După o bună perioadă în care gama de telefoane mobile a celor de la Samsung era mult prea variată, cu prea multe denumiri, din care nimeni nu mai înțelegea nimic, a venit vremea ca lucrurile să se așeze.

Astfel avem câteva game bine definite, iar clienții ceva mai bine informați știu exact unde să caute. Pentru zona de prețuri accesibile avem modelele J, apoi pentru cei mai pretențioși există gama A, iar cei mai buni exponenți ai companiei sunt cei cu particula S.

Pentru mulți dintre români cele mai potrivite smartphone-uri Samsung sunt variantele J. În funcție de buget, diagonală ecran și performanțe există J3, J5 și J7. Cel mai echilibrat pare să fie Samsung Galaxy J5, mai ales cel în versiune 2016, despre care vorbim în continuare pe larg.

Specificații pentru Samsung Galaxy J5 2016:

Specificatii Samsung Galaxy J5 2016

Design

Cutia în care îl primim pe Samsung Galaxy J6 2016 este albă, simplă, fără prea multe informații pe ea. Înăuntru găsim telefonul, bateria de 3100 mAh, încărcător pe USB, cablu microUSB – USB 2.0, căști și un manual de utilizare.

Chiar dacă versiunea de J5 primită de noi era de culoare neagră, accesoriile sunt toate albe:

Primul moment în care iei contact cu Samsung Galaxy J5 2016 observi că acesta nu este tocmai un telefon compact sau prea ușor. Diagonala a crescut ușor față de varianta anterioară, cea pe care o înlocuiește, modelul 2015. Avem acum în plus 0.2 inch la display, iar asta se reflectă și în dimensiunile terminalului.

Cu toate acestea nu pot spune că Samsung Galaxy J5 2016 este greu de manevrat doar cu o singură mână, marginile laterale sunt înguste, iar cele de sus și jos normale. Doar greutatea de aproape 160 de grame poate reprezenta un mic minus.

Însă aceasta, alături de spatele ușor curbat către margini și textura materialului plastic al capacului fac ca telefonul să se așeze bine în palmă. Gripul este foarte bun și nu sunt șanse prea mari ca telefonul să-ți cadă ușor din mână.

Pentru ediția 2016, Samsung Galaxy J5 plusează cu o margine realizată din metal, față de plasticul cu pretenții de metal din trecut. Acum, totul pare și chiar este mult mai solid construit, telefonul nu scoate niciun fel de zgoot oricum l-am strânge în mână.

Finisările sunt la un nivel pe care îl întâlneam mai demult la Galaxy S4 sau chiar S5. Nu am găsit niciun motiv de a strâmba din nas legat de construcție și materiale, asta și fiindcă în fiecare moment mi-am amintit din ce categorie de preț face parte Samsung Galaxy J5 2016.

Din punct de vedere al aspectului nu există surprize. Pe Samsung Galaxy J5 2016 îl vei recunoaște din prima ca aparținând companiei sud-coreene. Logoul producătorului este trecut atât pe partea din față, deasupra ecranului, cât și pe spate, central sub cameră; sub display sunt cele două butoane capacitive cu rol de înapoi și aplicații recente, iar între ele stă tasta fizică cu rol de ieșire pe ecranul de start. Un element oarecum inedit este dat de led flash-ul frontal, amplasat simetric cu camera frontală față de difuzorul pentru apeluri (camera în stânga acestuia, flash-ul în dreapta).

Simetrie se păstrează și pe spate: camera de 13 Megapixeli este amplasată central, iar de o parte și de cealaltă a acesteia avem grila difuzorului principal, respectiv led flash-ul.

Dacă ar fi să critic neapărat ceva legat de design ar fi vorba despre grila difuzorului de pe spate, care iese un pic prea tare în evidență. În rest, mai nimic de reproșat lui Samsung Galaxy J5 2016.

Ecran și sunet

Samsung s-a specializat pe construcția de ecrane de tip AMOLED, unele Super așa cum le denumesc sud-coreenii.

Dacă în trecut acestea voiau să iasă cât se poate de tare în evidență și supra saturau culorile, acum am scăpat de această grijă. Totul este bine reprezentat, nuanțele sunt vii, însă naturale, fără a deranja. Luminozitatea este suficientă în majoritatea condițiilor, chiar și în bătaia directă a razelor solare. Contrast bun, negru adânc și unghiuri excelente de vizualizare se adaugă unui mix reușit.

Singurul lucru de care mă pot plânge este dat de aranjarea pixelilor, într-o matrice de tip PenTile. Chiar dacă densitatea pixelilor de 282 ppi nu este deloc dintre cele mai mici, imaginile sunt uneori mai slab conturate decât mi-ar plăcea. Fonturile foarte mici pun și ele ceva probleme matricei, însă nimic de speriat.

Sunetul ce iese prin difuzorul de pe spatele lui Samsung Galaxy J5 2016 este puternic. Extrem de reduse sunt șansele de a rata  apeluri din cauza volumului. Calitatea este și ea suprinzător de bună, nici la intensitate maximă nu apar distorsiuni. Bass-ul aproape lipsește cu desăvârșire, dar câte telefoane din zona asta de preț se pot lăuda cu așa ceva.

Căștile din pachet nu sunt de tip in ear, însă au o formă ușor mai specială. O mică protuberanță le face să se așeze mai bine în lobul urechii. Calitatea oferită de acestea este suficient de bună pentru majoritatea utilizatorilor. Bass-ul este acolo, chiar dacă nu cel mai adânc cu putință.

Cu o pereche de căști de calitate, Samsung Galaxy J5 2016 oferă prin jack-ul de 3.5 mm un sunet… corect. Nu reușește să contureze prea bine înaltele și mediile, iar bass-ul pare cam prea mult, prea forțat. Niciun model de smartphone Samsung nu a reușit până acum să mă impresioneze la capitolul sunet intern, nici chiar vârfurile de gamă, atunci de ce ar face-o Galaxy J5 2016.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Unul dintre primele puncte slabe ale lui Samsung Galaxy J5 2016, chiar și când ne raportăm la prețul de comercializare sau poate tocmai atunci când o facem, este dat de chipset-ul folosit. Un Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 cu procesor quad-core la 1.2 GHz este cam puțin.

Chiar și acompaniat de o memorie RAM de 2 GB și cu un accelerator grafic decent, Adreno 306, rezultă un ansamblu prea puțin performant. Spațiul de stocare intern este de 16 GB, din care disponibili utilizatorului sunt 11 GB. Acestora li se mai pot adăuga până la 256 GB prin intermediul slotului dedicat unui card microSD.

Galerie de screenshots din aplicația CPU-Z cu date despre Samsung Galaxy J5 2016:

Din cauza procesorului deja învechit, performanțele au de suferit. Sistemul de operare Android 6.0.1 peste care Samsung a adăuga interfața proprie se mișcă destul de bine, însă nu suficient cât să rezulte o experiență de utilizare la standarde înalte.

În majoritatea timpului tranzițiile între ecrane sunt fluente, doar că mai există momente în care sistemul agață, iar uneori apare și lag de mai mult de o secundă de la comanda dată.

Samsung s-a străduit să transforme TouchWiz, să ofere o interfață cât mai aerisită, cât mai light, și i-a reușit în mare parte. Totuși nu pot înțelege cum o companie cu atâta experiență nu poate mai mult de atât. O optimizare mai bună ar fi făcut ca Samsung Galaxy J5 2016 să se miște și mai bine, în ciuda ansamblului hardware slăbuț.

Smartphone-ul nu îți va scoate peri albi, nicidecum, însă se putea mai bine. Chiar dacă este un telefon ieftin, cel puțin în opinia celor de la Samsung, Galaxy J5 se bate într-o ligă unde competiția oferă un hardware d ecele mai multe ori mai performant.

Un aspect pe care l-am apreciat la Samsung este dat de numărul aplicațiilor preinstalate. Compania a ascultat vocea clienților și a redus mult soft-urile ce vin din fabrică. Ai posibilitatea de a adăuga din magazinul proprietar Samsung – Galaxy Apps, tot ce înainte era pus de-a gata în fiecare terminal.

Dintre aplicațiile preinstalate pe Samsung Galaxy J5 2016 menționez suita Goolge, prezentă doar cu Gmail, Chrome, Hărți, YouTube, Drive, Hangouts, Muzică Play, Magazin Play și Fotografii, precum și câteva de la Microsoft: Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, OneNote și Skype; alături de acestea Samsung a mai adus Planificator S, S Health, Magazin Galaxy Apps, Email, browser Internet, Fișierele mele, Înregistrare voce, Notă, Calculator ș.a.

Galerie cu capturi de ecran din meniul lui Samsung Galaxy J5 2016:

Performanță

Samsung Galaxy J5 2016 a trecut prin câteva teste de benchmark, iar rezultatele sunt trecute mai jos, în tabel:

Tabel teste benchmark Samsung Galaxy J5 2016

Conectivitate

În Europa ajunge oficial versiunea J510FN a lui Samsung Galaxy J5 2016, precum și cea dual-sim, despre care nu vorbim însă acum. J510FN oferă conectivitate single sim și cunoaște doar spectrul FDD pe 4G. Avem benzile LTE 800 / 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600. Deci fără TDD-ul de la Digi Mobil, însă cu banda LTE de 2100 MHz, mai nou disponibilă și la RCS&RDS.

Vitezele în 4G sunt de până la 150 Mbps în download și 50 Mbps în upload, iar pe 3G Samsung Galaxy J5 2016 poate urca până la 21.1 cu 5.76 Mbps.

Smartphone-ul dispune și de NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, GLONASS, radio FM cu RDS.

Jack-ul de 3.5 mm și portul microUSB sunt amplasate pe laterala de jos, butonul power pe partea din dreapta, iar cele pentru reglarea volumului sunt pe stânga. Slotul pentru cartela micro sim și cel pentru card microSD sunt sub capacul spate, care se deface și se montează la loc extrem de facil.

În apelurile de voce Samsung Galaxy J5 2016 se desdcurcă foarte bine. Difuzorul propune un volum foarte înalt și o claritate a vocii bună. Semnalul GSM este bine recepționat și stabil.

Cameră foto și video

Un capitol la care Samsung a evoluat continuu, indiferent de gama de preț din care face parte telefonul, este cel al camerelor foto/video. Samsung Galaxy J5 2016 nu face excepție și aduce un ansamblu ce se poate bate de la egal la egal cu flagship-uri din anii trecuți.

Senzorul principal se laudă cu poze de 13 Megapixeli și o diafragmă F/1.9, ce permite captarea unei mai mari cantități de lumină. Asta ar trebui să însemne o calitate mai bună a pozelor în lumină slabă, însă vorbim până la urmă de un smartphone din zona de 1000 de lei. Așadar, nu poate face minuni în întuneric.

În lumină suficientă, pe de altă parte, avem detalii bine definite, contrast bun, culori intense, însă nu ireale. Autofocusul, balansul de alb și expunerea mai dau greș câteodată, rar, însă asta doar în situații puternic contrastante sau când lumina bate direct din față. Atunci este cam greu să găsești o setare corectă.

Aveți o galerie cuprinzătoare din care vă puteți da seama mai bine despre capacitățile celor două camere prezente pe Samsung Galaxy J5 2016. Sunt poze realizate în diferite condiții, în lumină puternică, normală sau pe întuneric.

Clip video Full HD 1080p filmat cu Samsung Galaxy J5 2016

Galerie de fotografii făcute cu Samsung Galaxy J5 2016 (primele 4 poze sunt făcute cu camera frontală):

Autonomie

Screenshot baterie Samsung Galaxy J5 2016

Bateria de 3100 mAh este una detașabilă în cazul lui Samsung Galaxy J5 2016, iar asta este ceva mai greu de găsit în zilele astea.

Dacă stai să te gândești ce trebuie să alimenteze acest acumulator de 3100 mAh, te aștepți la o autonomie de invidiat. Panelul Super AMOLED, recunoscut pentru consumul mult mai redus față de un IPS, rezoluția HD și ansamblul hardware ar fi trebuit să nu pună atât de mare presiune pe baterie.

În realitate, autonomia nu mi s-a părut a fi extraordinară. Suficientă sau decentă, da, însă nu spectaculoasă. Te va duce o zi fără prea mari probleme, totuși nu mai mult de atât în condiții medii spre intense.

Dacă nu ești un utilizator ce stă tot timpul cu telefonul în mână poți prinde și o zi jumătate, poate chiar două.

În testul nostru în care rulăm continuu Playlist-ul Unboxing de pe canalul de YouTube Gadget.ro, cu luminozitatea ecranului la maximum, prin conexiune Wi-Fi la internet, Samsung Galaxy J5 2016 a ajuns de la 100% la 9% baterie în 8 ore și 20 de minute. Un rezultat bun, care însă nu reflectă în totalitate experiența de zi cu zi în ceea ce privește autonomia.

Să nu ne înțelegem greșit: Samsung Galaxy J5 2016 te poate duce o zi de dimineața până seara fără prea mare efort. Totuși, analizând în ansamblu, mă așteptam la mai mult.

Preț

Samsung Galaxy J5 2016 -1.099 lei la eMAG. 

No review found! Insert a valid review ID.

 • Rebelulll

  Prima data cand am vazut j5 2016 am crezut ca am intrat pe alt site :))
  Fata de J5 2015 mie imi place cum e construit.
  Specificatiile nu prea ma incanta.

  Care sunt sansele sa vedem un review si la j7 2016 ? Am inteles ca e mai performant si mult mai eficient din punct de vedere al autonomiei.

  • Darius Pana

   Îți dai seama că am reușit să publicăm review-ul chiar în 2016? Adică nu e deloc târziu pentru varianta J5 2016 :))). E încă actual !

  • George

   Da, dar maine se face 2017 si nu mai e actual ?

  • Dan Girgiu

   Stai sa se vanda asta, nu vezi că e pe toate posturile, J5, telefon de vorbit și atât, Digi nu merge decât un sim, iar asta cu “cat de bine arata, finisaje de excepție!!??”….Sa o lăsăm baltă și să trecem la altele smarturi mai interesante, pe asta il știe toată lumea!!

  • Nu ai idee cate mesaje am primit ca sa testam GALAXY J5 2016.

   Cred că a fost cel mai cerut smartphone pe anul în curs.

 • Liviu

  Frumos review. Obiectiv si balansat reflecta chiar realitatea in raport cu acest telefon. J5 2016 pare o evolutie…insa nu are nimic spectaculos. Ma asteptam la o autonomie senzationala avand in vedere platforma insa cei 28nm si cerintele tot mai ridicate ale os ului si aplicatiilor il trag tare in jos. Cel mai mare defect al acestui telefon este poziționarea prea sus in gama – p9lite si axon 7mini jucand relaxati in alta liga

  • Darius Pana

   Mulțumesc, Liviu.
   Autonomia nu e deloc slabă, doar că, așa cum ai zis și tu, mă așteptam la 2 zile lejer. Nu le-am găsit acolo, cel puțin la modul meu de utilizare.
   Iar marea problemă a lui J5 2016 – prețul. Mulți însă îl cumpără fiindcă scrie Samsung pe el, iar Huawei sau alții nu inspiră multă… încredere.

  • happyday

   Nush cum e autonomia telefonului ăstuia insa “portretul” din a doua poză e tare fain. :)

  • Johanson Moldy

   Foarte bun review , si asa cum spui tu , sau procesorul e cam vechi sau pretul este cam mare .Sora-mea are unul si e multumita , oricum ele nu se prea pricep la parametrii tehnici . In rest asa cum spui , Samsung are renume ,mai ales in masele largi de utilizatori , oriunde ma invart vad in jurul meu mare majoritate de posesori Samsung ……

 • Dinca Daniel

  L-a avut sotia mea vreo 2 luni pana i-a cazut si s-a stricat placa de baza si era reparatia cat un telefon nou :))
  Pe partea de autonomie mi s-a parut foarte bun, minim 3 zile o tinea in conditiile in care era dual-sim, netul pornit si vorbea in draci la servici(sim Digi+Vodafone servici)
  Lipsuri mari pe langa pret si hardware ar mai fi si mi se par inadmisibile in 2016:
  lipsa led notificari
  lipsa noise cancelling mic

 • Greuceanu

  Darius,imi permit să fac câteva corecții pentru că am acest telefon în casă de aproape 6 luni,timp în care am avut timp să îl testez și în dungă,nu e vorba de o părere personală ci de una testată,documentată,măsurată.
  În primul rând autonomia lui este una peste medie,cred că am mai spus-o,eu și soția mea nu am testat acest model ci l-am folosit efectiv și cea mai mică autonomie la o utilizare medie spre intensivă,adică convorbiri între 40 si 60 minute/zi,internet deschis non-stop(inclusiv noaptea),navigat pe net cam 30 minute/zi,atât wifi cât și date,consultat mailul des,scris un mail-două,folosit Whatsapp intens,cu luminozitatea la aprox.75%,fără jocuri și fără urmărit video online,în aceste condiții cea mai slabă autonomie a fost de 48 ore(2 zile complete).
  Dar media duratei bateriei este de aproape 3 zile complete(cel mai slab scenariu este de 2 zile,iar cel mai bun de 4 zile),ca atare telefonul are o duarata a bateriei peste media altor telefoane,nu știu ce exemplar ai testat tu,dar e departe de realitate.

  În al 2-lea rând tu ești singurul care face review-uri(la acest model dar nu numai) care spune că e o problemă cu displayul,aranjarea pixelilor etc,ceea ce mi se pare cel puțin o exagerare ca să nu spun mai mult,displayul se vede excelent pentru rezoluția 720p,mie mi se par bine conturate si definite atât imaginile cât si textul,pus lânga displayul de la Note5(2K),se observă mici diferențe,dar nu foarte vizibile,ecranul este de calitate din toate punctele de vedere la J5 2016.

  Și nu în ultimul rănd experiența de utilizare,acolo unde mie nu mi se pare ca e deloc penalizată de procesor sau RAM sau interfață,telefonul se mișcă mai mult decât decent pentru prețul lui,mie nu mi s-a părut că agață în nicio situație.
  În rest nu am alte obiecții,doar că cele pe care le-am făcut,repet,sunt în cunoștință de cauză,testate personal,nu din auzite.
  Apropo,văd că sunt probleme cu încărcarea imaginilor din review,la mine nu merg deschise,nu știu dacă e o problemă generala sau e de la mine,spune că nu se poate încărca imaginea.

  • Vlad

   Il sprijin pe Greuceanu. Detin si eu acest telefon si bateria este foarte buna, folosesc telefonul doar pentru facebook, mesaje si apeluri iar bateria ma tine intre 3-4 zile. Display-ul la fel, se vede excelent pentru un HD. Am trecut de la un S3 Neo la J5 2016, iar singurul lucru care-mi lipseste este led-ul. :))
   Eu am cumparat varianta dual-sim cu 870 de lei, consider ca a fost un pret bun.

  • Ionut

   :) depinde de modul de utilizare.
   Daca stai 2-3 ore pe net si te mai joci inca 2-3 ore este posibil sa nu te tina bateria pana dupa amiaza.
   In utilizare zilnica (apeluri, internet, facebook, WhatsApp) s-ar putea sa nu simti micile lag-uri, in jocuri mai complexe aproape sigur vei avea probleme.

  • Greuceanu

   Am spus foarte clar care este modul meu de utilizare în cele mai multe cazuri.
   Indiferent cât de intens a fost utilizat,a ținut minim 2 zile.
   Normal că daca vezi filme pe net nu te ține nici o zi întreagă,dar aici vorbim de o utilizare obișnuita a unui smartphone,nu de extreme.

  • Darius a punctat “conditii medii spre intense”

   Asta poate sa insemne diferit, de la utilizator la utilizator. Totusi, cred ca J5 2016 este perfect pentru partea de social media (Facebook, Whatsap etc) + mesaje si SMS-uri. Nu este gandit spre a se descurca in jocurile cu grafica mai complexa, in aplicatiile care solicita ansamblul hardware la cote mai inalte.

   Personal, recomand J5 2016 pentru cei ce vor sa mearga la siguranta, cu mentiunea anterioara.

   J5 2016 si J5 2015 au fost adevarate hituri comerciale pe plan local. Intr-o singura clasa de a VIII-a am regasit exemplarele de mai jos. :) https://uploads.disquscdn.com/images/50924a5d683aa1a539f2430b781eca94bda5b477a72811ceaf05ca0d2c7122bd.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/fd658f62463f85b7bde05dbb0d1702e057399443a1870841269805a3609d1bcf.jpg

  • Greuceanu

   De acord cu tine,dar eu am expus cred un scenariu de utilizare medie,Darius nu trebuie să generalizeze extremele,pe orice site am urmărit review al acestui model autonomia este un punct pro,iese în evidență indiferent cum ai folosi telefonul.
   Chiar și pe utilizare intensivă ține mai mult decât majoritatea celorlalte la același tip de utilizare.
   Autonomia,displayul și experiența în utilizarea zilnică sunt atuuri pentru care e foarte vândut,nu brandul în special.
   Normal că nu e pentru jocuri complexe la ce procesor are,dar majoritatea nu pentru jocuri îl cumpără.

  • In general, noi testam telefoanele in regim intensiv si am sa explic de ce.

   Mai bine sa ti se reproseze ca bateria tine mai mult fata de cat am dat noi in review, fata de situatia in care sa fii tras de ureche ca ai spus ca rezista nu stiu cat timp si in realitate se descurca mai slab.

   Plus ca mai toata lumea sta cu nasul in telefon, pe durata intregii zile. Este suficient sa te uiti in metrou, pe drum etc. Adica, folosire in regim intensiv.

   Recunosc ca este greu sa creionezi un scenariu atat de complex, un scenariu care sa se potriveasca pe modalitatile de utilizare ale fiecarui utilizator de smartphone.

   Apreciez comentariile celor ce folosesc telefonul, ele intregesc review-ul in sine, indiferent ca sunt trase concluzii in line cu testele noastre sau in mod diferit.

  • Greuceanu

   Am înțeles perfect cu regimul intensiv,eu spun că în acest regim intensiv se comportă mai bine ca majoritatea,nu cum a fost înfățișat în review.

  • alexandru traian

   Da, utilizare in regim intensiv, insa depinde si la ce nivel tii luminozitatea, care clar mananca cel mai mult din baterie+ aplicatiile care raman in fundal gen facebook (ca te si avertizeaza sistemul ca e mare consumator de energie) etc. Ca sa nu mai vorbim ca anumite ore te tine cand e telefonul nou, si altfel peste 6 sau 9 luni. La asta macar poti sa schimbi bateria, dar la cele incorporate ramai cu caramida in mana la un moment dat, fiind practic obligat sa cumperi altul desi tehnic merge bine. Planned obsolescence. Si chiar daca il incarci cu bateria externa, tot atata te tine daca cea interna e goala, fara suc in ea!

  • Darius Pana

   Cel mai important este că pentru tine acest telefon este bun, mie totuși mi se pare cam scump pentru ce oferă. Cumpărat prin operatori, la reînnoire sau cu abonament nou, cu siguranță este mult mai atractiv.

   Depinde foarte tare de scenariul de utilizare în ceea ce privește autonomia. Din partea mea nu mi se pare cu adevărat un punct PRO. Nici CONTRA ! Este o autonomie decentă, rezonabilă. Eu am reușit de două ori să golesc bateria în mai puțin de o zi… Poate că exemplarul de test avea deja o baterie ”obosită”, însă asta nu e vina mea.
   Dacă o te uiți pe gsmarena totuși, site pe care l-ai dat exemplu de mai multe ori pentru testele sale privind autonomia, vei vedea că J5 2016 a atins 66 de ore. Dacă asta este spectaculos…

   Ecranul este bun, doar că, sincer, dacă ție ți se pare foarte sharp… Eu am zis în review că nu ”e nimic de speriat”. Totuși, te asigur că sunt multe ecrane IPS de 5.2 inch cu rezoluție HD care sunt mai sharp. Asta însă nu le face neapărat mai bune. Trebuie doar să le analizezi în ansamblu. Iar în ansamblu, ecranul lui J5 2016 este bun, fără însă a mă da pe spate. Mai ales că telefonul nu este tocmai cel mai ieftin, în jur de 1000 de lei…

   Experiența în utilizare este bună. Am zis că nu reușește să ofere ”o experiență de utilizare la standarde înalte”, adică mai dă și rateuri. De asemenea am menționat că ”nu-ți va scoate peri albi”. Iarăși, nu am punctat ca PRO experiența în utilizare, dar nici CONTRA. Pentru că este bună, însă nu impresionează.

   Deci, eu la puncte PRO trec cu adevărat ce iese în evidență la un produs, asta luând în calcul și prețul, logic. La fel, la CONTRA trec doar ceea ce cred că ar fi trebuit să nu existe, analizând și costul.

   Dacă tu crezi că la 1000 de lei este normal să aduci Snapdragon 410… Eu pot da exemple multe care pe la acest cost aduc soluții mult mai performante, deși poate sunt modele și mai bătrâne decât J5 2016.

  • Greuceanu

   Darius,eu apreciez cam toate recenziile pe care le-ai făcut și care în general sunt echilibrate și concise că și cele ale lui Emil de altfel.Dar…
   Tu faci niște aprecieri eronate de-a dreptul.nu e vorba de o părere.
   Bateria e apreciată de mine în primul rând,și cam de toți ceilalți review-eri(în afară de tine) ca fiind foarte bună,peste medie,un punct pro. Și asta indiferent de regimul de utilizare,e mai bun că media și folosit moderat, dar și folosit intensiv.E simplu.Tu poate ai nimerit un exemplar cu bateria uzată.
   Displayul de asemenea nu este criticat de nimeni,nu are probleme de sharpness sau lizibilitate cum spui tu,nu are legătură cu dispunerea pixelilor tip PenTile Matrix,la fel sunt și cele mai bune display-uri de pe un smartphone adică cele de pe flagshipurile Samsung din ultimii ani.
   Și nu în ultimul rând nu stiu despre ce preț vorbești tu,eu am achiziționat acest telefon acum 6 luni la 900 lei,chiar 890 dacă îmi amintesc bine, așa că raportarea o fac la acest preț,caz în care oferă o experiență fără compromisuri să ne înțelegem.Nu poți să ai pretenții de super performanță la 900 lei sper că e evident.Nu zic că e cel mai bun raport preț calitate de pe piață,dar în niciun caz așa cum l-ai înfățișat tu.
   E o experiență personală mai îndelungată cred decât a ta cu acest telefon,de aceea cred că nu sunt subiectiv în aceste aprecieri,ci prezint o realitate.

 • Dan

  Telefon cu specificatii de 2014, pret foarte mare, mai mult de 500, 600 lei nu face. Cumparati Samsung cu incredere!

 • Mihai

  Sunt in cautarea unui telefon cu un design placut, bun, cu display mare si la un pret decent; vreau sa ma incadrez pana in 850 de lei.
  Din parerile voastre de pana acum J5 pare alegerea perfecta.
  L-am gasit la 9 aici http://www.cel.ro/telefoane-mobile/telefon-mobil-samsung-galaxy-j510-dual-sim-black-pMyo0MzEr-l/
  Referitor la pret, credeti ca il pot gasi nou, im magazin sub 850?

 • theozanhan

  Scump, prea scump. Am ceva vechi de 2 ani cu android 4.4, OIS, SD800, ecran hd de buna calitate si costa 500-600 de lei la Emag

  • Rebelulll

   Ce anume ? :)

  • theozanhan

   Amazon Fire Phone, greoi dar l-am scapat de 3 ori si n-are nici pe naiba. Intra praf in camera dar scoti 2 suruburi si il cureti sau il duci in garantie ai altul nou in romania/ amazon.de si iti da unul nou de 64gb chiar daca ai 32gb.

 • Pingback: TOP 5: Cele mai bune telefoane mobile low-cost testate în 2016 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Adi

  La 722 lei cat costa la Vodafone, se schimba datele problemei…

  • Darius Pana

   722 de lei la Vodafone? La liber?
   Eu m-am uitat acum pe site-ul lor și apare la 229 euro. Asta înseamnă puțin peste 1000 lei…

  • Adi
  • Darius Pana

   Aha, am înțeles. Dar dacă nu am cartela de Vodafone? :)
   Îl iau sau nu cu 1030 de lei?
   Asta e întrebarea :)

  • Adi

   Rogi un prieten sau cumperi o cartela. :))

  • Darius Pana

   Exact. Ne descurcam. Clar merita sa cumperi o cartela cu 5 euro și sa ai reducere de vreo 50…
   Atunci sigur ca la 720 de lei merita fiecare bănuț acest J5 2016.

  • Greuceanu
  • Greuceanu
  • Greuceanu
  • Greuceanu
  • Darius a pus prețul la varianta de culoare pe care a primit-o la review.
   http://www.emag.ro/telefon-mobil-samsung-galaxy-j5-2016-dual-sim-16gb-4g-black-sm-j510fzkuxeh/pd/D67JD2BBM/

  • Greuceanu

   Emil,am înțeles,dar asta e o formă de manipulare ieftină,nu evidențiezi prețul unui produs despre care spui că e prea mare, generalizând,în condițiile în care produsul.indiferent de culoare sau faptul că e single sau dual s,are prețul mult mai mic decât cel înfățișat în review,respectiv aproximativ 900 lei.
   Cred că cititorii au înțeles foarte bine ce am vrut să spun,nu am interes să fac polemică de dragul acesteia,pur și simplu e o realitate evidentă.

  • Era manipulare dacă-l punea la un preț la care nu-l găsești pe nicăieri. Plus, că nu aș recomanda un J5 2016 de la QM, nu am idee ce garanție oferă, aș face pariu că nu-l importă pe canal oficial.

  • Greuceanu

   Tu ești ca de obicei foarte politicos,dar nici eu nu am sugerat QM neapărat,dar maI găsec acest model la un preț în jur de 900 și în alte locuri,de aceea am adăugat eMag și Evomag.

  • Dan

   Am inteles ce ai vrut sa spui, ne-ai zapacit cu petarda ta doar pentru ca este telefonul sotiei si trebuie sa iesi bine :)

  • Greuceanu

   Și tu m-ai inebunit cu petarda ta de comentariu!Cui îi pasă ce crezi tu?

  • Darius Pana

   Pe primul link dat de tine ajung la un J5 Auriu care costa 1.140, la eMAG.
   Al doilea link duce la Quick Mobile la un J5 Dual sim de culoare alba.
   Al treilea link îmi da un J5 Auriu și Dual sim.
   Deci care dintre ele este fix ca cel testat de mine?
   În plus, la toate review-urile punem prețul de la eMAG, de ce as fi cautat cel mai mic preț pentru J5, la orice magazin online de la noi? Ar fi fost oare mai corect asa fata de celelalte produse la care am dat prețul de la eMAG?
   Eu încerc sa găsesc produsul testat la eMAG (fiind cel mai mare magazin online de la noi sunt cele mai mari șanse să-l gasesc). Daca procedez asa pentru un produs, mi se pare normal sa fac la fel la toate.
   Apoi caut exact produsul testat, chiar în aceeași culoare.
   Tu ai dat link-uri către preturi mici, ok, nicio problema, nu te obliga nimeni sa cumperi de la eMAG dacă găsești mai ieftin în alte părți.
   Dar ca să fim corecți și sa nu inducem în eroare ar fi bine sa nu punem variante dual sim albe sau aurii doar fiindcă sunt mai ieftine, nu?

  • Greuceanu

   Dacă nu îți merg linkurile privește print screen-urile pe care le-am făcut aseară cu preturile.Unul din ele e de la eMag și mi se pare ridicol să invoci faptul că nu este identic cu cel testat de tine.Este J5 2016 și e la eMag și costă 942 lei.Punct.Restul comentariilor pe această temă sunt de prisos.Tu faci o manipulare ieftină în acest context.
   Dacă produsul există cu prețul de 900 lei indiferent de locul de unde se achiziționează, înseamnă că acela e prețul lui nu altele avioane alese în așa fel încât să justifice alegația ta in acest sens.Cine fraierul care cumpără un produs de nișă la care e foarte important prețul,de la eMag, dacă acesta are preturi mai mari decât altele magazine online? Eu cred că nimeni,poate doar cei interesați să facă publicitate acestuia.
   Este evident că deformezi realitatea în aspectele subliniate de mine,cel puțin pentru toți cei care dețin acest telefon.

  • Darius Pana

   Eu ți-am explicat, dacă îți place să te contrazici, ok.
   Niciunul dintre link-urile date de tine nu duce la un J5 negru single sim. Dacă eu deformez realitatea…
   Pentru unii, mulți de altfel, culoarea telefonului contează. Mie îmi plac negre sau gri, nu aurii sau albe. Simplu. Tu dai link către telefoane albe și aurii, unele dual sim și zici ca e tot una cu single sim negru.
   Ok. Eu atunci ma retrag cu tot cu deformarea mea.
   Cheers!

  • Greuceanu

   Darius nu mai continua să fii ridicol! Te faci de râs.
   Ce relevanță are faptul că al tău e negru iar altele sunt de alte culori?
   Crezi că cititorii citesc recenzie la un telefon negru? Bineînțeles că nu, ei citesc recenzie la modelul J5 2016,este absolut irelevant pentru oricine ce culoare are telefonul testat.Tu ai generalizat prețul modelului, în condițiile în care acest model se găsește la un preț sensibil mai mic.
   Hai să o lăsăm baltă că e penibil!
   Cheers!

  • Darius Pana

   Deci dacă vreau un J5 2016 single sim negru și îl vreau de la eMAG (că-mi place mie de ei) iau pana la urma un J5 2016 dual sim alb de la Quick Mobile! :)))
   Eu am înțeles ce zici tu și ai dreptate, se găsește și mult, mult mai ieftin. Dar dacă la toate telefoanele testate am procedat într-un anume fel, de ce as fi făcut altfel la J5 2016? Eu zic ca atunci as fi denaturat realitatea, într-adevăr într-un mod în care ți-am fi convenit ție.

   Repet, în legătură cu autonomia: explică-mi de ce pe gsmarena n-a obținut decât 66 de ore? Este asta un rezultat mult peste medie? Întreb și eu.

  • Greuceanu

   Eu zic să urmărești recenzia colegilor de breaslă de la Mobilissimo, e mult mai relevantă decât oricare alta dacă tot vrei să dai un exemplu! Ceea ce invit să facă și cititorii Gadget.ro.
   Telefonul costă 942 lei la eMag ,nu la QM , lasă retorica ridicolă!
   Dacă e dual sim ,nu e tot J5 2016?Nu mai continua cu afirmațiile ridicole!Acel model dual sim este același telefon ,ba chiar cu un avantaj față de single sim.
   Tu nu trebuie să procedezi într-un anumit fel,tu trebuie să fii maxim de obiectiv și corect ,ceea ce este e evident pentru oricine că în acest review nu ai fost.
   Dar toți învățăm din greșeli.

  • Dacă un review nu spune 100% din ce crezi în mod personal sau au scris alții, nu înseamnă că materialul în sine este prost. Mai ales că din câte citesc în recenzia de mai sus, găsesc destul de multe puncte PRO. Ne place să exagerăm, să facem dracul mai negru față de cât este.

   Asta-i frumusețea, că putem avea opinii diferite, chiar dacă în cazul de față tot diferendul a pornit de la opinii foarte puțin distincte.

   J5 2016 este un best-buy, iar dacă-l folosești strict pe telefonia mobilă + social media îți dă autonomie mare, iar dacă te duci spre video + jocuri, autonomia scade. Știi cât ține în mâinile adolescenților de 13 – 14 ani? Îți spun eu – jumătate de zi.

   De la discuțiile astea și până la îndemnul de a vizita alte site-uri tech, aș spune că este cale lungă. Sunt sigur că cititorul de Gadget.ro se duce și spre MB etc. Nu are nevoie de un îndemn suplimentar.

  • Greuceanu

   Înțeleg iritarea pentru că am indicat alt site care a făcut o recenzie serioasă,dar nu e deloc cale lungă,așa cum alții indică orice site extern sau intern,eu am indicat unul care cred că e relevant și lămurește în bună măsură subiectul polemicii noastre.

   Repet,aici nu e vorba de păreri diferite,nu e interpretabil ceea ce mai ales eu care am folosit telefonul,dar și mulți alții,am observat prin utilizare și măsurare directă,pur și simplu nu avem ce interpreta.
   Recenzia este una eronată din acest punct de vedere,aici nu vorbim de design care prin definiție e interpretabil,subiectiv,ci de niște parametri foarte preciși cum sunt prețul și durata bateriei și chiar aprecierile privind displayul.
   Ideea e că dacă nu aș fi un tip pretențios si mai ales dacă nu aș fi deținut acest telefon poate nu aș fi făcut comentarii atât de insistente,dar în această situație nu îmi place să fiu prostit în față.

  • George

   8h20min gadget vs 12h38min mobilissimo…
   Ceva e putred aici ? dar ce?????

  • Greuceanu

   Nu e nimic putred,cei de la Gadget fac testul cu luminozitate la 100%,iar Mobilissimo fac testul cu luminozitate cam la jummătate(200 lux). De aici diferența.

  • George

   Poate ca Darius la tinut tot timpul cu luminozitatea la maxim, din cauza asta i-a iesit o autonomie care nu impreaioneaza.

  • Greuceanu

   Foarte posibil,dar și în aceste condiții tot are o autonomie mai mare ca majoritatea telefoanelor care sunt folosite tot cu luminozitatea la maxim.Asta era ideea.

  • Darius Pana

   Eu zic gsmarena, tu zici mobilissimo.
   Eu zic negru, tu zici alb.
   Eu zic single sim, tu zici dual-sim ca e mai bun.
   Dacă nu ești deja în politica, atunci ar fi bine sa intri sau, de ce nu, sa înființezi un partid nou. Asta ca să nu te contrazică nimeni, vad ca nu-ți place deloc. :)))

  • Greuceanu

   Nu e nevoie sa mă contrazică nimeni,dacă tu crezi că cititorii dau o ceapă degerată pe faptul că tu spui ca ai testat un single sim în loc de dual sim,sau unul negru în loc de unul de orice altă culoare,e problema ta.Dar cred că numai a ta.
   Tot pe cititori îi las să aprecieze care are recenzii mai corecte dintre Mobilissimo si gsmarena.Cred că pe site-ul românesc înțeleg foarte bine ce e de înțeles.
   De politică poate să fii mai aproape tu,acolo se practică manipularea ieftină de care vorbeam.Iți repet,în acest caz tu nu faci aprecieri,tu induci în eroare cu informații false.

  • Darius Pana

   Eu vreau sa închei aceasta discuție cu un sincer La mulți ani cu sanatate ție și familiei!
   Sper sa ne auzim cu bine și la anul și îmi cer sincer scuze dacă am deranjat cumva. Unele dintre afirmații au fost sub forma de gluma (oricum cred ca te-ai prins), asta fiindcă azi am fost foarte bine dispus.

   La mulți ani încă o dată!!!

  • Greuceanu

   Îmi pare rău pentru tonul mai inflamat al comentariilor mele,cel puțin cele de răspuns!
   Te asigur că rămâi unul dintre preferații mei,chiar dacă am avut o opinie contrară in acest caz.
   La.multi ani Gadget.ro și tuturor cititorilor!

 • Pingback: TOP 5: Telefoane mobile de tip best-buy în oferta Vodafone la început de 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • george ionescu

  salut,

  are senzor pt luminozitate automata ?

 • Pingback: Care sunt diferențele și asemănările între Samsung GALAXY J5 2017, 2016 și 2015 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung Galaxy J5 2017 şi preţul în România : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung Galaxy J5 2017 - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()