În ultimele zile l-am testat pe Samsung GALAXY Note8, flagship-ul companiei sud-coreene pe sfârșit de 2017 și produsul cu care-și doresc să-l facă uitat pe GALAXY Note7.

Există o așteptare crescută și interes major pentru Note8, mai ales pentru cei ce așteptau un dispozitiv cu stylus (unul dintre elementele prin care GALAXY Note8 se individualizează față de concurența directă).

Ne-a sosit la review prin programul Orange Smartphone Tester. Mai urmează un articol de tip comparativ cu Samsung GALAXY S8 Plus și topul cu puncte PRO și CONTRA ce deja l-ați parcurs pe site. 

GALAXY Note7 îi cunoaștem povestea și nu are rost să detaliem. Ultimul Note adus pe canal oficial în Europa a fost Note 4, de aici și așteptarea existentă pe bătrânul continent și inclusiv în România pentru GALAXY Note8. De câteva zile a ajuns și în stocurile magazinelor, după perioada de precomandă și cred că acest review sosește la fix. Presupun că majoritatea comenzilor pentru Note 8 se realizează printr-un operator de telecomunicații, probabil că sunt ceva persoane ce-l cumpără și la liber, dar la peste 900 euro cred că ajunge a fi prins mai bine pe partea de fidelizare / prelungire de contract, mai ales în mediul business.

Samsung GALAXY Note8 a fost gândit ca un produs din segmentul business, unul pe care-l cumperi ca să te ajute în sarcinile desfășurate peste zi, ce-ți aduce un plus de productivitate în ceea ce desfășori. Un astfel de telefon ar trebui să ajungă a fi cumpărat pentru ce știe să facă, pentru funcțiile încorporate și nu doar pentru numele din spatele său – seria Note, vârful de gamă al lui Sammy (deși cred că sunt destui și cei ce-l cumpără doar pentru că scrie Note pe el, fără a avea nevoie neapărat de tot know-how-ul integrat în dispozitiv).

Mai bine să mă concentrez pe recenzia propriu-zisă, să-i descoperim detaliile hardware. Trebuie să mai fac o ultimă paranteză legată de asemănările și diferențele dintre GALAXY S8 Plus și GALAXY Note8. Mai concret, haideți să vedem care sunt diferențele în linii mari:

 • Design ce mizează pe o formă mai rectangulară în cazul lui Note8 față de S8 Plus, nu este la fel de rotunjit în cele 4 colțuri;
 • Baterie cu 200 mAh mai mică pe Note8, au trebuit să facă loc stylus-ului încorporat, de aici cei 3300 mAh vs 3500 mAh la S8 Plus;
 • Ecran mai mare cu 0.1 inch, aceeași tehnologie în spatele său;
 • 6 GB RAM vs 4 GB RAM la S8 Plus.

Alt aspect ce merită a fi menționat: Samsung importă în regiunea EMEA pe GALAXY Note8 Duos cu slot combo, ce primește două cartele de tip nanoSIM sau un singur SIM + slot pentru cardurile microSD. De obicei, Samsung importa versiunile single sim în Europa, iar diverși furnizori aducea variantele dual-sim, neoficial. Așa aveam listat la un moment dat pe Note7 cu dual-sim, gândit în mod special pentru piața chineză.

Specificații

Design

În pachet dați de smartphone – Note8 cu code-name-ul: SM-N950FZK, agrafa pentru slotul combo menționat, ghid de pornire rapidă, certificat de garanție comercială, ghid de logare regională, informații legate de transferul conținutului de pe un smartphone Galaxy mai vechi spre noul dispozitiv, încărcător ce permite alimentarea la 5V / 2A sau 9V / 1.67A – nu trebuie să plătești suplimentar pentru el precum la iPhone 8, 8 Plus și X, adaptor USB type-C – USB 2.0, adaptor USB type-C – microUSB, cablu USB – USB type-C, căști AKG de tip in-ear pe jack de 3.5 mm, dopuri de protecție pentru căști pe diferite dimensiuni.

Nu avem schimbări majore față de designul adus de GALAXY S8 și S8 Plus – mai puțin rotunjit, cameră principală de tip dual și stylus-ul încorporat. Și aici avem sticlă pe față și spate, materiale și finisare din categoria premium – după cum este și normal la un smartphone cu preț de peste 4000 lei. Sticla de pe spate adună amprentele în ritm alert, dar aduce încărcare wireless și reflecții plăcute pe anumite variante de culoare, îl face să iasă imediat în evidență.

Raportul display / corp de peste 80% nu te face să-l simți ca pe un smartphone uriaș, ca pe un phablet din ăla ce abia te descurci în a-l folosi cu o singură mână. M-am obișnuit cumva de la GALAXY S8 Plus și m-am adaptat imediat la dimensiunile lui Note8. Cu siguranță, nu este un dispozitiv pentru cei ce caută un ecran mare, cei ce au nevoie de display generos pentru browsing, multimedia, jocuri etc. Îl poți ține fără probleme într-o singură mână și asta pentru că Samsung a mers și aici pe formatul 18:9, un terminal mai lung și subțire.

Gripul față de S8 Plus l-aș considera un pic mai bun, colțurile mai drepte îi dau un plus de aderență. Nu l-am simțit că mi-ar aluneca din mână în mod accidental. Mi-aș fi dorit ca marginile laterale să nu fie lucioase, să avem un metal simplu precum la S7. Presupun că și-au dorit să aducă și această zonă în linie cu spatele îmbrăcat în sticlă.

Samsung GALAXY Note8 impresionează prin eleganță, prin calitatea ridicată a fabricației și a materialelor utilizate, prin grija adusă de către compania sud-coreeană în ce privește detaliile. Față de S8 Plus parcă aș remarca un boost în ce privește feeling-ul lăsat.

Ecran și sunet

Super AMOLED curbat de 6.3 inch cu rezoluție 2960×1440 pixeli plus o metodă de input ce-i aduce și denumirea de Note – stylus-ul încorporat în partea dreapta, apeși pe el și sare cu ghilimele de rigoare din locașul său.

Din start spun că avem cel mai bun display adus pe un smartphone, în linii mari pot transcrie ceea ce am spus în cazul lui S8 și S8 Plus. Avem culori naturale, fără a fi date pe un mod vivid forțat, în niciun caz nu putem spune că sunt șterse. Dispune de certificare HDR10 și sunt aplicații precum YouTube sau Netflix ce-l pun în valoare din acest punct de vedere.

Cea mai bună luminozitate din ceea ce primești pe un smartphone în 2017 – lizibil și sub acțiunea directă a razelor de soare. Lăsat pe Luminozitate Automată îți aduce un overboost în soare puternic – până la 1000 nits față de maxim 600 în mod normal.

Sunt mai multe moduri presetate pentru display: Ecran adaptabil, Cinema AMOLED, Foto AMOLED, De bază. Poți să-ți reglezi balansul de culori pe culori mai reci sau pe tonuri calde. Meniul Opțiuni Avansate te ajută să reglezi tonalitățile pe roșu, verde sau albastru. Am mers pe Ecran Adaptabil + Luminozitate automată, ceea ce va face mare parte dintre cei ce-l folosesc pe Note8.

Și în cazul lui Note8 merge a fi reglată rezoluția ecranului: 1480×720, 2220×1080 sau 2960×1440 pixeli. O rezoluție inferioară = mai puțini pixeli = autonomie crescută. Controalele sunt de tip touch buttons, direct pe ecran (merg a fi reglate după bunul plac al utilizatorului – Home / Acasă / Ecranul de start în poziție centrală, Back și Aplicații Recente la stânga sau dreapta). LED-ul pentru notificări merge a fi dezactivat. Sunt aplicații ce pot fi lansate printr-un swipe din lateral – de la dreapta spre stânga (merge a fi setat pe contacte / persoane sau aplicații uzuale, ai acces spre el și direct din ecranul de blocare / deblocare).

Note8 are certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, integrarea stylus-ului nu anulează caracterul wateproof. Teoretic, rezistă în submersie până la 1 metru și jumătate pentru 30 de minute. Nu am testat și nu pot să confirm / infirm. Totuși, mai mult de 10 minute / sesiune nu aș recomanda.

Sunetul cade în sarcina unui difuzor adus la bază, îl obturezi destul de ușor în modul landscape (în jocuri spre exemplu). Se aude puternic și clar, amplitudine ridicată și claritate a sunetului din plin, suficient de puternic. Sunt configurații pe diverse modele A-list cu două difuzoare ce nu se aud așa puternic ca Note8. Lipsește partea de bass, aici l-ar fi ajutat un al doilea difuzor în partea frontală. Sper ca Samsung să adune feedback și pe viitoarele sale flagship-uri să integreze difuzoare stereo, ar completa peisajul.

Jack-ul de 3.5 mm se află la bază, mă bucur că nu au renunțat la el. Căștile din pachet sunt de tip in-ear de la AKG și te scutesc de o achiziție separată. Am remarcat în comparație cu JBL in-ear Momentum că AKG-urile sunt gândite mai mult pentru claritate, pentru medii și înalte, sunetele în frecvență joasă nu sunt punctul său forte. Reglarea volumului se face din lateral stânga. Lângă tasta de reglare a volumului se află și butonul pentru Bixby, control ce acum merge a fi dezactivat spre a reduce momentele în care o atingere accidentală în loc să regleze volumul, îți lansa asistentul Bixby.

Hardware, sistem de operare și aplicații

La capitolul hardware pot să spun că avem fix ceea ce ni se oferă la GALAXY S8 și S8 Plus, cu excepția numită memoria RAM – crește de la 4 GB la 6 GB RAM de tip LPDDR4. În regiunea EMEA ca și în cazul lui S8 și S8 Plus îl primim pe Note8 cu Exynos 8895 Octa, cu 4 x Exynos M2 la 2.3 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.7 GHz, Mali-G71 MP20 cu ale sale 20 de nuclee – GPU cu performanțe notabile. Este un procesor dezvoltat pe 10nm FinFET, singurul rival al lui Qualcomm Snapdragon 835 din 2017. CPU-ul folosește nuclee dezvoltate intern de către Samsung (apropo, în fabricile Samsung este produs și Snapdragon 835, Apple A11 Bionic a căzut în sarcina TSMC – tot pe 10nm FinFET).

Informații oferite de CPU-Z pentru GALAXY Note8;

Avem un procesor puternic, capabil să înregistreze 4K chiar și cu 120 fps. Am înțeles că Samsung pregătește un update pentru Note8, să urce înregistrarea de la 2160p cu 30 fps spre 2160p cu 60 fps, în linie cu ceea ce oferă Apple pe noile sale iPhone-uri.

Este clar că va rula orice aplicație sau joc din Google Play, chiar și orice se va lansa în următorii 2 – 3 ani, indiferent că vorbim de AR sau VR. Și suportul software cred că se va întinde lejer pe cel puțin 2 – 2.5 ani de zile. Rulează Android 7.1 Nougat și recunosc că mi-aș fi dorit ca din fabrică să treacă pe Android 8.0 Oreo. Totuși, cred că Note 8, S8 și S8 Plus vor primi update în perioada imediat următoare, circulă zvonuri cum că ar pregăti un program de beta testing.

Rulează Android 7.1 Nougat cu interfața proprietară Samsung, interfață ce a evoluat de-a lungul timpului spre din ce în ce mai bine. Nu aș vrea să repet ceea ce am spus la S8 și S8 Plus, până la urmă nu sunt modificări majore – cu excepția software-ului legat de stylus. Samsung customizează Android-ul din ce în ce mai puțin, iar liniile generale ale interfeței grafice amintesc de software-ul Google în stadiu nativ (notificările, setările propriu-zise, accesul spre sertarul de aplicații printr-un swipe de la bază în sus, organizarea aplicațiilor etc). Sunt destule tușe ce arată că Samsung nu se mai avântă să customizeze interfața în mod agresiv, în Galaxy Apps sunt aplicațiile ce înainte îngreunau software-ul – bloatware-ul de care te loveai pe un flagship al gigantului sud-coreean.

Scoaterea stylus-ului din locașul său activează o selecție de aplicații pe ecran: Creare o notă, Vizualizare toate notițele, Selecție inteligentă, Scrie pe ecran, Mesaj live, Traducere. Orice altă aplicație poate fi adusă aici, iar prin folosirea stylus-ului să fie la îndemână. S Pen-ul are o mulțime de setări și configurări:

 • Poți scrie direct pe ecranul de blocare / deblocare;
 • Activare / Dezactivarea cursorului ce indică poziția stylus-ului pe display;
 • Poți să pornești o alarmă dacă pleci de lângă telefon fără să introduci S Pen-ul în locașul său, iar ecranul este oprit;
 • Economisirea energie stocată în acumulator prin oprirea detecției pentru S Pen când nu este integrat în terminal.

Nu sunt utilizator de S Pen, dar înțeleg că sunt persoane cu adevărat interesate de acest feature, îl caută și îl consideră un element diferențiator.

Aplicații preinstalate pe Samsung GALAXY Note8;

Aplicații Samsung: Samsung Connect, Înregistrare voce, Email, Fișierele Mele, Internet, Samsung Health, Galaxy Apps, Samsung Gear, Penup, Folder securizat, Samsung Notes, Calendar, Samsung Members;

Aplicații Google: Drive, Duo, Google Foto, Chrome, YouTube, Gmail, Hărți, Căutare Google, Magazin Play, Muzică Play, Calendar;

Aplicații Microsoft: Word, Excel, PowerPoint, OneDrive și 100 GB pe 2 ani de zile pentru stocarea de fișiere în cloud;

Alte aplicații: Facebook, LinkedIn.

Interfața Android 7.1 Nougat pe phabletul sud-coreean;

Performanță

Este unul dintre cele mai performante telefoane Android lansate în 2017, după cum este și normal ținând cont de prețul și categoria de smartphone-uri din care face parte.

Teste de benchmark rulate pe Note8;

Conectivitate

Nu-i lipsește mai nimic, portul infraroșu s-ar putea să fie fost un element util – dacă vroiai să transformi smartphone-ul în telecomandă ad-hoc pentru electronicele din locuință.

Avem slot combo cu două scenarii de utilizare: dual-sim cu două sloturi pentru cartele nanoSIM sau single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB, pentru cei ce doresc să suplinească cei 64 GB preinstalați.

Știe 4G cu viteze de până la 1024 Mbps în download prin agregare de spectru și 150 Mbps în upload. Sunt viteze pe care nicio rețea din țara noastră nu le oferă la momentul actual, cel mai probabil abia prin a 2-a parte a lui 2018 și început de 2019 să trecem de pragul ipotectic a 4 – 500 Mbps în download. Se adaugă Wi-Fi ac și dual-band pe 2.4 și 5 GHz. În SpeedTest pe conexiune gigabit și Wi-Fi ac pe 5 GHz a obținut peste 250 – 260 Mbps la download și peste 200 Mbps la upload. Sunt valori ce-l aduc printre cele mai bune telefoane mobile la acest capitol.

Este cu adevărat sprinten în download și upload, atât pe 4G – testat pe Orange, cât și pe conexiune Wi-Fi. Jocurile sunt descărcate rapid din Google Play, clipurile la rezoluție maximă pe YouTube fără absolut nicio problemă etc.

Avem localizare printr-o suită de servicii: GPS – SUA, GALILEO – Uniunea Europeană, GLONASS – Rusia, BDS – China. Lipsește doar QZSS-ul Japoniei. Dispune de bluetooth 5.0, NFC. În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate: în partea superioară se află slotul combo, în dreapta dați de tasta power, la bază de speaker, portul USB type-C și jack-ul de 3.5 mm. În lateral stânga se află reglarea volumului și tasta Bixby. Pe spate lângă camera duală regăsiți și cititorul de amprentă + senzorul pentru măsurarea ritmului cardiac și nivelului de oxigen din sânge.

Tot la capitolul conectivitate merită a fi menționat senzorul pentru scanarea irisului din partea frontală, un feature suplimentar pe partea de securitate a datelor. Apropo, suita Knox ce aduce și aplicația Folder securizat este una dintre cele mai apreciate elemente de pe smartphone-urile Samsung, mai ales că pe Android au fost tot felul de probeme de-a lungul timpului. Samsung și BlackBerry au colaborat la un moment dat spre a aduce o componentă business pe dispozitivele sud-coreene, spre a veni în întâmpina trendului BYOD din unee companii.

Cameră foto și video

GALAXY Note8 este primul Samsung cu cameră duală: 12 Megapixeli cu f/1.7 + 12 Megapixeli cu f/2.4. În linii mari avem combinația de S8 și S8 Plus cu senzorul suplimentar ce aduce un aport semnficativ:

 • zoom optic 2x:
 • Live Focus – permite obținerea unui bokeh mai plăcut + reglarea focusului atât înainte de a realiza fotografia, cât și după aceea. Noul setup pentru camera principală permite astfel de funcții.

De apreciat că Samsung a implementat stabilizarea optică de imagine, atât pe senzorul cu f/1.7, cât și pe cel cu f/2.4. iPhone X aduce un setup similar.

Interfața camerei foto și video de Samsung GALAXY Note8;

Fotografiile ies ceva mai bine față de S8 Plus, sunt diferențe și o să vedeți asta într-un articol separat. Camera principală de pe Note8 primește informație suplimentară și se vede în low-light, unde aberațiile cromatice și interpretarea luminii este realizată la un nivel superior. Și în materialele video, pe Note8 nu avem pic de lag în randarea cadrelor trase în rezoluție 4k. Abia aștept să văd cum se descurcă cu 2160p în 60 fps, ca să țină pasul cu competitorul direct din California.

GALAXY Note8 îl pot considera un veritabil camera phone. Nu-i lipsește nimic, se descurcă exemplar atât pe modul Auto, cât și pe Manual – pe mâinile unui profesionist ce-și face singur reglajele (diafragmă, timp de expunere etc). Aș zice că Samsung aduce un mic boost în ce privește profunzimea culorilor, dar nu ca la generațiile precedente unde încerca să-ți fure ochiul. Apropo, niciodată nu analizați imagini pe un panel Super AMOLED, mai toate fotografiile par excelente. Adevărul se vede pe

Clip 4K realizat cu Samsung GALAXY Note8;

Clip 1080p cu 60 fps realizat cu Samsung GALAXY Note8;

Clip 4K pe timp de noapte realizat cu Samsung GALAXY Note8.

Fotografii realizate cu Samsung GALAXY Note8;

Autonomie

Bateria mai mică față de GALAXY S8 Plus cu 200 mAh, ecran mai mare cu 0.1 inch, luminozitate puțin mai ridicată a ecranului = autonomie mai slabă față de S8 Plus. În testul Gadget.ro a obținut 7 ore și 50 de minute (luminozitate la valoare maximă, redare a playlistului Unboxing pe conexiune Wi-Fi). Spre comparație, S8 Plus s-a oprit la peste 9 ore de playback video.

În testul de zi cu zi, aș zice că trece de dimineața până seara – doar pe utilizare medie spre intensivă, nu în regim maxim. Un încărcător wireless la birou sau acasă, o baterie externă sunt elemente ce-l ajută pe Note8 în a nu intra în zona roșie – sub 15% din capacitatea acumulatorului.

Preț

Samsung GALAXY Note8 – 969.01 euro sau 595 euro cu Orange Me 43 (43 euro pe lună, 11 GB trafic de internet național din care 9.38 GB în roaming SEE, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 600 minute internaționale, Orange TV Go cu pachetul Movie Go Unlimited și acces la 27 canale TV, inclusiv canale PRO).

Concluzii

Samsung GALAXY Note8 este unul dintre cele mai avansate telefoane Android la momentul actual, probabil și cel mai bun din ce s-a anunțat pe anul în cauză. La peste 4400 lei și criteriile noastre de analiză trebuie să fie pe măsură.

Note8 punctează în ce privește display-ul, puterea de procesare, stylus ce-l individualizează, integrarea Bixby (am văzut că printre voi și-a găsit și adepți), camera foto și video, software bine pus la punct. Ar mai fi diverse elemente de pus la punct, mai mult sau mai puțin importante – în funcție de preferințele fiecăruia. Aici mă refer la elementele trecute la puncte CONTRA.

Samsung cred că și-a făcut temele în mod corect cu Note8, iar vânzările cel puțin etapa inițială vor fi pe măsură. Totuși, parcă ne ducem prea sus cu prețurile. 1000 euro pentru Note8… Nu știu dacă un smartphone chiar merită o sumă atât de mare. Mai ales că alternativă numită GALAXY S8 Plus a ajuns deja la 3349 lei și prețul va mai coborî, cu siguranță.

PRO

 • cel mai bun display de pe vreun smartphone la momentul actual (culori, luminozitate, unghi de vizualiare, profunzime), o adevărată plăcere să-l folosești;
 • design elegant;
 • unul dintre cele mai puternice pachete hardware: Exynos 8895 + 6 GB RAM + de la 64 GB spațiu de stocare etc;
 • software conceput să fie cât mai prompt în preluarea comenzilor, axat pe partea de productivitate și cu adresabilitate ridicată în mediul business;
 • stlyus ce-l individualizează în fața concurenței;
 • cea mai bună cameră foto și video din ce am testat în 2017;
 • conectivitate completă;
 • certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, te scapă de o grijă.

CONTRA

 • lipsă difuzoare stereo, difuzorul principal este ușor cam strident;
 • preț ridicat;
 • autonomie cu 15% sub GALAXY S8 Plus;
 • poziționare ușor ciudată a senzorului de amprentă;
 • adună amprentele în ritm alert pe spatele său din sticlă;
 • încărcare rapidă doar pe standardul QuickCharge 2.0.
 • Pingback: Samsung GALAXY Note8 – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Puffy Mic

  Din câte am citit pe Mobilissimo, sunt plângeri în piață vizavi de ecranul telefonului, că lumina răzbate din lateralele telefonului unde imbinare nu este tocmai ok. Tu ai întlnit problema asta? Mai multe detalii, aici: https:// forum.softpedia. com/topic/1088430-note-8-discutii-generale/page__st__972#entry21696815

  • Nu am o astfel de problema. O sa fac și un material video. Eu cred că se face mare tam tam pe o problema relativ inexistentă.

  • Greuceanu

   Absolut!
   Nu neg problema,dar cei ce au observat-o sunt cum e nevastă-mea uneori,care obsedată fiind de curățenie,atunci când nu găsește praf pe care să îl curețe/șteargă,îl caută prin spatele mobilelor grele. :))

  • Marian Parvu

   Problema e existenta 100%, dar nu multe terminale au problema aceasta. Am avut si eu acea lumina iesita intre margine si ecran, dar pe toate partile, dar avand husa nu se observa. Nu ma deranja, dar se vedea. Asta la S7 Edge. La S8 Plus iese doar pe partea de jos a difuzorului frontal.
   Nu ar strica o mai mare atentie la “detalii”. Cum au reusit cu bateria, sa piarda doar 5% pe an la s8 fata de 20% pe S7 Edge.. dar sa si sa nu bubuie.. pot si la calitate sa se uite mai atent.

   Am inteles, pot cauta link, ca Note 8 pierde doar 5% din baterie in 2 ani. Asta ar trebuie cautat si pus ca prim punct la aspecte Pro :D.

   Sa pierzi doar atat din capacitate…e ceva. Concurenta nu cred ca se poate lauda cu asta

  • Innoxius

   Ba da. Mate 8.

  • Greuceanu

   Dacă ai măsurat-o tu,te cred :D
   Nici eu nu observ la Mate 8 vreo pierdere de autonomie după un an.

  • Marian S

   Eu nici la Xperia Z, dupa aprox. 4 ani de zile, nu am observat vreo pierdere de autonomie.

   Discutia nu cred ca mai are sens. Tot mai putine persoane mai tin un telefon 2 ani de zile.

 • Innoxius

  Niste poze cu / fara zoomul optic 2x?

  • Revin aici cu exemple. Sa ajung la PC.

  • Greuceanu

   Emil, nu ai ajuns încă la PC? 😊

  • Innoxius

   Tu n-ai vazut uraganul Gabi? :))

  • Greuceanu

   Ăla e cu manifestare locală(București),Emil e mai la 80 km nord de capitală. :D

  • Sunt cu ASUS in Roma de 2 zile. Nu am apucat sa deschid PC-ul, iar la cum arată Roma și ce aduce că experiența, mai ales pentru un profesor de istorie – geografie, sper că mă înțelegeți. :)

  • Greuceanu

   Te iertăm ,că ești băiat bun,plus că și noi dacă am fi la Roma ne-am comporta la fel.
   O să avem răbdare cu PC-ul,dar nu uităm să știi! :))

  • Greuceanu

   De fapt se dovedește că Emil nu e la 80 km de București,ci la vreo 1 900 km(Roma),pe acolo sigur nu a trecut ciclonul Gabriela! :))

 • Porcu2d

  Frica de eșec, quick charge 2.

  • Cred că este o treabă legată de licențiere. S-ar putea ca Samsung să aibă o tehnologie proprietară în dezvoltare.

  • Porcu2d

   Pare mai logic având în vedere și disputa legală cu Qualcomm.

 • Greuceanu

  Foarte bun review,sunt de acord inclusiv cu punctele contra chiar dacă nu par a avea vreun impact major.
  Apropo,referitor la autonomie am văzut pe GsmArena o comparație a autonomiei între modelul cu Exynos și cel cu Snapdragon,concluzia fiind că cel cu Exynos obține o autonomie mult mai bună,chiar notabilă diferența.

  http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note8-review-1659p4.php

  Aștept și eu cu nerăbdare comparativul cu S8Plus ,dar si fotografii cu si fără zoom 2X.

 • Constantin

  In opinia mea, singura problema reala a acestui telefon este pretul ridicat Autonomia cu 15% mai mica decat a lui S8 Plus sau “colectarea” de amprente pe spatele telefonului, mi se par neglijabile. O chestiune mai serioasa ar fi, poate, pentru unii, lipsa difuzoarelor stereo. In rest, cred ca este un telefon excelent.

  • Cu sigurantă că este un smartphone excelent, iar la prețul de peste 4000 lei și criteriile după care îl analizăm trebuie să aibă standarde ridicate. De aici și punctele negative. Mi-aș fi dorit să văd un Note8 cu baterie peste S8 Plus, mai ales că se adresează mediului business, celor care sunt în permanență în mișcare. :)

 • Marian Parvu

  S8 ajunge in soare la 1020 nits. Note 8 chiar depaseste, ajunge la 1200 nits

  • Este un element prin care Samsung se individualizează de concurența ce nu prea reușește să treacă de bariera a 600 nits.

  • Marian Parvu

   iPhone X va ajunge la peste 600, dar doar 650 nits, fata de 1000, 1200 pe S8 si Note 8.

 • theozanhan

  QC 2.0 in loc de QC 3.0 ca sa nu explodeze?

  • Nu cred. Mai degrabă, Samsung a preferat să facă economie aici. A considerat că QC 3.0 nu-și are rostul, acum.

  • theozanhan

   Aha..vine pe note8, sub cuvantul inovare

 • theozanhan

  Nu stiu de unde scoateti 1200nits, eu am vazut maximul atins cand este in outdoor mode 850 nits, s8+ 650nits, g6 600nits

  • Maximul de 1000 și 1200 nits este atins cu overboost in modul Luminozitate Automata.

  • theozanhan

   Outdoor mode= luminozitate automata pentru mine in cazul Samsung, pentru ca pulseaza mai mult cand bate soarele

 • icstrim

  Salutare ! Lipsa difuzoarelor stereo cu sunet premium lipseşte … la asemenea preţ, trebuie să ai totul … Aspectul, nu este plăcut, în opinia mea, se putea mult mai bine, de fapt an de an telefoanele de top sunt tot mai puternice, dar nu au acel wow pe partea estetică. Cu siguranţă telefonul perfect există doar în viziunea fiecăruia dintre noi. Poate ne desenăm singuri telefoanele, şi apoi le facem pe comandă.

 • Rebelulll

  @DragotaEmil:disqus : mai pe intelesul tuturor, poti sa ne explici cum functioneaza camera ? Am cautat dar nu am gasit mare lucru.
  Camera are 2 senzori , unul cu 1.7f altul cu 2.4f. Unul e bun pentru intuneric, altul pentru lumina (ziua). Este unul color si unul monocrom la fel ca la huawei sau ? Cand functioneaza unul si cand celalalt ? Ce ne poti spune despre zoom-ul optic ?
  Ar fi fost tare sa fi avut modul wide la fel ca cel de la LG.

  Si intrebare care nu are legatura cu acest telefon: de ce camera de pe g5 e mai buna ca cea de pe g6 ? (lg). Sunt sanse pe viitor sa fie optimizata din soft daca pana in prezent nu au facut mare lucru ? Imi place mult LG G6, ca e un telefon simplu, nu are margini curbate incomode.

  Multumiri anticipate :)

  • theozanhan

   Senzorul ala cu f/2.4 de pe samsung e identic cu cel de pe Apple, ca si cum portrait mode, la g6 este wide mode, la huawei stii de ce. Jerry ala cu zgarieturile, prefera V30, dupa cum spune in video-ul facut, cica e foarte bun si la nivel foto

  • Rebelulll

   Pai portrait mode ala nu se refera la camera selfie ? Chiar are note 8 senzor ce face poze ca LG G5 si G6 ? Daca DA, atunci… mi-am pus ochii pe el. Cine ii Jerry ? :)) V30 e misto si ala, greu de ales.

  • theozanhan

   ..cauta pe google/gsmarena si te lamuresti, jerryrig e ala care face test de zgarieturi, de indoit telefoane etc, i a placut mult v30. Te lamuresti cu diferentele de dual camera de pe iphone samsung si lg pe gsmarena

  • Ionut

   Jerry e numele bunicului lui, el are alt nume😋.

  • Greuceanu

   La Note8 camera principală este mai wide decât cea principală de la LG.Are un câmp vizual de 77°,față de 70 sau 71 la LG. LG compensează cu a 2-a cameră care ajunge la 120 °.
   A doua cameră a lui Note8 are 2 roluri,unul să realizeze zoomul optic 2x,iar al 2-lea să realizeze efectul de bokeh(profunzime de câmp scăzută) care în acest caz se numește Live Focus. Este extrem de bine implementat și spectaculos,peste ce au alți competitori în acest moment.Dar a 2-a cameră lucrează împreună cu prima,nu de sine stătătoare,fotografiile combină capacitățile ambelor camere.

   În legătură cu G5 care ar avea camera mai bună decât G6,dacă te referi la cei de la DxO care au spus asta,eu te sfătuiesc să eviți să îi mai iei drept reper în analiza foto,au dovedit că sunt extrem de haotici în aprecieri,mai nou au refăcut xriteriile și punctajul,dar au retestat numai anumite telefoane,în special iPhone,e noaptea minții. Eu,care am pretenția că mă pricep cât de cât la partea de fotografie, îți spun cu maximă obiectivitate că DxO nu repezintă în acest moment un reper în așa ceva,e mai mult numele de ei.
   Concluzia este că din punctul meu de vedere G6 nu are o cameră mai slabă decât G5,dacă ești interesat de G6,are o cameră foarte bună pe partea foto,poate la video să fie puțin mai slabă decât competitorii(dar nu decât G5). G6 la prețul actual merită cu siguranță. Pe mine m-ar reține doar comentariile privind faptul că lentila camerei s-ar zgâria cam ușor la G6,camera în sine e foarte ok.

  • Rebelulll

   Ti-as da 10 aprecieri la comentariu insa nu e posibil. Sa ne traiesti ! :) Iar despre S8 ce parere ai ? Tot de 77 are campul vizual camera de pe S8 ?

  • Greuceanu

   Da,sunt identice,77° și la S8/S8 + și la Note8.
   Se numește FOV(Field Of View)

   http://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s8/specs/

   http://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-note8/specs/

 • Ionut Codrut

  Imi place mai mult s8 plus

  • Greuceanu

   Aș aprecia că ai dreptate,designul pare puțin mai frumos la S8/S8+.
   Dar per total ,Note8 este un telefon puțin mai complet,cu mici plusuri la display,camera foto și stylus.

  • Colțurile mai rotunjite de pe S8 Plus se potrivesc mai bine cu display-ul față de ceea ce primim la Note8.

   Mă rog, nu este o chestie chiar majoră. Până la urmă m-am obișnuit cu mai rectangular-ul Note, fără probleme. Senzația că-l ții mai bine în palmă, este mai pregnantă la Note.

  • Innoxius

   Nu stiu cum ar arata Pen-ul in coltul rotunjit, are nevoie de o portiune dreapta ca sa intre complet in carcasa.

 • Alemao Romania

  Multumesc pentru aceasta prezentare /analiza corecta , decenta, pertinenta dar si valoroasa.
  As avea o mare rugaminte. Incercati va rog sa folositi cuvinte romanesti in locul englezismelor. Cel putin acolo un se poate.
  De ce va rog asa ceva? Pai inainte de toate priviti la tarile din jurul nostru cum tin cu dintii de identitatea nationala si de limba lor.
  Mie unul nu-mi cade delic bine cand vad aplicatii disponibile in ceha, sarba, bulgara si mai ales maghiara care nu lipseste niciodata. Bag seama ca romanii sunt mult mai numerosi si cu toate acestea simt ca nu suntem luati in calcul.
  Oare noi nu contam, oare limba romana nu conteaza?
  Ce o sa facem peste cateva decenii, o sa vorbim intre noi in engleza si maghiara?

  • Innoxius

   „mai ales“?

 • Greuceanu

  Colegul Andrei Pascale a găsit un material video extrem de interesant,unde pare că ultrasenzaționalul,nemaivăzutul procesor Bionic de pe iPhone 8 Plus,ia bătaie de la mai bătrânul Exynos 8895 de pe Note8!

  Fără să mă entuziasmez așa de mult ,acest test versus mă face sa mă gândesc și că Androidul a ajuns atât de bine optimizat,poate chiar puțin mai bine decât iOS,astfel încât și acest aspect contribuie la viteza superioară la general a lui Note8 în fața iPhone 8 Plus.
  Oau,ce blasfemie am spus,Android mai rapid și mai optimizat decât iOS! :D
  Și totuși ar putea fi posibil.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=HqSE9e60RIA

  • Marian S

   Testele astea cu cel mai tare telefon consider ca sunt facute doar pentru copii de gradinita sau, mai nou, pentru fotbalistii din Liga I. Numai acolo poti sa auzi, zilnic, discutii de genul: jucaria/masina/gagica/etc mea este mai frumoasa, mai buna sau mai tare.
   Consider ca cel mai tare telefon este acela care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Cu ce ma ajuta pe mine, de exemplu, ca un joc se deschide in 1-3 sec atata timp cat eu nu ma joc pe telefon ?! Cu ce ma ajuta pe mine, atat de mult, acea viteza de download de 220 Mbps ?! Pentru verificare e-mail, navigare pe Internet si Facebook diferenta intre 50 si 200 Mbps este cam nesemnificativa. Aici depinde foarte mult de operator si de zona (aria de acoperire). Poti sa ai un telefon potent si sa nu prea ai semnal.
   In niciun caz Android-ul nu este mai rapid si mai optimizat decat iOS-ul. Sunt utilizator de Android de peste 4 ani de zile. Pot sa spun ca Android-ul este mai prost si decat BlackBerry OS si Windows Phone.
   Cea mai mare problema a Android-ului: aplicatiile raman rezidente in memoria RAM. Nu se inchid automat dupa cateva sec. sau min., asa cum ar fi fost normal. Am verificat acest lucru pe mai multe telefoane: Samsung, Huawei, Sony etc.

  • Innoxius

   Ai verificat tu pe Huawei și nu se închid? Pe ce Huawei, pe ăsta? https://uploads.disquscdn.com/images/b5f1b2e8ba8d25a7862cd22a2dda03d01b31f0e71203131dd2271c66b3dbe002.jpg

  • Marian S

   Da, am verificat pe Huawei P8 si P9. Telefoane pe care le detin in familie. Pe Samsung se inchid ?

  • Innoxius

   Du-te dom’le pe pagina de Facebook Disney Channel cu bălării din astea, nu aici unde lumea se mai și pricepe. Dar vezi, s-ar putea să dai acolo de copii care cunosc mai multe despre telefoane decât cunoști tu.
   Hai, ia de aici, de la Huawei, să nu mori cum ești. Mate 8, apărut cu jumătate de an înainte de P9 “din familie”. Vrei captură și de la P9 Lite? E identică, salveaz-o cu alt nume. https://uploads.disquscdn.com/images/65bb8386f39bc38030c8027d2d78254f2f76f9ba4faac3314132db0b78b2485a.png

  • Marian S

   Eu cred ca mai bine te-ai duce tu pe pagina de Facebook Disney Channel. Nu intelegi ceea ce vezi (nu ai capacitatea sa decodifici/interpretezi ceea ce vezi). Imi aduc aminte de vorbele de duh (gandirea perfect logica) ale prietenului tau: “Nicio recenzie nu imita conditiile de laborator” dar, in acelasi timp: “Recenziile simuleaza exact viata reala”. Genial.
   Cred ca ati invatat in aceeasi clasa.
   Vrei o concluzie la comentariul tau ? Ia-o de la Greuceanu. Este identica, salveaz-o cu alt nume.

  • [offtopic]Apropo de prichindei, aseara tot incercam sa bag un AoD as system pe un Note 5(reusisem sa-l fac functional insa doar la nivel de afisare setari insa fara executare in lockscreen) si vine fimiu de 11 si-mi spune “nu va merge tatii iti trebuie si kernel-ul cu AoD, intradevar imi trebuia un kernel cu dependinte AoD plus ceva setari speciale prin xml-uri… mai bine spus un custom+kernel… nu un simplu apk cum incercam eu… si tot el mi-a prezentat magisk cu functiile hide/root/unroot instant, il avea deja instalat, eu mai pe moda veche , clasicul TWRP/SuperSU.:D

  • Marian S

   Felicitari, in primul rand, copilului si apoi tatalui. Nu foarte multi parinti au capacitatea (deschiderea) de a invata de la altii mai tineri, in special de la copii lor.
   Marea majoritate a parintilor se considera cu mult superiori copiilor lor. Nu recunosc adevarul nici cu cartile pe masa.
   Eu am aprox. 20 de copii pe care îi meditez la matematica/fizica/informatica, din diferite categorii sociale. Cea mai mare satisfactie a mea este atunci cand îi vad pe ei ca reusesc in viata: au rezultate bune la scoala, la olimpiada etc. Consider ca, in acel moment, misiunea mea a fost indeplinita cu succes.

   Alta satisfactie este atunci cand îi vad pe parinti multumiti. Cand recunosc ca i-am invatat ceva pe copii lor si ca nu le-am luat banii degeaba. Copii trebuie invatati sa-si asume raspunderea actiunilor lor. Indiferent daca aleg Apple, Samsung, Huawei sau Sony trebuie sa-mi asum acea alegere. Nu cumpar astazi un telefon si a doua zi îl critic ca nu-i bun sau ca nu-mi place.

  • Ehee il stiam baiat “cuminte”, si cum sa nu-l respect mai ales dupa conversatia de aseara, m-a lasat masca iar dimineata am parte si de surpriza cea mare, pe router am setat timpi alocati si filtre web pentru dispozitivele copiilor, de curand vad un S8 inregistrat pe reteaua guest desi nu am S8 in casa, tot am zis ca e vreun coleg de-al lui ce s-a logat la wifi, insa tot il vadeam logat in mod ciuidat si cand acel “coleg” nu era, spun e vreo eroare de identificare pe router, ei bine acum imi pica fisa, tot imi arata acum vreo 2 zile ca el are noul Youtube HDR pe un s6 edge si stiam ca youtube nu activeaza daca nu recunoaste dispozitivul ca fiind compatibil, si il intreb azi
   -tu ai rom modificat?
   -da am Noble de S8

   asta micu trecea de parental cu un build modificat, verific dimineata : “S8 online” :D
   Parentalul e mai mult pentru parinti…

  • Marian S

   Corect ! :)))

  • :)) un fleac m-a ciuruit!

  • Marian S

   Corect, domnule Semaca.

  • Ce mai pot spune, mi-a ilustrat definitia subestimarii!

  • Marian S

   Lăstărică (Innoxius), unde ești ?

  • Innoxius

   Poate și postează pe aici, dând sfaturi 😀

  • :))) Mai stii o fi cel ce ma acuza ca-s hater :D
   pai sa facem prezentarile atunci
   Hello Jr. eu sunt pampalaul de acas’ cu Note5 :D

  • Greuceanu

   Chiar dacă nu văd nimic din ce scrie păcăliciul de serviciu, o să dau un vot tuturor celor care îi răspund.
   Asta pentru că sunt convins și așa în “blind”, că oricine îi răspunde are comentarii nemăsurat mai valoroase.😊

  • Apropo, si tu ai note 5,daca nu ma insel, nu?

  • Greuceanu

   Pozitiv! 😊

  • Astazi ma “jucam ” un pic prin activitati cu app. Quickshortcutmaker(merge si cu Nova launcher) dupa niste setari de paramatri ims si am dat ceva hidden(fw stock) :)
   Dual play nu e functional neavand LE 2M PHY(BLE5.0).
   https://uploads.disquscdn.com/images/884a2c1b293ae08f5d2e1eadf3d3c8c91bdafe1fdfb9a77ea056e4c1ec0b1f3f.png
   https://uploads.disquscdn.com/images/5fa57bc8da559f80592b9efa586459122111e86f6a409af66869fefe69245195.png
   https://uploads.disquscdn.com/images/a8750f5fb98d923b9ddad30d94981eddeeda713950652f12cad2ce85d682f396.png

  • Marian S

   Se scrie (citeste) “chiar daca nu vad nimic din ce scrie păcăliciul de serviciu …”. Se vede ca ati invatat in aceeasi clasa. 1k = 1000 :)))

  • Greuceanu

   Vezi ca i-ai jignit pe cei de pe Disney Channel! :))
   Spune-i tu că rămâne cum am stabilit în comentariile șterse! :D

  • Marian S

   Vai, vai, vai … ti-au sters comentariul !
   Cine a picat de … Pacala ? :))
   LE: Nu-ti mai modifica comentariile fara sa specifici acest lucru. Este o chestie de bun simt.

 • Note 8 (3300mAh) (AFC out of the box) =1h40′
  iPhone 8Plus (2675 mAh) cu 12Wh = 2h05′
  iPhone 8 (1821 mAh) cu 29Wh = 1h56′

  • Innoxius

   Nu conteaza. Nesemnificativ. Bionic iz za best. De aia l-au facut mai rapid, sa recuperezi rapid timpul pierdut cu incarcarea… rapida.

  • Greuceanu

   Hai măi nu fii rău!
   L-au făcut pentru că …benchmarkuri!
   Trăiască Geekbench,Antutu și alții ca ei! :)

  • Multe voci susțin ca iPhone 8 nu ar fi optimizat pentru ios 11, ciudat ca benchmark urile sunt ff optimizate.

  • Greuceanu

   Da ,e ciudat, la ce putere au anunțat că are normal e să se comporte mult mai bine.
   Apple o fi început cu optimizarea iOS cu benchmarkurile. 😀

  • De văzut și balanta dintre fast discharge din ios 11 și fast charge battery…

 • Pingback: 10 elemente ce completează review-ul lui Samsung GALAXY Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce cad prețurile pentru GALAXY S8 și S8 Plus în ritm alert? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce cred că LG V30 nu este superior lui Samsung GALAXY Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Carcasă cu baterie integrată de 5500 mAh pentru Samsung GALAXY Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY Note8 - cea mai bună cameră foto și video de pe un smartphone Android în opinia DxOMark : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Samsung GALAXY A5 2018 - în loc de GALAXY S8 Mini : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Cum poți utiliza Windows 10 pe Samsung GALAXY S8, S8 Plus și Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Campanie Samsung: Câte un GALAXY Note8 "fire free" pentru pasagerii unui zbor din Spania : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY J5 2016 primește update la Android 7.1.1 Nougat : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus - primele informaţii importante + schiţele telefoanelor : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Husă cu baterie externă de la Mophie pentru Samsung GALAXY Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Noutăți în oferta Digi Mobil: Samsung GALAXY Note8, GALAXY J3 2017, Huawei P9 Lite Mini, Allview X4 Soul Infinity și altele : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Ce se mai discută despre Samsung GALAXY S9 și GALAXY S9 Plus : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Cât sunteţi dispuşi să plătiţi pentru un telefon ? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Cât sunteţi dispuşi să plătiţi pentru un telefon la sfârşit de 2017? – F.A.D. DJ | OFFICIAL PAGE()