Telefoane Mobile

RCS-RDS se pregătește a aborda piața de telefonie mobilă cu mai mare avânt în 2014. Îi va ajuta și licența pe 900 MHz care intră în vigoare de la mijlocul lui aprilie 2014. Au reușit a capitaliza 600 milioane euro pentru investiții, iar o parte din această sumă merge spre rețeaua lor de telefonie mobilă, Digi Mobil.

Am făcut rost de informații legate de oferta lor pe telefoane mobile și m-am gândit că ar fi util să parcurgeți un articol comparativ pentru câteva telefoane de top. Începem cu Samsung GALAXY S4, cel mai bine vândut telefon cu Android din anul ce stă să se încheie. Nu am luat în calcul și prețurile telefonului fără semnarea unui contract ci doar prețul plătit la semnarea unui abonament / contract, costurile generate după 24 de luni. Trebuie să punctez că la oferta Digi Mobil am inclus și rata lunară prin Banca Transilvania. Nu am toate datele de la ei și nu știu prețul exact generat de achiziția directă cu abonamentul de 12 euro.

Costurile generate de achiziția lui GALAXY S4 în principalele rețele de telefonie din România:

Operator telecom

Detalii contractuale

Cosmote*

Digi Mobil

Orange

Vodafone

Denumire abonament

Cosmote Free L

Digi Mobil Complet 12

Pantera 31

Red 29

Cost lunar / 24 luni

15 euro 31 euro

12 euro + rată de 60 lei

31 euro

29 euro

Minute și mesaje incluse

Nelimitat la minute și SMS-uri în orice rețea

Nelimitat în rețeaua Digi Mobil, 1200 minute naționale

Nelimitat la minute  în orice rețea și 300 de minute naționale și internaționale, SMS-uri naționale nelimitate

Nelimitat la minute și SMS-uri în orice rețea

Trafic de date

1 GB

5 GB

2 GB

750 MB

Preț plătit pe smartphone la achiziție

1099 lei

600 lei

249 euro

319 euro

Costuri generate după 24 luni

15 euro x 24 = 1608 lei + 1099 lei.

Total – 2707 lei.

31 euro x 24 + 1099 lei = 4417 lei

12 euro x 24 = 288 euro / 1285 lei + 60 lei x 24 = 1440 lei + 600 lei plătiți pe smartphone.

Total –  3325 lei.

249 euro + 31 x 24 / 744 euro.

Total – 993 euro / 4433 lei

319 euro + 29 x 24 / 696 euro

Total – 1015 euro / 4531 lei

Samsung GALAXY S4

1. Cosmote – 2707 lei;

1. Digi Mobil – 3325 lei;

2. Cosmote – 4417 lei;

3. Orange – 4433 lei;

4. Vodafone – 4531 lei.

*Cosmote are 2 abonamente denumite Cosmote Free L / unul de 15 euro și altul de 31 euro. Diferențele sunt minime. La cel de 15 euro primești 2 GB trafic de date într-o anumită perioadă de timp, iar subsidiile pentru smartphone sunt diferențiate cu avantaj pentru abonamentul mai scump. 

Cosmote rulează promoția cu Cosmote Free L la 15 euro, din câte știu se oferă și 2 GB trafic de date, deși pe site-ul oficial afișează 1 GB. Informațiile legate de costurile lui GALAXY S4 la Cosmote le-am preluat de pe Germanos.ro.

Digi Mobil include cea mai mare cantitate de date în 3G, 5 GB și cel mai mic abonament, cea mai mică sumă plătită pe telefon în momentul achiziției. Sunt și la ei câteva puncte contra: harta de acoperire în 3G la nivel național și lipsa mesajelor în rețea, 1200 minute naționale în contextul în care concurența oferă nelimitat în orice rețea națională. Mă rog, cele 1200 minute naționale mi se par suficiente. Cosmote Free L arată că la 15 euro poți primi mai mult.

Orange și Vodafone includ mai multe servicii, acoperire 4G, semnal mai bun față de Digi Mobil, dar și costurile generate după doi ani de zile sunt mult mai mari decât la Cosmote și RCS-RDS.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Allview X4 Soul, Samsung GALAXY Tab S2 8.0, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Samsung GALAXY S4 în oferta Cosmote, Digi Mobil, Orange și Vodafone - SibiuInfo()

 • Drajneanu Gelu

  la Cosmote este o greseala, pretul de achizitie la acel abonament era 1600 lei, nu 1100 si sunt 2 tipuri de abonamente Free L, unul de 31 euro pe luna cu subventie mai mare la telefon si altul “promo” de 15 euro, unde ai si 2gb trafic recomandat, dar internetul este nelimitat, iar subventia la telefoane este mai mica, si stiam ca s4 la acesta din urma e pe la 2000 lei

  • Trebuie sa ma interesez ca sa fie clar in text. Si eu am remarcat treaba asta.

  • Bogdan

   Este cum zice @Drajneanu Gelu, pretul la free L de 15 euro este 1569 lei

  • Doar mie mi se pare ciudat ca exista doua abonamente cu acelasi nume – Cosmote Free L. Am luat costul de 1099 lei la Cosmote Free L de pe site-ul Germanos / http://www.germanos.ro/eshop/products/showCloseUp.eg?productListId=82344&selectedCategoryId=2115

  • Drajneanu Gelu

   Da si ma mir ca nimeni din lumea blogurilor de IT si telefonie mobila nu a remarcat abonamentele de la Cosmote la promotie din luna decembrie, in mod normal Free L era de 31 de euro cu totul nelimitat si cu 1gb trafic “recomandat” adica la viteze de pana la 43Mbs, dar acum exista o promotie pana pe data de 14 ianuarie, de care am si profitat, iar acest abonament Free L este 15 euro cu totul nelimitat si 2Gb trafic “recomandat” la viteze chiar de 4G, cu sim oferit gratuit de Cosmote. Singura diferenta fata de abonamentul standard Free L de 31 euro este subventia la telefoane, care este mai mica, identica cu cea de la Free M. Sper ca acum este mai clar

  • Drajneanu Gelu

   imi cer scuze atunci, de obicei citesc site-ul asta zilnic plus alte 7-8 din romania, dar nu am remarcat articolul, probabil am fost prea ocupat si am ignorat cateva articole sau eram deja la Cosmote pt acest abonament, my bad

  • Au mai scris si alte site-uri. :) Eu am intrebat daca merge si retroactiv pentru contractele deja semnate. Am Free M + optiune de 2.5 GB trafic de date si as fi ales Free L la 15 euro cu 2 GB. Din pacate se aplica doar celor care incheie contracte noi.

  • Drajneanu Gelu

   da si eu am ramas cu inca un ab de 8 euro, pt inca 6 luni, dar tot se merita…

  • Drajneanu Gelu

   1099 la pretul de 31 eu pe luna pt abonament. Abonamentul de 15 eu se numeste Free L “promo”, ceva de genul asta, dar intr-adevar nu e nimic prea clar in denumirile astea si pot crea confuize.

  • Drajneanu Gelu

   Eu am vazut listele cu preturile subventionate la telefoane si iti pot spune sigur ca reducerile abonamentul Free L de 15euro sunt similare cu ele de la abonamentul Free M, iar la Free L de 31 euro, reducerile sunt mai mari, si cred ca la acel abonament sa fie 1100 lei pentru S4, asa cum apare pe site-ul Germanos.

  • O sa fac un update in articol. Cosmote #fail intr-un fel.

  • Drajneanu Gelu

   Nu cred ca este fail Cosmote, nu exista ceva similar cu promotia Cosmote din aceasta luna nicaieri in Europa, poate doar acei francezi care tot dau tonul la reduceri de abonament si care au introdus concepul de totul nelimitat.

  • Mi se pare fail pentru ca au un abonament cu nume identic, beneficii identice, dar valori diferite (15 sau 31 euro).

  • Drajneanu Gelu

   la ei este diferentiat, in reclame si pe site nu este, intr-adevar, asa cum am spus mai sus, se numeste Free L Bonus sau Promo, nu mai stiu exact, in Romania nu prea le avem cu PR-ul si marketingul deloc, sunt putine firme care stiu sa isi prezinte marfa. Oricum, oferta este imbatabila

 • Niko

  Telefonul e in jur de 1800 ron fara orice abonament,se merita asa si un prepay de 5 euro de la orange 2000 de minute/sms in retea, 80 min nat si 50 mb net. Asa se merita :D Doar inca nu am ban pentru un telefon bun. Ma chinuiesc cu un Sony Sola si cam peste 80% o sa schimb cu un Nokia E51, blocheaza multe ori,cand suna telefonul nu pot sa rapsund timp de 5-10 secunde,cand raspund inca suna odata in ureche …. m-am saturat de smartphoneuri cu care poti sa faci orice numai sa nu vorbesti pe telefon.

 • Koss_x_treeme

  Daca nu vin cu ceva bun.. nu se mai merita abonamentele.. eu sunt pe smartphone pe cartela orange de 2 ani.. am tot ce vreau. Internet.. minute smsuri.. in fiecare luna pot sa modific optiunea daca vreau altceva.. mult mai utila cartela prepay decat orice abonament.. si costuri mult mai mici

 • Abonamentul Pantera 31 nu ofera minute nelimitate in orice retea. El ofera doar nelimitat in reteaua Orange si 300 in orice alta retea. Daca tot e sa fie corect, ori mentionezi aia, ori spui despre Tigru 30, cu care telefonul costa 289 euro. info direct de pe chat cu un consultant Orange: “la tigru 30 pretul ar fi fost 289 euro iar la pantera 31 ar fi 249 euro”

  Oricum, interesante informatiile! Un an nou plin cu impliniri iti urez in avans!

  • Multumesc de informatie. Un 2014 cat mai bun si din partea mea.

 • Liviu

  Superba oferta – ce sa mai zicem … asteptam informatii complete ce si cum (disponibilitate) Nu stiu daca oferta este completa , atentie ca DIGI telefonul se plateste in 12 luni (rata este pe 12 luni nu pe 24) caz in care pretul va “cadea” considerabil . Le doresc numai de bine , Digi nu are probleme cu netul , ci doar cu acoperirea in afara oraselor , banda de 2100 pe care o au ei fiind una de unde scurte / viteze mari , care sunt relativ coplesite de cei aproape 2 mil de clienti cu stick-uri gratuite . Totusi imi functioneaza mult mai repede decat Cosmote care nu vor sa-si recunoasca problemele in retea si nici nu fac ceva sa o imbunatateasca !

 • catalinhell

  Pentru clienti care deja au ab cosmote nu se poate modifica doar daca ai indeplinit cei 2 ani de contract ab free L promo este valabil 15 euro doar cei 2 ani de contract dupa care vei reveni la 31 de euro

 • Pingback: De ce rețeaua Digi Mobil devine interesantă? - Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()