplicații active, indiferent la ce lucrați sau ce vă jucați;
 • Continuitate în aplicații: Veți avea parte de tranziții intuitive, fără întreruperi între telefonul pliat și ecranele principale. Indiferent că închideți sau deschideți Galaxy Fold, aplicațiile se vor afișa automat așa cum au fost lăsate.

Toate aceste noutăţi au nevoie şi de o susţinere hardware puternică:

 • ecran Infinity Flex Display bazat pe tehnologie Dynamic AMOLED de 7.3 inch cu rezoluție 2152 x 1536 pixeli, aspect 4.2:3 şi ecran extern Super AMOLED de 4.6 inch cu rezoluţie de 1960 x 840 pixeli şi aspect 21:9;
 • procesor Qualcomm Snapdragon 855 de tip octa-core dezvoltat pe 7 nm cu 1 x Kryo 485 la 2.864 GHz + 3 x Kryo 485 la 2.42 GHz și 4 x Kryo 485 la 1.8 GHz, Adreno 640 GPU, 12 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare fără slot pentru card microSD;
 • Android 9 Pie;
 • 4G sau 5G, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, dual-band, Wi-Fi direct, bluetooth 5.0, NFC, USB type-C, jack de 3.5 mm, cititor de amprentă, A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO pe partea de localizare;
 • cover Camera: 10 Megapixeli cu f/2.2, camere pe spate: 16 Megapixeli ultra wide cu f/2.2, 12 Megapixeli wide cu f/1.5 – f/2.4 + OIS şi 12 Megapixeli tele cu f/2.4 + OIS, camere frontale: 10 Megapixeli wide cu f/2.2 + 8 Megapixeli cu f/1.9;
 • baterie totală de 4380 mAh.

Samsung GALAXY Fold va fi disponibil în Europa începând cu data de 3 mai la un preţ de plecare de 2000 de euro (probabil pentru versiunea 4G).

„Astăzi, Samsung scrie următorul capitol din istoria inovației mobile, materializând tot ceea ce nu credeam că este posibil într-un telefon mobil. Galaxy Fold introduce o nouă categorie, aducând la viață noi capacități pe care nu le-am văzut înainte pe Infinity Flex Display. Am creat Galaxy Fold pentru cei care vor să experimenteze ceea ce poate face un device portabil premium, dincolo de limitările unui smartphone tradițional”, a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Categorii: samsung

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.