Îl testez de o săptămână și a venit momentul în care să aștern impresiile formate de flagship-ul sud-coreean. S8 și S8 Plus joacă un rol crucial pentru Samsung și trebuie să readucă compania cu putere în segmentul premium.

Nu că ar fi plecat prea tare de acolo, în sensul în care GALAXY S7 și S7 Edge prin diferire ajustări de preț și-au menținut cererea constantă. GALAXY S8 Plus vine după o mare problemă pentru Samsung – GALAXY Note7, iar noile terminale au o misiune clară, să impresioneze clientul, să-l facă a plăti peste 3500 de lei și mai ales, să simtă că a plătit suma respectivă și a făcut o afacere bună.

GALAXY S a fost o bună perioadă de timp și singura serie de telefoane Android din categoria premium ce trece constant de borna a 10 – 20 milioane unități comercializate. Trebuie scos primul GALAXY S din ecuație, ecartul față de concurență a început a fi puternic de la GALAXY S II – 40.2 milioane unități, GALAXY S III peste 50 milioane unități, GALAXY S4 cu peste 40 milioane unități în primele șase luni de la debut, S5 cu 12 milioane în trei luni ( scădere față de S4), GALAXY S6 și S6 Edge cu 6 milioane unități vândute doar în prima lună, S7 și S7 Edge cu aproximativ 45 milioane unități vândute în 2016.

S II, S4 și S7 s-au descurcat bine în ce privește vânzările. Primul GALAXY S, S5 și S6 + S6 Edge mai modest, dar tot cu vânzări considerabile față de concurență. Între timp, competiția a devenit din ce în ce mai acerbă, iar misiunea lui S8 și S8 Plus este de a readuce Samsung pe un trend crescător puternic, în a domina piața cu autoritate ( apropo, Samsung în România are peste 40 – 50% din piața de telefoane mobile). Precomenzile lui S8 și S8 Plus au atins un record în Coreea de Sud, peste 700.000 de unități. Semn că Samsung și-a făcut temele în mod corect.

S8 și S8 Plus aduc un design diferit față de generația anterioară, Samsung intră în hora smartphone-urilor cu ecran cât mai apropiat de ideea de borderless. Totuși, avem și o valență practică? Urmează să aflați toate detaliile în materialul de față. Încep cu datele hardware în ediție completă și trecem prin toate capitolele cheie.

Din start spun că S8 Plus este vitrina tehnologică a ce are Samsung mai bun de oferit în momentul de față pe piața smartphone-urilor, iar investițiile în R&D de-a lungul timpului au fost consistente pentru Sammy. Mă rog, la fel de tare au tras și pe partea de marketing și au reușit să formeze un fan base în stilul a ceea ce avem de la Apple, dar n-aș spune că avem același nivel de implicare. Asta și pentru că Samsung are concurența în ce privește telefoanele cu Android, iar iOS este de sine stătător, un fel de ultim mohican. Ați observat că lansarea lui S8 și S8 Plus a fost efectuată în New York, în ograda concurentului direct, a partenerului și dușmanului, în mod simultan.

Trebuie să precizez că GALAXY S8 Plus l-am testat prin programul Orange Smartphone Tester în varianta europeană, cu procesor Exynos. Știți că în câteva piețe, Samsung GALAXY S8 și S8 Plus aduc Qualcomm Snapdragon 835 + Adreno 540. Deși, din câte știu doar în SUA este importată această versiune de S8 și S8 Plus, este suficient ca să consume mare parte din primul lot de procesoare Snapdragon 835 al Qualcomm și să pună concurența în dificultate, vezi LG G6 cu Snapdragon 821 în loc de Snapdragon 835 pentru că nu este stoc, debutul întârziat al lui Xiaomi Mi6, ASUS forțat să găsească soluții pentru Zenfone 4 etc.

Revin la subiectul articolului, GALAXY S8 Plus. Mai avem două articole în care GALAXY S8 Plus a fost subiectul principal:

 1. Bătălia camerelor foto: Samsung GALAXY S8 Plus vs Huawei P10 Plus, HTC U Ultra și Samsung GALAXY S7;
 2. TOP 5: Puncte PRO și CONTRA pentru Samsung GALAXY S8 Plus.

Specificații

Design

În pachet dați de smartphone, agrafa pentru slotul dedicat cartelei nanoSIM și cardului microSD, ghid de pornire rapidă, cablu USB type-C – USB pentru conectarea la PC și alimentarea cu energie, încărcător pe 5V – 2A, 9V – 1.67A, căști AKG de tip in-ear pe jack de 3.5 mm cu cablu pe jumătate texturat, adaptor USB Type-C – USB 2.0, dopuri suplimentare de protecție pentru căștile din pachet, adaptor USB type-C – microUSB.

Nu știu dacă contează, dar tot pachetul sosește în negru, deschiderea cutiei se face pe lateral. Sunt mai multe elemente externe / abțibilduri ce te informează că telefonul este importat oficial, te atenționează că nu trebuiesc a fi rupte când primești dispozitivul, ca să fii sigur că ai un device nou și nu de tip resigilat.

Cred că designul adus de S8 și S8 Plus este primul element ce le individualizează clar față de generația anterioară, dar și față de concurența directă. Mai toți prieteni când l-au văzut au rămas impresionați de display-ul curbat ce se întinde peste aproape întreaga partea față, prima abordare a Samsung în liga smartphone-urilor de tip borderless. L-am testat pe S8 Plus în varianta pe negru, spate lucios îmbrăcat în sticlă ce adună amprentele. Logo-ul Samsung dispare din partea frontală, cititorul de amprentă pleacă de sub display spre spate – lângă camera principală de 12 Megapixei. Se renunță la tastele de tip capacitiv pentru controale de tip touch buttons, direct în interfață și customizabile în funcție de preferințele utilizatorului. Plus un control sub display capabil de feedback haptic, o tastă home ad-hoc ce apare în anumite scenarii de utilizare.

Aceste soluții ajută la obținerea raportului display / corp de 84%. În ce privește dimensiunile sale afișează 159.5 x 73.4 x 8.1 mm – Lungime x Lățime x Înălțime. Nu-l simți ca pe un smartphone de 6.2 inch, mai degrabă ca pe unul de 5.7 – 5.8 inch. Este ceva mai lung față de ce a adus Samsung până acum, formatul ecranului este de 18.5:9. Avem display rotunjit la colțuri, dar fără a fi aliniat cu colțurile propriu-zise ale terminalului.

Carcasă unibody cu structură metalică, sticlă pe față și spate = soluții folosite și la GALAXY S7 și S6. Totuși, aici parcă se adaugă o notă glossy mai pregnantă. Metalul este lucios și nu contribuie la partea de grip, cum se întâmplă la GALAXY S7. Una peste alta, grip-ul dat de S8 Plus l-aș cataloga drept modest și necesită atenție la folosirea sa. Riști să-l scapi dacă ești puțin neatent, iar schimbarea display-ul costă, costă atât de mult că majoritatea preferă să scape de smartphone ( suficient să parcurgeți secțiunea Olx cu GALAXY S7 Edge cu ecran spart, multe unități listate pe acolo). Păcat că Samsung nu s-a gândit să ofere 6 luni sau 1 an în care display-ul să fie înlocuit pe cheltuiala sa, indiferent de motivul pentru care ecranul a ajuns a fi spart. Ar fi fost un element PRO, în opinia mea.

Se păstrează certificarea IP68 de la S7, rezistența la contactul cu apa și praful – până la 1.5 metri adâncime pentru 30 de minute. Nu scapi smartphone-ul în apă, în mod curent, dar această protecție te face să-l utilizezi fără teamă în spațiile umede, în ploaie, la piscină etc. Îl individualizează în continuare față de multe alte flagship-uri concurente.

Ce mi s-a părut ușor ciudat, mai ales la un telefon de aproape 4000 lei, este calitatea construcției. S7 mi se pare fabricat cu mai mare atenție față de S8 Plus, zici că s-au grăbit. Recomand să vă uitați cu atenție pe laterale, la îmbinarea dintre sticla frontală și cadrul metalic, dar și la cea de la sticla de pe spate și structura de rigiditate. Apăsați puțin pe spatele său și s-ar putea să auziți în mod ocazional, un mic trosnet. Am impresia că la un impact nu neapărat foarte mare, îmbinarea respectivă cedează și nu se mai păstrează simetria. Trebuie să preciez că sunt foarte critic, pentru că avem un telefon scump, altfel nu poate fi judecat decât în această cheie. Mă așteptam din partea Samsung să fie cu adevărat ireproșabil.

S-ar putea ca aceste elemente să nu existe la versiunea comercială, noi am testat un sample din primul lot. Pe negru este ușor cam tern, Orchid Grey aș spune că mi-a plăcut mai mult și-i conturează liniile de design mai bine. Camera de 12 Megapixeli cu OIS se profilează puțin de tot, valoare mai mică față de ceea ce găseam la S7, deși nici acolo nu era intruzivă.

Ecran și sunet

Super AMOLED curbat de 6.2 inch cu rezoluție 2960×1440 pixeli, aspect 18.5 : 9, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, raport display / corp de 84% și 529 ppi. Din start spun că este cel mai bun display de smartphone din ce am testat până acum. Avem o reproducere corectă a culorilor, o luminozitate ce cu overboost urcă la peste 1000 nits în spațiile cu lumină puternică, reglaj al display-ului după preferințe în secțiunea de setări, unghi larg de vizualizare, negru afișat natural și intens, culori plăcute fără a fi date pe modul vivid.

Avem un display mai lung și îngust, perfect pentru încadrarea paginilor web și a cât mai multe informații de pe wall-ul Facebook etc. Totuși, în clipurile video nu aș zice că avem cine știe ce câștig cu acest format, mai ales că avem o rezoluție atipică. YouTube deja adaptează conținutul la rezoluția lui S8 Plus. Clipurile nu sunt trase într-un astfel de format wide. În afișarea de conținut portrait = superb, în jocuri și video pe landscape = necesită ajustare din partea dezvoltatorilor de aplicații & jocuri.

2960 x 1440 pixeli = rezoluție 3K, acoperire full DCI-P3 în spectrul color, element preluat din zona de televizoare cu rezoluție 4K, primul smartphone Samsung certificat de către UHD Alliance pentru Mobile HDR Premium. Alte detalii tehnice: luminozitate de peste 1000 nits și aici trebuie precizat un aspect. Display-urile Super AMOLED permit în funcție de conținut să aducă un overboost în anumite zone ale ecranului, în funcție de necesități și să oprească complet alți pixeli, repet, în funcție de conținutul afișat, de aici și un avantaj major în fața IPS, atât în ce privește culoarea, cât și consumul de energie.

Modurile de culoare integrate: Display Adaptiv, AMOLED Cinema, AMOLED Photo și Basic. Display-ul Adaptiv sosește standard, poți seta rezoluția display-ului pe HD+ / 1480×720 pixeli, FHD+ / 2220×1080 pixeli, WQHD+ / 2960×1440 pixeli. Recunosc că între FHD+ și WQHD+ mi-a fost foarte greu să observ o diferență cu ochiul liber, probabil că la microscop aș remarca ceva schimbat.

Interesant este că Samsung încorporează un mod de îmbunătățire HDR și pentru materialele foto și video non-HDR. Avem și un senzor nou pentru lumina ambientală, poziționat în fața, dar și în spatele smartphone-ului. Astfel, telefonul își adună mai multă informație și știe câtă lumină să ofere către utilizator. Este încorporat și un filtru pentru lumina albastră.

Luminozitatea este atât de mare că dacă-l folosești reglat la maxim în spații întunecate = solar ad-hoc. Neapărat să fie adus la o valoare mai mică, undeva pe la 30 – 40% = arhisuficient. De fapt, concurența la maxim nu aduce luminozitatea lui S8 Plus la valoarea menționată. Una peste alta, avem cel mai bun display din industrie la momentul actual. Din ce am testat, GALAXY S8 Plus se află cu 2 -3 pași în fața tuturor la acest capitol.

Sunetul cade în sarcina unui singur difuzor poziționat la bază, lângă portul USB Type-C. Reglarea volumului se face din lateral stânga, iar jack-ul de 3.5 mm se află la bază. Se aude decent, dar fără a impresiona în mod neapărat. Nu avem două difuzoare care să impresioneze în stilul a ceea ce oferă HTC 10, claritate și suficient de mult bass. Este un pic aiurea, în momentele în care folosește telefonul în mod landscape. S8 Plus este mai lung și îngust la bază, acoperi difuzorul mai rapid, mai ales cei ce-l țin în mâna dreapta. În jocuri și conținut video te deranjează în anumite situații. Am remarcat că se aude mai tare când sună față de momentul în care-l ai la nivel maxim într-o melodie sau joc. S-ar putea să fie doar o percepție personală dată de sunetul strident al melodiilor alese pentru apelurile telefonice.

M-aș fi bucurat să văd două difuzoare. Căștile AKG din pachet sunt decente, nu impresionează la partea de bass, dar pe înate și medii le consider de-a dreptul excelente. Nici ca volum nu te dă pe spate, dacă-mi permiteți o exprimare mai plastică. Sunt multe setări pe sunet și le-am încercat pe toate. L-aș considera pe S8 Plus de nivel mediu în ce privește calitatea audio, aici Samsung ar putea veni cu difuzoare stereo, DAC dedicat, ar putea să facă mai multe pentru cei pasionați de muzică.

Hardware, sistem de operare și aplicații

În Europa, de fapt în întreaga lume cu excepția SUA, avem varianta cu procesor Exynos 8895 de tip octa-core cu 4 x Exynos M2 la 2.3 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.7 GHz, Mali-G71MP20 – 20 de nuclee pentru acceleratorul grafic, 4 GB memorie RAM de tip LPDDR4 și 64 GB spațiu de stocare de tip UFS 2.1. Avem o evoluție a procesorului 8890 de pe S7 și S7 Edge ( 4 x 2.3 GHz Mongoose și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.6 GHz, dar în litografiere pe 14nm FinFet vs 10nmFinFet pe generația actuală).

Samsung se află la doua generația a nucleelor dezvoltate intern – Exynos M2 vs Mongoose la precedenta generație. Qualcomm și Apple mai customizează procesorul la acest nivel, majoritatea se bazează pe ceea ce oferă ARM ( A73, A72 pentru mai multă putere de procesare, A53 pentru eficiență energetică – Samsung are și 4 nuclee pe ARM Cortex-A53, structură big.LITTLE).

Informații oferite de CPU-Z pentru Samsung GALAXY S8 Plus;

Samsung spune că Exynos 8895 ar aduce cu 27% mai multă performanță față de Exynos 8890 și o reducere a consumului de energie cu 40%. Acceleratorul grafic cu 20 de nuclee ar oferi performanță cu 60% mai bună față de modelul anterior ce dispunea de 12 nuclee.

Avem multă putere de procesare la pachet, iar S8 Plus nu va rămâne pe din afara pentru 3 – 4 ani de acum încolo. Spre exemplu, știe să decodeze conținut 4K la 120 fps în cele mai noi formate: H.265, H.264 sau VP9 ( al doilea format dezvoltat de către Google și oferit pe YouTube). Pe partea de conexiune, urcă la viteze de până la 1 Gigabit (tehnologia nici nu a ajuns în oferta comercială, abia peste 1 – 1.5 – 2 ani va fi implementată).

Pentru utilizatorul obișnuit, S8 Plus se descurcă cu orice aplicație sau joc din Google Play, nu are pic de lag, excelează în multitasking. Nu este pus la lucru în mod real nici de cele mai complexe jocuri Android. Pachetul hardware de top + display excelent = experiență de vis pentru utilizator, multe detalii ce pe alte smartphone-uri aproape că nu le remarci. Păcat că această experiență pozitivă nu este însoțită și de un sunet pe măsură.

Trebuie să precizez că pe lângă cei 64 GB se oferă și slot pentru cardurile microSD, pentru cei ce doresc să suplimenteze partea de stocare. Personal, 64 GB sunt arhisuficienți, dar confirm că dacă începi să filmezi 4K, să instalezi jocuri complexe, s-ar putea ca în câteva luni să fie prea puțin. Păcat că Samsung nu a venit din start cu ediția din China și Coreea de Sud – 6 GB RAM și 128 GB stocare. Nu ar fi fost cine știe ce pierdere pentru gigantul sud-coreean, profitul per device îl consider a fi destul de sus, cu toate verificările făcute în etapa inițială spre a nu avea partea de supriza fierbinte de la GALAXY Note7.

Ce mi-a plăcut la S8 Plus este că nu se supraîncălzește, nu-l simți a urca în temperatură, în situațiile în care-i folosit la maxim ( clipuri 4K, gaming, redare de conținut la rezoluție mare). Recunosc că nici S7-le nu stă rău la acest capitol, dar parcă aici se descurcă și mai bine. Probabil că avem un heat-pipe minuscul integrat spre a eficientiza procesul de răcire.

Rulează Android 7.0 Nougat cu interfața proprietară Samsung – TouchWiz. Mi-a plăcut să descopăr că anumite elemente din interfață amintesc de 7.0 Nougat, au ținut cont de guide line-ul recomandărilor făcute de către Google. Poți activa display-ul de tip Allways-On și ai o sumă de notificări direct din ecranul de blocare / deblocare + posibilitatea de a intra în contact cu notificările respective și a oferi un răspuns prompt, fără a debloca ecranul ca atare. Setările rapide amintesc de ceea ce găsim pe 7.0 Nougat în stadiu nativ. Setările propriu-zise sunt împărțite ușor diferit, dar totul mai aerisit, mai ușor de parcurs, cu o multitudine de elemente pe care utilizatorul alege să le customize după bunul plac.

Sunt multe, cu adevărate multe funcții ce ar necesita câteva materiale de prezentare, ca să le parcurg exhaustiv. Spre exemplu, poți avea ecranul aprins cât timp smartphone-ul detectează că te uiți la el – funcție mai veche, mod de utilizare cu o singură mână, apeși de două ori pe tasta pornire și lansezi aplicația camerei foto și video, glisare cu palma pentru screenshot, apel direct – ești în pagina unui contact și duci telefonul spre ureche, apelul se efectuează în mod automat, alertă inteligentă – telefon  emite o mică vibrație când este ridicat, dacă sunt notificări de parcurs, cu mâna peste ecran sau cu telefonul poziționat cu display-ul în jos se dezactivează apelurile cu sunet sau alarmele.

O altă noutate este dată de asistentul vocal Bixby, ce are și tastă hardware dedicată pentru activarea sa. Un asistent ce nu a fost lansat momentan, iar suportul pentru limba română cred că nu va sosi prea curând sau vreodată. Asistentul vocal este util în puține scenarii, spre exemplu, când conduci și vrei să preiei un apel sau să trimiți un mesaj etc. Suntem înclinați să lucrăm cu smartphone-ul în mod direct, ați remarcat că de multe ori mai degrabă trimiți un SMS față de un apel vocal, mai ales dacă nu este o persoană apropiată, din familie. Cumva ne-am obișnuit să vorbim mai puțin, iar degetele să controleze interfață, să facă legătura dintre utilizator și smartphone, nu prin voce și mai ales că nu o să avem suport pentru limba noastră nativă. O să reiau discuția într-un articol separat. Personal, cred că Samsung ar trebui să se bazeze mai mult pe ceea ce știe să facă la nivel hardware, mai puțin pe software – aici de fiecare dată când au încercat prea mut, nu le-a ieșit ( Tizen OS, software-ul de acum ceva ani de pe smartphone-urile sale, o căruță de servicii în oglindă față de ceea ce oferă Google etc).

Aplicații preinstalate pe Samsung GALAXY S8 Plus;

Aplicații Google – Drive, Duo, Google Foto, Gmail, YouTube, Căutare Google, Muzică Play, Magazin Play,

Aplicații Microsoft – Word, Excel, PowerPoint, OneDrive și Skype;

Aplicații Samsung – Browser, Samsung Notes, Folder Securizat, Samsung Members, Samsung Connect, Înregistrare voce, E-mail, Fișierele mele, Samsung Health, GALAXY Apps, Samsung Gear.

Alte aplicații – Facebook, Instagram, WhatsApp.

Mai sunt câteva aplicații preinstalate, noroc că multe pot fi dezinstalate de către utilizator ( Ex: Samsung Gear). Samsung are un magazin de teme și poți să alegi dintr-o multitudine de opțiuni. Alt aspect important, atingerile accidentale pe marginile curbate nu mai afectează ceea ce faci pe smartphone, avem un display cu 3D Touch și aparent știe să facă diferența între o comandă propriu-zisă și o atingere accidentală a ecranului. Good job, Samsung.

Interfața Android 7.0 Nougat pe Samsung GALAXY S8 Plus;

Performanță

Cel mai probabil, am testat campionul testelor de benchmark la momentul actual. L-am comparat cu GALAXY S7 Edge și S6 Edge.

Teste de benchmark rulate pe Samsung GALAXY S8 Plus;

Conectivitate

Am testat modelul single sim, dar S8 Plus sosește și în versiune dual-sim ( slot combo – single sim + microSD sau dual-sim). Cel mai probabil, versiunea dual-sim va rămâne doar în unele țări asiatice. Versiunea europeană oferă suport pentru o singură cartelă de tip nanoSIM + slot pentru cardurile microSD.

Știe agregare de spectru și GALAXY S8 Plus oferă viteze LTE Cat16 de până la 1 Gigabit în download și 150 Mbps în upload. În ce privește benzile integrate:

2G – 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz;

3G – 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz;

4G – LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 17(700), 20(800), 28(700).

Alte elemente de conectivitate: Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, bluetooth 5.0, Wi-Fi direct, hotspot, A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO pe partea de localizare, NFC, scanner de iris, cititor de amprentă lângă camera principală de 12 Megapixeli, accelerometru, compas, senzor de proximitate, barometru, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac și analiză a cantității de oxigen din sânge.

Scanerul de iris îl consider a fi interesant și nimic mai mult. L-am folosit de test, ușor inutil în spațiile slab luminate sau pe timp de noapte, ciudat în timpul zilei să ridici telefonul spre față pentru deblocare, când cu mâna este mai facil. Pot spune că am avut și o chestie ce chiar m-a enervat, poziționarea senzorului de amprentă lângă camera de 12 Megapixeli și nu sub cameră. Am crezut că ține de obișnuință, dar nici după câteva zile nu am reușit să facă citirea amprentei corectă, din prima. Comparat cu Huawei P10, care se mișcă impecabil, S8 Plus cu poziționarea asta deficitară face ca senzorul de amprentă să fie inutilizabil, îl ai, dar te vei enerva că nu l-au pus la îndemână.

În SpeedTest pe Wi-Fi ac și internet la viteze gigabit a atins pe 5 GHz: 228.22 Mbps la download și 313.10 Mbps la upload. Pe upload a atins mai mult față de cât oferă RCS-RDS în contract – 300 Mbps. Am descărcat jocuri și am remarcat că trecea și de 40 – 50 MB/s, în anumite situații, este rapid, cu adevărat rapid în download.

În partea superioară se află slotul pentru nanoSIM și microSD, în lateral dreapta dați de power, la bază de difuzor, portul microUSB type-C și jack-ul de 3.5 mm, în lateral stânga de tasta dedicată Bixby ce merge a fi setată și pentru alte aplicații, dar și de reglarea volumului. În apelurile de voce se comportă ireproșabil, calitate. Ușor ciudat că pe difuzorul principal dat la maxim, interlocutorul tău se alege cu o conversație în care se aude în reluare, nu am greșit, el se aude în reluare. Setat la 80 – 90% nu mai livrează această supriză neplăcută. S-ar putea să fie doar o problemă izolată.

Cameră foto și video

Ai fi tentat să spui că Samsung nu a venit cu nimic nou la acest capitol – 12 Megapixeli cu f/1.7 atât la S7, cât și la S8 Plus. Totuși, articolul comparativ arată că diferențele există. Mai bine la S8 Plus, în toate scenariile de utilizare. Nu înseamnă că S7 își pierd unul dintre locurile fruntașe, ci doar că S8 și S8 Plus se descurcă și mai bine, de la low-light și până la materialele video.

Cred că Samsung ar trebui să-și concentreze eforturile pe interfața propriu-zisă. Nu mi se pare a fi cu adevărat user friendly, organizată spre a fi mai ușor de parcurs, mai ușor de accesat funcțiile pe care le dorești.

Fotografiile sunt salvate JPEG și RAW, în 12 megapixeli cu aspect 4:3, 6.2 Megapixeli cu aspect 16:9, 3.7 Megapixeli cu aspect 16:9, 7.9 Megapixeli cu aspect 18.5:9, 9.1 Megapixeli cu aspect 1:1 și 4.7 Megapixeli cu aspect 1:1. Dacă păstrezi fotografiile mai ales pe smartphone, aspectul 18:5:9 mi se pare excelent, mă bucur să văd că Samsung acoperă și această necesitate dată de dimensiunile display-ului.

În ce privește clipurile video, camera principală filmează 4K, 1080p cu 60 fps, 1080p cu 30 fps, 1:1 la 1440×1440 pixeli, HD și VGA. Când filmează UHD, QHD și FHD cu 60 fps nu poți avea HDR cu tonuri bogate, efecte video și urmărire AF. Funcția de stabilizare video nu este disponibilă când se înregistrează la 1440p sau la 360p, aici funcționează doar stabilizarea optică în fotografii.

Din ce am testat până acum, GALAXY S8 Plus este cel mai performant smartphone ca și cameră foto și video la momentul actual, cu performanțe bune și în low-light. Distanța față de concurență nu este uriașă, dar încă mai păstrează un ecart față de telefoanele Android de tip flagship, iPhone 7 Plus cu cameră duală l-am testat și nu m-a impresionat deloc, cine știe poate au scris firmware-ul mai bine între timp. Totuși, Samsung trebuie să inoveze aici, să vină cu o cameră duală care să aducă un plus de polivalență. Am impresia că puțin de tot au bătut pasul pe loc.

Fotografii făcute cu Samsung GALAXY S8 Plus – le găsiți aici fără resize / link valabil pentru 7 zile. 

Clip făcut cu Samsung GALAXY S8 Plus;

Autonomie

Avantajul ecranelor de tip Super AMOLED este că oferă o autonomie mai bună, pe rezoluție similară cu un panel IPS. Și în cazul de față se păstrează acest deziderat, deși avem o rezoluție atipică ce necesită un plus de procesare și o baterie mai mică față de S7 Edge, deși telefonul crește în dimensiune a display-ului de la 5.5 inch la 6.2 inch. Da, din păcate, S8 Plus nu are autonomia lui S7 Edge, un recordman din punctul meu de vedere. Aș zice că este cu aproximativ 20 – 30% mai slab, în orice scenariu de utilizare ( low, mediu sau high, gaming, browsing etc).

Cu S8 Plus treci testul unei zile de utilizare în condiții medii spre intensive, nu te lasă de dimineață până seară, iar pentru mare parte dintre voi asta înseamnă ok. Nu prea ai cum să-l storci de energie în 10 – 12 ore, doar dacă ai luminozitatea la maxim și îl folosești fără absolut nicio pauză.

În testul specific Gadget.ro a obținut 9 ore și 30 de minute.  Avem încărcare wireless – funcție pe care o folosesc zilnic la S7, dar și încărcare rapidă convențională pe USB type-C.

Preț

Samsung GALAXY S8 Plus – 860 euro la Orange / aprox. 3889 lei sau 449 euro cu Orange Me 43 ( 43 euro pe lună, 11 GB trafic de date național și în spațiul SEE, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în spațiul SEE, 600 minute internaționale, Orange TV Go cu Movie Go Unlimited și acces la canale TV, trafic necontorizat în aplicație, SEE – Spațiul Economic European format din Uniunea Europeană, Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Concluzii

Samsung GALAXY S8 Plus este cel mai performant smartphone din multe puncte de vedere, iar prețul aș spune că se situează destul de sus. În câteva luni o să coboare sub pragul a 3400 – 3500 lei. Dacă vânzările sunt mari, Samsung va ține de preț, dacă sunt mai jos, le vor coborî mai repede ca să crească interesul. De obicei, cu cât se vinde mai mult, cu atât ar putea să-l facă și mai ieftin, prețul mare inițial = recuperare rapidă a investiției făcută în produs.

Una peste alta, Samsung GALAXY S8 Plus este o revoluție în materie de design față de generația anterioară, cu elemente bune, dar și contra. Anumite lucruri puteau fi făcute mai bine. Dacă vrei, cel mai bun phablet din piață și nu ai limită la portofel, GALAXY S8 Plus devine alegerea naturală.

Plătești pentru cel mai bun produs, nu plătești pentru raportul preț / specificații, nu avem un best-buy ci un flagship ce costă pe măsură.

PRO

 • design ce-l scoate de la prima vedere în evidență;
 • cel mai bun display de smartphone;
 • multă putere de procesare, excelent în orice ai rula ( aplicații, jocuri etc);
 • conectivitate ridicată, viteze de până la 1 Gigabit în download;
 • cea mai bună cameră foto și video de pe un telefon mobil;
 • nu-l simți ca pe un smartphone de 6.2 inch, mai degrabă de 5.7 inch (mult ecran pentru dimensiunile sale fizice, spațiu util);
 • rezistență la contactul cu apa și praful, încărcare wireless, localizare prin GPS, Galileo, GLONASS și Beidou, o multitudine de senzori încorporați;

CONTRA

 • mult prea lucios, parcă m-aș fi așteptat la o îmbinare mai bine realizată între sticlă și carcasa metalică, prea glossy față de ce am găsit la Samsung GALAXY S7 sau S6;
 • cititor de amprentă montat aiurea, nici după un timp nu prea te adaptezi cu această poziționare ciudată;
 • autonomie mai slabă față de GALAXY S7 Edge;
 • alunecos;
 • m-aș fi așteptat la un plus de calitate pe partea audio, nu este rău, dar pentru 3900 lei te aștepți să primești excelență la toate capitolele.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Gabriel

  Arata frumos , dar se pare ca s-au cam grabit sa-l faca … ! La banii astia puteau sa puna si ei un DAC , macar ca si pe Axon 7 ! :(

  • Nu s-au grăbit. Pur si simplu, Samsung nu și dorește să exceleze la acest capitol. Se descurcă bine, dar era loc și de mai bine. Mai ales la prețul afisat.

  • Gabriel

   Pai daca dai un ban (si nu-l mai ai…) macar sa fie totul ”Dikinson-Becton” = sa faci show cu el! :)))

  • Gabriel

   Pai cand dai atata amar de banet , ai pretentia sa fie tzatza de matza ! Daca Samsung e firma de firma , mai face ce vrea ea sau cauta sa satisfaca toate cerintele consumatorilor ?! Vb aia …pui de toate ca sa fie bine sa nu fie … si sa o si iei inaintea firmelor concurente ! Eu asa vad treaba asta .

  • Harap Alb

   Au vazut ca oamenilor le place shaorma cu de toate asa ca au pus si ei: scanare de iris, recunoastere faciala, senzor de amprenta, PIN, parola … s-o nimeri unul sa fie si eficient. :))

  • In cazul de fata este vorba de difuzor, nu de partea de securitate. Toate sunt eficiente, in felul lor. Pozitionarea senzorului de amprenta este deficitara. Atat.

  • Harap Alb

   “Pai cand dai atata amar de banet , ai pretentia sa fie tzatza de matza !” … eu cred ca s-a referit la mai multe: design, sunet, camera, baterie etc. Cand te cazezi la un hotel de 5* ai pretentia ca totul sa fie “first class”. Orice detaliu minor sau nesemnificativ pentru unii (lipsa hartie igienica la WC, o musca in sala de mese etc) pot fi decisive pentru altii (nu se mai intorc).
   Daca nu a vorbit nu inseamna ca nu exista !

  • Marian Parvu

   E vreun telefon sa fie mao bun? La ecran nu are rival, la camera doar Pixelul, la baterie, incarcare si cat tine nu sunt multe la avelasi nivel, materiale bune, cel mai frumos aspect.
   E ca si cum iei un BMW de 50.000 si incepi e ok, Dar parca e mai frumos volanul de la Audi si jantele de la Mercedes. Toate au plusuri si minusurile. HTC si Sony au difuzoare stereo, dar margini de 2 cm. IPhone ul se misca impecabil, dar e limitat. Clar S7 Edge e cel mai complet telefon eee pana acum…S8 deja e si mai sus.
   Altele la unele capitole se fac de ras, Samsungul macar la unele sta la nivel mediu spre bun. Ma refer la sunet si camera frontala, care sunt un pic sub concurenta, dar nici decum proaste.

  • Harap Alb

   Se vede ca mai ai de invatat foarte multe lucruri.
   Degeaba ai un telefon (display) frumos daca nu este si practic. Sunt zeci de cazuri pe OLX cu display spart. Ai mai vazut (auzit) asa ceva si la alti producatori ?
   De ce sa dai 4.000 de lei pe un telefon care “la sunet si camera frontala, care sunt un pic sub concurenta, dar nici decum proaste.”???!!!

  • Gabriel

   :)))

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 Plus – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Evident ca are autonomia “slaba”. Voi ii dati luminozitatea la maxim si S8 Plus are cel mai luminos display de pe un telefon.

  P.S. N-ai testat si tu InfoLoc pe S8 sa vezi daca se adapteaza la rezolutie? :))

  • Marian Parvu

   Asa este. GSMArena si PhoneArena testeaza telefoanele toate date la aceeasi luminozitate. Dar foarte mica, in jur de 200nits cred

  • Mi se pare irelevant sa faci testul la 200 nits. Prea putin.

   Mai degrabă sunt persoane ce-l folosesc la luminozitate maxima fata de cei ce-l folosesc la 200 nits in permanenta.

   Noi asa am procedat până acum si păstrăm testul in continuare. S7 Edge, tot cu 1000 nits in overboost a obținut peste 13 ore.

  • Bogdan Patrascu

   E mai corect sa testezi toate telefoanele la aceasi luminozitate. daca unul poate maxim 500 de candele, iar altul poate 1000, nu-l dezavantajezi pe ala care poate 1000? Consuma mai mult curent cred. In comparative clar e dezavantajat cel care are luminozitatea maxima mai mare.

  • Asta este opinia ta. Utilizatorul ce cumpara telefonul nu o sa și regleze aparatul la un anumit nivel, iar 200 nits chiar este prea putin.

   O companie cand aduce un ecran luminos, își asumă și consumul respectiv de energie ce afecteaza autonomia.

   In cazul de fata, S8 Plus a fost mai slab fata de S7 Edge, ambele cu overboost ating 1000 de nits.

   Este și normal, rezoluție mai mare, display ce creste cu 0.7 inch și baterie putin mai mica.

  • Greuceanu

   Emil tu chiar realizezi ce ai scris?
   Cum adică utilizatorul nu o să își regleze nivelul luminozității?
   Bineînțeles că o fac majoritatea utilizatorilor,nu mai vorbi aiurea!
   Dacă telefonul are intensitatea prea mare fiecare ajustează telefonul la cat se sime confortabil,respectiv dacă la maxim intr-un mediu ambient are 600 nits ,orice om normal îl scade la jumătate aproximativ adică pe la 300 nits.
   În schimb cei care au telefon care are maxim 350-400 nits ,vor ține telefonul pe la 80% luminozitate.
   Nu mai generaliza, că nu ai dreptate aici!

  • Am spus în sensul în care nu o sa-l regleze la 200 nits ca sa faca un test. Este mai usor sa calculam autonomia pe luminozitate maxima, un scenariu pe care oricine il poate face acasă.

  • Greuceanu

   Emil,nu prea ai cum sa testezi exact la 200 nits dacă nu ai un aparat de măsură,dar cred că mai corect e testul la luminozitatea care i se pare fiecăruia ca fiind cea mai confortabilă în majoritatea situațiilor,indiferent de telefon,acesta fiind din statistică undeva pe la 300 nits,în orice caz nu cea maximă.
   De aceea testul la intensitate maximă nu este relevant,dar și pentru faptul că luminozitățile maxime ale telefoanelor diferă foarte mult.

  • Marian Parvu

   Dacă il tii la luminozitate maxima S8 ul in interiorain 1 an ai probleme de vedere :)))
   Eu la S7 Edge doar cand sunt afara il dau la maxim. In casa niciodata peste jumatate din slider

  • romanu1920

   Ultimele telefoane deținute de la Samsung(Note3, Note4, S6Edge+) le-am ținut pe luminozitate maximă tot timpul și nu am nicio problema cu vederea. E posibil ca să îmi schimb obiceiul după ce îmi ajunge S8 Plus-ul :))

  • Marian Parvu

   E posibil. Eu am avut Note 4 si la maxim inca mai mergea folosit, dar S7 Edge nu. L-am pus langa S8 si e si mai luminos S8-ul.

  • Viorel Predatorul

   Emil, în opinia mea, oamenii au dreptate: cu luminozitatea la maxim, de avantajeze cel mai performant dispozitiv. Ecranul este cel mai mare consumator de energie iar dacă testezi cu luminozitatea la maxim, testul nu mai este așa relevant.

   Utilizatorii își vor ajusta luminozitatea în funcție de nevoi. Nu va ține nimeni luminozitatea la maxim în condiții de lumină ambientală slabă.

  • IULIAN.M

   Îți recomand iPhone 6s și o să scapi de frustrări :) sammi e de toată jena ,de la samsung 2 am cumpărat toată gama fără excepție pentru soția mea ,eu nu le-aș folosi nici dacă m-ar plăti cineva ! După o luna trebuie să instalez pe tel soției softuri de optimizare ,este normal așa ceva ? IPhone-ul meu îl am de la lansare și nu am intervenit cu nimic în afara de update-uri ! Aștept iPhone 8 care va fi colosal cu adevărat !

  • cutienoua

   that’s the spirit !👍

  • Greuceanu

   În afară de fanboy-ismul stupid, nu am înțeles nimic din ce ai bălmăjit aici.
   Mi-ai răspuns la un comentariu despre luminozitatea ecranului.
   Trebuie să fii tare frustrat să încerci să mă convingi că niște terminale mediocre cum sunt iPhone-urile( în comparație cu orice flagship Android) pot fi o alegere astăzi pentru cineva cu toți neuronii la el.

  • IULIAN.M

   Mai Greuceanu :) MacBook meu merge l-a fel de bine ca în prima zi (2012) ,iPhonul l-a fel ,(2015) cum se face că ,android îmbătrânește după o lună ? Dacă tot ești specialist ,spune-ne și nouă , ăștia mai ,Proști’ cum stă treba !

  • Greuceanu

   Iulian,nu sunt specialist,sunt un utilizator de Android care nu și-a resetat telefonul,Note 5 ,timp de un an si 2 luni,iar Androidul 6.0 era la fel de “tânăr” si după această perioadă,telefonul se mișca la fel de bine si după un an și ceva de folosință.
   Așa că ce spui tu despre îmbătrânirea după o lună este fără supărare un mare bullshit, o mare minciună.
   Nici macar Androidul 4.4 Kit Kat nu ” îmbătrânește ” cum spui după doar o lună.Poate doar dacă folosești telefoane de acum 5 ani să simți diferențe de performanță după doar o lună.
   Androidul s-a maturizat îndeajuns de mult încât să poată rula cu aceeași ușurință ca iOS fără nicio exagerare.
   Așa că eu consider că vorbesti multe prostii și nonsensuri,revino pe linia de plutire,manifestarea fanboy-ismului stupid nu te ajută.

  • IULIAN.M

   Fanboy? :) ascultă ,am toată gama de samsung de la S2 până la EDGE,toate folosite de soția și fata mea mai mare ! Nici unul nu se compară cu al meu ! Veritabilul iPhone 6s ,cel mai bun tel de la începuturi !

  • Greuceanu

   Mă bucur pentru tine!

  • Innoxius

   Ce softuri de optimizare ai instalat?

  • Greuceanu

   :)))

  • Ionut

   Ce putea să instaleze in afară de super soft-uri gen Clean Master, care mai tare îți chinuie telefonul decât să te ajute.

  • cutienoua

   nu stii? alea care te incetinesc mai mult !😀
   si vor acces la poze,contacts etc

  • Innoxius

   Ei, eu tot astept sa raspunda. Poate sunt prea naiv? M-a lovit prea tare spiritul pascal? :))

  • IULIAN.M

   Sistem care, versiune pro ! Să nu-mi spui că e pușcărie :)

  • Innoxius

   OK, merci.

  • Viorel Predatorul

   Bălării… Nu există software de optimizare pentru Android. Dacă ar fi ceva de optimizat, nu crezi că Google le-ar pune în Android?

  • cutienoua

   am un prieten caruia i-am dat anul trecut o chinezerie cu android.a tot instalat la software de “optimizare” de nu se mai misca deloc. acum foloseste un iphone5 de la fiul sau.
   daca stiam ca ii place iphone 5 puteam sa i-l dau anul trecut pe ala care il aveam in Ro,dar a avut numai android si am zis ca ii fac un bine!😀
   anul asta am numai lumia de dat,la anul nu stiu ce voi face caci nu mai cumpar nici windows phone!

  • IULIAN.M

   Ce bălării bre ?? De ,Sistem Care ‘ ai auzit ?? Ia pune tu pe cărămida ta programul asta și să vezi cum merge după ce rulează câteva minute !

  • Viorel Predatorul

   Bălării… În Google Play nu am găsit niciun program “Sistem Care”, şi nici “System Care”. Toate programele care promit optimizări sunt niște țepe, bune pentru naivi ca tine :)))

  • eli eli

   Mare dreptate ai, dar lumea instalează toate prostiile de programe care in general nu prea ajuta.

  • Marian Parvu

   S7 Edge ajunge la 850nits in soare Note 7 si S8 la 1050nits. Din ce am vazut in cateva videouri si articole, S8 tine cam cât S7 Edge si S8 Plus un pic mai mult. Si celor de la Mobilissimo,S8 le a iesit un pic peste S7Edge in testul lor

  • Marian Parvu

   Nu am spus ca e relevant. Spuneam doar ca toate telefoanele sunt puse la aceeasi luminozitate. Cifra de 200nits e foarte mica si putini folosesc telefonul la acel nivel, doar ca asa se poate compara mai aproape de realitate cat tine bateria telefonul x comparativ cu cel y.

  • Testez si revin cu detalii. :))

  • salut.,In cat timp se incarca pe wireless de la 0-100 % inchis si deschis si in priza pe fast charge 3 sau cat are in cat timp de la 0-100.
   -imi spuneti doar dca faceti teste .

  • romanu1920

   Ai răspunsul aici:https://youtu.be/Hs2Nve0tC74

 • Marian Parvu

  Pe youtube din ce m-am uitat este cu vreo 20% peste S7 Edge. Poate nu e 100% relevant, dar am vazut un video in care S7 Edge si S8 erau date la maxim, rulate aceleasi aplicatii si dupa 1 ora si ceva de folosire.. diferenta intre cele 2 ajunsese la 7-8% in favoarea S8 ului

  S8 pierduse 13%, S7 Edge 21%

  Si aici iPhone 7Plus vs S8 Plus la baterie. Si iPhoneurile cele mari Plusurile, tin foarte bine la baterie. S8 ramane cu 39%, iPhone-ul moare..
  https://www.youtube.com/watch?v=yMC_zo_Ge3w

 • Bruce Wayne

  Raman la parerea ca rezolutii mai mari de 1080p sunt inutile pe un device mobil si nici nu o sa incurajez (evident , cu portofelul) asa ceva.

  • Marian Parvu

   Ce vrei sa spui cu asta ? Ecranul de pe S8 si S8 Plus desi sunt 2K spre 3K, nu consuma asa multa baterie pe cat pare. Consuma mult ca sunt foarte mari, dar cel de pe S7 Edge de 5,5 vs cel de pe Iphone 7 Plus tot de 5,5 si 2K vs Full HD (pe iPhone), crede ma ca vei fi suprins sa aflii ca ecranul de pe Samsung consuma mai putin

 • Harap Alb

  Recunosc că nu mă pricep așa de bine la partea de foto/video dar dacă se dovedește ”științific” că S8+ are “cea mai bună cameră foto și video de pe un telefon mobil” atunci eu mă las de tot de meserie !
  Până și un novice poate observa foarte ușor că fotografiile nu sunt în întregime foarte clare (există foarte multe zone blurate, care se văd în ceață) iar în filmuleț se vede din avion că focalizarea se face cu întârziere (există lag) și că intensitatea luminii crește sau scade brusc.
  Accept oricând un test comparativ cu al meu Sony Xperia Z5 Premium.

  • Marian Parvu

   Accepta-l, dar nu ai ce sa compari :)). Sony face senzorii, dar nu se pricep si mai departe…i clar ia bataie cu S7 Edge, nu e nevoie de S8.

  • Harap Alb

   Hai să vorbim din experiențe proprii și nu din ce am văzut pe YouTube.
   Repet, accept oricând acest test comparativ, live. Te bagi ?
   Nu mai folosi șabloane (template-uri), Sony a progresat foarte mult pe partea de procesare a imaginii.

  • Marian Parvu

   Toti sunt fraieri, la fel si toate publicatiile care fac review-uri? Sincer nici nu ma duc in magazin sa testez langa un Sony, deoarece sunt alte telefoane care stau mai bine la capitolul camera, cu acelea compar

  • Harap Alb

   N-am afirmat așa ceva, de unde ai scos-o și pe asta ?
   Dacă, de exemplu, cineva pe messenger îți spune la un moment dat că afară este o vreme foarte frumoasă/urâtă care este prima ta reacție ? Te uiți sau nu pe fereastră ?
   Dacă ești așa de încrezător în tine (și spui că Sony stă așa de prost la capitolul cameră foto/video) nu înțeleg de ce nu accepți acest test ???!!! Ți-l donez dacă ai dreptate.
   LE:
   Poți să-l vinzi cu cel puțin 1.000 lei, instant pe OLX.
   Vezi, te rog, și testele celor de la DxOMark. Doar, așa, informativ. Să știi în viitor cu cine să compari.

  • Innoxius

   ”științific” zici? Pai asteapta DxOMark. Mai ”științific” de asa nu ai. Daca S7 Edge are 88 de puncte, maximul fiind acum Pixel cu 89, banui ca S8 o scoate macar 89, daca nu 90.

  • Harap Alb

   ”Dacă se dovedește științific … ” era o replică a lui Jean Constantin în Secretul lui Bachus. Se pare că nu te-ai prins !
   Corect, S7 Edge a obținut 88 de puncte în testul celor de la DxOMark. Xperia X Performance cât a obținut ?
   Dacă S8 va scoate 89 sau 90 atunci Xperia XZ Premium cât va scoate ?
   PS:
   Țin minte că atunci când cei de la DxOMark lăudau Sony nu prea erai de acord cu testele lor. Poate mă înșel !

  • Innoxius

   Omule, vrei sa incepi sa te comporti normal, civilizat, logic si omeneste? Ai vrut ceva “stiintific”, ti-am dat o sursa care e plina de stiinta, nu de pareri subiective. Ti-am zis cat a avut anteriorul S. Toti care l-au testat pe actualul au zis ca are camera mai buna. Si am concluzionat ca ar putea avea, “stiintific”, un punctaj mai mare.
   Dar nu, tu o dai cu Sony, cu “nu te-ai prins”, cu alte balarii de “Harap Alb”. Te crezi in continuare un mare spirit.
   PS Imi mentin in continuare parerea despre DxOMark. Postarea mea se dorea un ajutor pentru cineva care are nevoie de teste “stiintifice”. Imi pare rau, n-am cu cine. Ai ramas acelasi frustrat care se da lovit si “provocat”, acelasi pitic care crede ca toata lumea are ceva cu el si ca cineva isi face clona doar ca sa il atace pe Maria-Sa, expertul in orice.

  • Va rog frumos sa nu intrăm în discuții inutile. Până la urma, fiecare cu opinia sa.

   Eu cred HA isi doreste un pic prea mult sa ne arata ca Sony is the best, iar Samsung sunt supraapreciati.

   Ii inteleg opinia, o ascult, dar nu sunt de acord cu ea. Totusi, cine stie, poate noul Sony va fi mai bun. :)

  • Harap Alb

   N-am afirmat niciodată că ”Sony is the best” dar când citesc că tu afirmi că ”Samsung is the best” și văd pozele/filmulețul mă tăvălesc pe jos de râs.

   Nu îți cer să fi de acord cu ea, doar să o asculți.

  • Greuceanu

   Rămân la părerea ca avem de a face cu un individ cu certe probleme de sănătate,care trollează inteționat ,provoacă obsedant.

  • Harap Alb

   I-am reproșat lui Innoxius că nu a înțeles o replică genială dintr-un film celebru. Atâta tot. Nu înțeleg de unde atâta cancan ?!
   Nu am făcut referire nicio clipă la tine în acest articol, nu înțeleg unde este troll-ul și ”provoacă obsedant” ?
   Nu uita că Emil ți-a șters comentariul indecent de mai sus, asta așa ca să-l vadă și ceilalți cititori pe cel ”cu certe probleme de sănătate”.

  • Harap Alb

   Omule, mă refeream că nu ai înțeles acea replică din film. Atâta tot. Ce te-ai aprins așa repede ? Consider că m-am comportat destul de normal, civilizat, logic și omenește.
   Eu nu mă refeream la ”toti care l-au testat …”, eu mă refeream la ce a testat Emil (poze, filmuleț) și ce am testat eu. Atâta tot.
   În testul DxOMark S7 Edge și Xperia X Performance au obținut același punctaj, 88 puncte. Aștept testul lui S8, S8+ dar și XZ Premium.
   PS: Nimic nou, aceleași atacuri murdare la persoană.

  • Zonele blurate sunt asa pentru ca telefonul vrea sa le faca asa, in genul a ceea ce primesti de la un DSLR.

   Nu am testat Sony Z5 Premium si nici flagship-ul Sony pe anul asta. Trag concluziile după ce le vad la lucru.

   Din ce am vazut pana acum, din ce spun si altii mai buni ca mine, S8 si S8 Plus sunt excelente in materie de fotografii si materiale video.

  • Harap Alb

   Mă întreb dacă și utilizatorul vrea să le facă tot așa, blurate ?!

   Oricând accept un test comparativ cu Sony Xperia Z5 Premium.

   Eu te întreb din ce ai văzut în filmulețul făcut de tine ? Focalizarea se face cu întârziere.

  • Da, utilizatorul vrea asta.

   DSLR-urile asa prestează. A trecut vremea in care toate imaginile erau in focus complet.

   O sa fac un comparativ cu XZ.

  • stoian razvan

   Am utilizat un Sony Xperia Z5 vreo 2 saptamani si nu m-a impresionat comparativ cu un Samsung Galaxy S7. Am facut o fotografie cu Z5 a unui document in masina, in amurg si pe auto si a iesit cu tenta albastruie. Pe langa ca se incinge la orice solicitare moderata si are o forma “de invidiat” care incape “usor” in buzunarul de la blugi, in rest numai de bine. Bine ca am scapat de el!

  • Harap Alb

   Te aștept oricând la un test comparativ între al tău Galaxy S7 și al meu Xperia Z5 Premium. Dacă o singură poză are tentă albăstruie ți-l donez pe loc. Accepți testul ? Poate fi oriunde în Buc.

  • stoian razvan

   Nu am timp de testul tau. L-au facut altii mai pregatiti in domeniu. Stiu doar ca am utilizat in paralel un Sony Z5 si un Samsung S7, iar primul nu m-a impresionat deloc la: design, constructie, baterie, camera foto. Asta era pe andoid 6. Poate pe 7.0 este altfel.Daca tu esti multumit de el sa-l stapanesti sanatos. Cate minute poti inregistra 4k pana sa se incinga prea tare si sa se inchida?

  • Harap Alb

   Nu te lua intotdeauna dupa ce testeaza altii, mai testeaza si tu personal.
   La fel pot sa zic si eu: am testat atat S7, S7 Edge cat si S8 si nu m-au impresionat deloc. Gusturile nu se discuta, asta-i clar.
   Da, sunt multumit de el. Multumesc, la fel si tie.

   Filmez foarte rar, cam o data pe saptamana, numai Full HD (30 sau 60 de cadre pe secunda). De ce sa filmez 4K ? Nu-mi prezint filmuletele la Cannes, Berlin etc.
   Filmarea 4K ocupa foarte mult spatiu. Am filmat 4K vreo 10 minute si mi-a papat peste 3,5 GB din spatiul de stocare.

   Termina cu idei din astea preconcepute. Dupa 10 minute de filmare 4K temperatura era foarte OK, spatele era un pic cald si nu s-a inchis nicio aplicatie.
   Au fost probleme cu incalzirea la Z3+ (Z4) dar asta numai din cauza procesorului … pentru ca au patit-o si altii.
   Daca Note 7 a luat foc asta inseamna ca trebuie sa stam cu teama la orice produs lansat de Samsung ???!!!

  • Marian Parvu

   S8 doar cu Pixelul se bate lanpoze

 • cutienoua

  un singur lucru vreau sa stiu, il pastrezi?😀

  • Mai ma gandesc. Ca utilizator de S7 m-as orienta mai degrabă spre S8-ul simplu. Mai micuț si mai compact.

  • Rebelulll

   nu… isi cumpara iphone 7 cu rezolutie hd si raport corp ecran din 2011… :))

  • cutienoua

   A avut unul, dar cred ca l-a dat altcuiva.
   Decat sa faci misto de iphone arata-mi ca iti iei tu s8
   Pana la urma nici nu ma intereseaza ce iti iei dar mi se pare absurd sa tot o tii ca iphone e fraier
   Fraier cum e mie imi place si am platit 1000$ pe el
   La anul voi lua altul si tot cu lcd caci oled nu imi place!

 • Ionut Codrut

  Pentru cei care vor o tema cat mai aproape de android stock încercați tema ” android o”. Se găsește în magazinul de teme și e foarte simpla foarte Light . Schimba și anumite sunete .

  • Acesta este avantajul in a avea un magazin de teme cât mai vast. Acoperi toate preferințele in materie. :)

 • Bogdan Patrascu

  Toti faceti review-uri an de an la samsung, dar niciunul nu ziceti nimic de ce are in plus samsung fata de alte chinezisme: KNOX! Aveti habar ce face si cat e de bun? Clar nu, ca altfel aminteati de el macar!
  Review-uri de duzina, la kilogram.

  • Asa ti se pare?

   Al naibii kilogram. Recenzia asta are 12 pagini in Google Docs.

   Da. Nu am scris de Knox, nu am scris de Samsung Health si alte funcții devenite deja obișnuite pe flagship-urile Samsung.

   La recenzia de mai sus am muncit 6 ore, dar asta e. Merit afirmația “review la kilogram”. :)

   Spor.

  • Bogdan Patrascu

   Pai buna dimineta…
   Zici de R&D, dar rezultatul il dai doar pe ala din hardware. R&D e si pentru software, si e o groaza de software. Toate astea pentru plus valoare fata de alte telefoane din piata.
   Tu cand enumeri doar punctele comune cu ale celorlalti producatori nu faci decat sa minimizezi ce are in plus si din pacate acel plus este foarte important, poate nu pentru toata lumea, dar este esential in foarte multe cazuri.
   Sarbatori cu bine!

  • Ai dreptate până la un punct. Totusi, cati utilizatori de S8 si S8 Plus folosesc funcțiile Knox?

   Stiu o duzină care daca le spun de Knox, habar nu au.

   Este ca stylus-ul, toată lumea vorbește de el, dar sub 15% îl si folosesc.

   Un review este un material muncit ce isi doreste sa prezinte telefonul cât mai bine. Totusi, niciodată nu poti oferi ceva care să mulțumească pe toată lumea.

   Numai de bine!

   Feedback-ul a fost primit. In general, un review se axează pe noutățile aduse.

  • Bogdan Patrascu

   Pai lumea nu stie ce este si ce face knox pentru ca voi nu pomeniti de el. Oamenii nu stau sa urmareasca lansarile de produse si nu se documenteaza ca voi sau ca putini altii. Oamenii vad doar ce le dati voi in review-uri si de multe ori sunteti superficiali cu functiile diferite pe care un producator le aduce in plus fata de altii. Nu zic aici doar de samsung, ca si altii vin cu noutati.

   Eu va cred ca nu aveti de-a face cu ce implica domeniul de business si cu ce se mananca din punct de vedere software, dar sunteti obligati sa va documentari si sa prezentati toate aspectele. Nici cu fotografia nu prea le aveti, dar totusi incercati sa faceti cateva poze ca sa le prezentati. Asa cred eu ca ar fi corect fata de toti cititorii.
   Nu ai zis nimic de DeX. Cred ca nu ai avut jucaria aia in mana, dar telefonul are softul in el, ala e doar un “adaptor”. Faptul ca telefonul este capabil sa se integreze intr-o infrastructura enterprise protejata, sau ca se poate comporta ca un computer ce foloseste virtualizarea (de exemplu Citrix) sunt chestii mult mai wow decat 1000 de puncte in plus la un benchmark.

   Daca tratati totul la nivel de camera, ecran, benchmark, poze din balcon, etc va limitati mult din “audienta” si inseamna ca-mi fac sperante desarte sa aflu mai multe de pe site-ul vostru, altceva decat pot sa vad pe youtube a doua zi de la lansare.

   Scuze ca sunt cam aprig, sper sa fie constructiv feedback-ul meu.

  • Nu pot să prezint Samsung DeX dacă nu am kitul că atare.

   Microsoft a mai încercat asa ceva pe Windows 10 Mobile.

   Utilizarea este mediocră, din punctul meu de vedere. Cine are bani de un S8 sau S8 Plus și vrea să-l utilizeze în mediul business, are la dispoziție și un ultrabook pe masura.

   Companiile nu or sa faca soft pentru Samsung și al sau DeX. Inteleg ideea, frumos conceptul, dar cheia sta in software, în ce folosesc companiile. Aici este greu sa faci o schimbare de paradigmă.

   Sunt câteva zeci de poze, în diferite scenarii. Nu stiam ca trebuie sa fii specialist în fotografie că sa aduci câteva imagini făcute cu un smartphone.

   Fiecare site are un anumit grad de complexitate, iar fiecare cititor are un anumit nivel de cunostinte. Dacă anumite elemente pe care le doresti prezentate nu le găsești aici, inseamna ca nu esti in locul potrivit.

   Spor în a le gasi în altă parte. Repet, imi asum feedback-ul. Totusi, nu o sa repet la nesfârșit elementele arhicunoscute.

   Misiunea mea nu este sa promovez software-ul Samsung ci sa ma concentrez pe noutăți, pe anumite elemente specifice încadrate în capitole cheie.

   Bafta!

  • Bogdan Patrascu

   Pai dex-ul o sa fie folositor prin Citrix de exemplu. EU laptopul de la companie il folosesc de oricunde am acces la internet de pe glob, si totul e safe! Prin intermediul aplicatiei Citrix, care am vazut ca e integrata in softul pentru DeX, deci o sa poti folosi prin virtualizare orice soft ai pe serverul companiei, fie ca e laptop sau telefon. Nu e nevoie de alt soft local ;)

  • Bogdan Patrascu
  • Si crezi ca este mai facil sa ai kitul Samsung DeX + monitor + tastatura + mouse. Nu ti se pare ca este o metoda ușor olteneasca?

   Mă rog, nu trag concluziile finale până nu l vad la lucru. Laptopul mi se pare o unealta mai practica si versatila, iar cei ce dau 4000 lei pe smartphone au bănuți și de un ultrabook premium.

  • Bogdan Patrascu

   Daca as avea un dex la birou si unul acasa, m-as putea lipsi de un laptop de 1,5kg ;)
   As avea orice cu mine, oricand, oriunde, fara o geanta/rucsac mare.
   E fain un laptop de 1,5kg cand il plimbi putin dimineata, si putin seara :D dar cand te foiesti mereu cu el dupa tine, te cam tine de spate, crede-ma.

  • Laptop de 1.5 kg? :)

   Am testat un model de la ASUS de 910 gr.

   https://www.gadget.ro/asus-zenbook-3-ux390-review/

   In rest, ce faci dacă ai ceva de lucrat cand esti in deplasare? ( Samsung + DeX + tastatura + maus și de monitor nu poti sigur, ca unele hoteluri le au în diferite poziții, ma refer la TV-uri).

   Mă rog, daca consideri ca ti se pare util. In alta ordine de idei, laptopul meu de 1.45 kg nici nu-l simt în spate. Mai ating rucsacul sa fiu sigur că l-am luat. :)

   https://www.gadget.ro/asus-zenbook-ux310uq-review/

  • Bogdan Patrascu

   Sa vedem care ajunge primul, telefonul sau dex-ul :D
   https://www.mobiledirect.ro/dock-dex-station-black-pentru-samsung-galaxy-s8-ee-mg950bbegww_iu2u2x2r2t2.html
   Ei zic ca-i pe stoc :D

  • Innoxius

   Si eu sunt foarte curios ce succes va avea DeX in mediul enterprise. Ce succes are Continuum (varianta MS sau HP) e clar. E clar pentru ca nu am auzit, de cand au aparut cele doua solutii, pe nimeni de la MS sau HP care sa zica “S-au vandut atatea dock-uri” Sau “uitati niste use-case din viata reala”. Toate review-urile solutiei MS pe care le-am urmarit se incheiau invariabil cu ceva de genul “Da, e ceva nou, ar putea prinde, dar… sa cari tastatura, mouse si cabluri dupa tine e cam bleah”. Mouse tot iti trebuie, chiar daca telefonul cu WM poate fi folosit ca touchpad pentru ca poate vrei sa vorbesti la telefon in timp ce lucrezi. Si cablu ai nevoie chiar daca merge si wireless, din teste se pare ca sunt probleme daca e folosit wireless. Dar, sa zicem ca nu a avut succes pentru ca W10M.
   DeX, pe de alta parte, nu are toate functionalitatile Continuum, dar are avantajul cotei de piata. De aia sunt curios cat va prinde solutia. Aici nu mai poti zice ca W10M. Daca va prinde, inseamna ca e nevoie. Daca nu, inseamna ca nu e nevoie si tot ce zicem noi “Mama, ce as face daca as avea” sunt doar dorinte ude, fara acoperire practica.

  • romanu1920

   Knox? Nici să nu aud de el. Primul lucru pe care îl fac după ce am rootat telefonul e sa îl dezinstalez.

  • Bogdan Patrascu

   Oricum dupa ce-l rootezi, nu mai ai acces la knox. Se dezactiveaza pentru securitatea datelor.

  • romanu1920

   Când instalez SU mă întreabă dacă vreau să îl dezinstalez sau nu. Dacă telefonul e rootat nu mai pot să folosesc Samsung Pay care oricum nu e activ în România.

  • Bogdan Patrascu

   Asa este, Samsung Pay e legat de Knox. Pacat daca o sa fie disponibil peste un an Pay-ul in Romania, ca nu mai poti da inapoi :)

  • AlexandriX

   KNOX datorita SnapDragon, unele telefoane de la 6.0 in sus și cu SD au un fel de KNOX, nu mai ai habar de cont adio chiar și cu resetare, testata pe un Vodafone , LG G4 și MotoG4..

 • Greuceanu

  Pentru că în cursul zilei de ieri am avut ocazia în sfârșit să iau contact cu cele modele S8/S8 Plus,aproximativ o oră și citind acum review-ul lui Emil,dar și altele similare deja apărute pe alte site-uri, pot face câteva observații.
  În primul rând am mai spus-o,o repet,problema gripului NU există,am reușit să cuprind cu o singură mână ambele modele fară cea mai mică teamă că aș putea să scap pe vreunul din ele din mână.Aș spune ca S8 normal îl țin mai comod decât Note5 -ul din dotare,pur și simplu gripul este fără probleme.Cred ca numai celor cu mâni foarte mici le pune o problemă de manevrabilitate S8,dar e clar ca acest telefon nu li se adresează lor.Abia la S8 Plus am avut aceeași experiență din acest punct de vedere ca la Note 5 pe care îl folosesc de aproape 2 ani,fără husă.
  În al doilea rând nu am văzut nicio urmă de problemă de construcție,îmbinare sau orice alt neajuns de construcție la cele două modele.
  Aici tind să cred că Emil a avut în teste un exemplar cu mici probleme,altfel nu pot aprecia părerile din review din acest punct de vedere,mi se par ridicole.
  Mie personal experiența acustică,fără căștile AKG,mi se pare nu bună ci foarte bună ,cel puțin la primul contact unde am vizionat multimedia si am testat chiar și un joc mai puțin solicitant.Sunet foarte clar și volum ridicat,alt punct unde nu împărtășesc opinia lui Emil din recenzie.
  De acord în schimb cu opinia contra privind cititorul de amprente poziționat aiurea,dar…
  În review Emil nu a amintit de cea mai comodă metodă de deblocare a ecranului și autentificare,care este senzorul facial.Acesta merge cel mai bine,este comod și funcționează excelent,un element ce consider că trebuia amintit.
  Din punctul meu de vedere avem de a face cu cel mai bun telefon Android fară discuție,în orice caz mult mai clar la toate capitolele decât pare a se înțelege din review-ul lui Emil.Senzația mea este clară în acest sens.
  Review-ul în rest mi se pare corect punctat,echilibrat,chiar dacă există
  si unele aspecte mai puțin tratate în el așa cum sublinia si alt coleg
  de comentarii.

  • Senzoriul facial nu este incorporat ca metoda de recunoastere în aplicatiile bancare. :)

   Plus că senzorul poate fi păcălit cu o imagine a utilizatorului. :)

   Restul, nimic de zis. Fiecare cu opiniile sale.

   Ai încercat să l folosesti în landscape pe jocuri, Youtube sau video? Sa vezi cum se obturează sunetul.

   Încearcă pe S8 Plus sa l folosesti cu o mână cand scrii un text. O sa vezi cum pur si simplu aluneca din mână. Asta fac fix acum, dar cum am spus, fiecare cu preferințele și impresiile sale. S8 este mai compact și sta un pic mai bine pe partea de grip fata de S8 Plus. El va primi review distinct.

  • Greuceanu

   Nu fii cârcotaș fără motiv,nu am spus că senzorul facial e cea mai sigură metodă de deblocare a ecranulul,ci cea mai comodă și care funcționează cel mai bine.
   E simplu,nu mai deturna sensul a ceea ce am spus cu exemple ridicole gen fotografie care deblochează etc.Fotografia e dovedit de multe recenzii că nu funcționează decât rarerori,nu orice fotografie pui deblochează ecranul.
   L-am folosit numai în mod landscape și ce să vezi nu am avut nicio problemă cu obturarea sunetului,altă găselniță usor ridicolă,pentru că Note 5-ul meu are poziționat difuzorul cam în aceeași poziție și nu am probleme cu obturarea lui,se poate ține în așa fel încât să nu existe acest neajuns,te obișnuiești sa faci asta ușor.
   Nici Note 5 nu se poate folosi ușor cu o singură mână sau orice telefon cu diagonala mai mare de 5,5″,dar probabil tu ai mâna putin mai mică,în alte recenzii deja apărute nu am sesizat această problemă.
   Repet nu e vorba de opinii personale,de impresii,ci de experiențe care mă îndreaptă spre aceste concluzii.

  • Eu te respect foarte mult, dar nu inteleg de ce vezi carcoteli unde ele chiar nu exista. Pur si simplu, alea sunt impresiile mele. Cand este vorba de Sammy, te aprinzi fără motiv.

   Suntem oameni, suntem diferiți, percepem distinct. Eu spun că senzorul de amprenta este pus aiurea, tu imi spui de ala facial. Iti spun ca ala este ușor inutil, mai ales pe întuneric, în low-light, în aplicații bancare. Tu imi spui ca sunt carcotas.

   Eu nu ti mai dau niciun reply. Bafta!

  • Greuceanu

   Nu ,nu mă aprind fără motiv,pur și simplu faci unele aprecieri exagerate pe care cu siguranță nu le împărtășesc nici măcar 5% dintre cei care au avut contact cu modelele S8/S8 Plus.E simplu.
   Nu orice consideri tu că are valoare de adevăr chiar este așa ,și nici relevante pentru majoritatea celor ce au văzut aceste telefoane nu sunt.
   Nu ești cârcotaș în sensul în care nu o faci intenționat probabil,ci doar faci unele aprecieri eronate.Dar eronate observabil cu ochiul liber dacă iei contact cu telefoanele amintite.
   LE: Te apreciez foarte mult Emil pentru tot ceea ce faci pe acest site și pentru ce a devenit el în acest moment,dar obișnuiește-te ca nu orice impresie care îți trece prin cap și pe care o scrii acolo este și reală,adevărată.Adică acceptă că și tu greșești în aprecieri pe alocuri,nu numai cei care au opinii diferite!
   Aprecierea la adresa ta se observă prin voturile pe care ți le acord la majoritatea comentariilor pe care le faci,dar nu te ataca dacă la unele te și critic sau nu sunt de acord cu ele pentru că mi se par flagrant greșite.

  • Asta-i în cei 5% :)

   Spre sfârșit vorbește despre cat de delicat este smartphone-ul, în introducerea spre husele hidoase aduse de către Samsung.

   Mai zice și de Bixby.

   https://youtu.be/xfG15i_uQvc

  • Greuceanu

   De acord cu ce spune acolo,Bixby este imatur și fără suport
   în acest moment,în rest sunt aprecieri care se incadrează perfect în cei 5% de care vorbeam.
   Dar dacă exemplificăm cu linkuri de ce să nu îl punem
   pe cel al celui mai bun review-er din România după părerea mea si nu numai,respectiv Alex Stănescu,e adevărat că referitor la S8,nu la S8 Plus.
   https://www.mobilissimo.ro/recenzii-telefoane/samsung-galaxy-s8-review

  • Am mai dat un link mai sus. Revin, legat de speaker. Eu nu am zis ca este rau ci doar ca nu este excelent.

   Pe la mijlocul clipului și Erika spune la fel. Comentează ceva și legat de senzorul facial și cat de safe este asta.

   https://youtu.be/rhoyPn2_O0M

   Pot continua asa până mâine dimineață. :) Impresiile mele nu sunt singulare.

   Nu detin adevărul absolut. Totusi, după 6 ani în care testez gadgets, as avea curajul sa spun ca am o experienta cat de cat, nu dau trasnai la foc continuu.

  • Greuceanu

   Împresiile tale nu sunt singulare probabil,dar sunt eronate(acelea la care m-am referit eu).
   Repet urmărește recenzia lui Alex,un tip care nu “observă” toate lucrurile pe care le observi tu și care eu consider ca are cel puțin la fel de multă experiență cu testatul telefoanelor inteligente ca tine.
   În rest poti să o ții așa cât dorești tu,nici opiniile mele nu sunt singulare te asigur,ba aș spune ca sunt net majoritare între cele ale celor ce au apucat sa testeze să interacționeze cu unul dintre cele 2 modele.

  • Ceva comentarii si pe aici, pe langa discutiile deschide HA. Trebuie sa selectezi listarea comentariilor dupa cele mai vechi.

   https://www.gadget.ro/top-5-puncte-pro-si-contra-pentru-samsung-galaxy-s8-plus/

   Cei 5% sunt destul de prezenti. Discutam despre grip la S8 Plus, il va testa si Alex cu siguranta.

  • Greuceanu

   Sfatul meu pentru cei care sunt interesați de aceste modele la modul serios este acela de a merge să testeze personal S8/S8 Plus așa cum am făcut-o și eu,convingându-se personal ca obiecțiile mele la acele părti din recenzia ta sunt reale.
   În acel moment cred că 95% vor înțelege ca ce spui tu în acest sens nu are acoperire în realitate.

  • Pe articolul de pe site, vei vedea că erau 2 persoane ce fix remarcaseră același lucru. Persoane ce au avut ocazia sa-i faca hands-on.

   în fine, am discuta contradictoriu la nesfârșit.

  • Greuceanu

   Reiterez sfatul pentru cei interesați în mod real, să urmărească și recenzia foarte lămuritoare a lui Alex Stănescu si să meargă personal să testeze cele două modele fară să ia in seamă nici observațiile tale nici pe ale mele.
   Eu zic că e un sfat corect care poate lămuri pe oricine e intersat de aceste modele.Sunt excluși aici fanboy-ii declarați ai altor branduri și hater-ii sau troll-ii de profesie.
   Vom vedea atunci cine are mai multă dreptate.Sau peste ceva timp când vor exista destui utilizatori de S8 care să își exprime impresiile pe baza experienței lor.
   Până atunci respect si opiniile tale din recenzie,dar subliniez că nu sunt de acord cu ele(doar cu acelea la care am făcut referire) după testarea pe viu a acestor telefoane.

  • https://youtu.be/VywMaNuA9is

   El spre sfârșit spune ceva legat de deblocarea facială și prin iris.

   5%. :)

  • Ionut

   :) este vizibila schimbarea de atitudine, a lui Emil, fata de anumite branduri.
   Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie complet impartial in realizarea review-urilor, fara sa incerce sa maximizeze/minimalizeze problemele pe care le intalneste.

  • Greuceanu

   Călătoria în zone orientale mai schimbă omului perspectivele, îi mai deschide ochii. :D

  • Andrei Anghel

   Asa ceva.. Asta ar trebui pus în manualele de fanatism. Cu fanboys de Sammy n-ai cum sa te înțelegi vreodată.. Uneori am impresia ca le dau clasa inclusiv la Iphone fans și nici cu aia nu mi-e rușine. N am sa înțeleg niciodată dragostea asta stupida pentru un brand și refuzul de a înțelege anumite neajunsuri evidente.

  • Greuceanu

   Alt frustrat sau hater a vorbit.
   Nu am cum să văd neajunsuri acolo unde ele nu există decât în impresiile lui Emil.Am văzut telefonul ,l-am avut în mână și știu ce vorbesc.Nu există lipsă de grip, îmbinări nereușite sau sunet necorespunzător pe S8.
   Îți recomand să vezi telefonul pe viu sau să urmărești și recenzia lui Alex Stănescu unde o să observi că nu există gogomăniile enumerate.Emil a tratat superficial din punctul meu de vedere niște aspecte de o însemnătate mult mai mică decât se observă în realitate, adică a făcut din țânțar armăsar.
   Nu e nicio exagerare, lasă comentariile penibile.O spun și majoritatea review-urilor apărute pe site-urile de profil, de până acum.
   Nu e un telefon perfect dar eventualele neajunsuri sunt minore sau de alt tip decât cele la care am avut eu obiecții

  • Andrei Anghel

   Dap..daca nu sunt de acord cu tine sunt fustrat sau hater.
   Aici sunt niste chestii evidente care se vad de la o posta.Faza e ca sunt de acord cu Emil in aproape tot ce a zis. Si eu l-am vazut si testat o scurta perioada de timp. Si las-o in puii mei de treaba aia cu senzorul de iris a fost maxima. Zice omul ca senzorul ala de amprente e plasat mega aiurea si este, chiar nu stiu ce a fost in capul lor..tu nu ca are senzor de iris care oricum nu functioneaza cum trebuie si doar in anumite conditii ideale. Adica daca merg cu masina eu crezi ca am timp ca sa imi deblochez telefonul cu senzorul de iris? Lasati tampeniile si gimmickurile de marketing.
   Poate la Note 8 o sa le iasa cum trebuie.
   Oricum din toate comentariile tale denota faptul ca Sammy sunt cei mai minunati de pe pamant orice ar face deci e cam evident ca esti fan.

  • Greuceanu

   Andrei,am spus clar că sunt de acord că senzorul de amprentă e plasat aiurea ,nu am avut obiecții la acest aspect.
   Sunt de acord și că senzorul de iris nu funcționează la parametrii optimi,e puțin imatur.
   Nu m-am referit la ele.
   Am spus doar că a uitat sa menționeze senzorul facial care funcționează nu bine,ci foarte bine si e cel mai rapid si comod dintre cele 3.
   Eu folosesc Note 5 un telefon construit asemănător cu ambele modele S8 si nu am probleme cu gripul.Când am pus mâna pe S8 si S8 Plus mi s-a părut o gluma proastă să afirme cineva că e alunecos sau nu are grip bun,ambele sunt mai strâmte decât Note 5,iar S8 e și mai puțin lung.
   Sunetul mi s-a părut nu bun,ci foarte bun,de top chiar,chiar dacă nu e primul la acest aspect.
   Îmbinările sunt la fel ca la Note-ul meu,adică fără cusur.
   Aceste aspecte le-am criticat și mi se par exagerări evidente ale lui Emil,care ar trebui sa fie mult mai echilibrat în aprecieri,nu la extreme,iar daca tu susții altceva în mod sigur nu ai pus mâna pe niciunul dintre ele.
   Ca să nu spun că și autonomia în alte review-uri iese mai buna la S8 decât la S7 Edge,dar aici e interpretabil si nu insist.
   Samsung am mai spus-o,face cele mai complete flagshipuri Android,poziția de lider pe piața smartphone nefiind întâmplătoare.
   Paște fericit!

 • Tudor P.

  E frumos review-ul, cu putina introducere si la obiect. E un smartphone interesant, dar are si unele minusuri: nu cunoaste spectrul Digi principal, nu are DAC, senzor amprenta care da rateuri. Cat despre constructie, a rezistat testului de indoire. https://www.youtube.com/watch?v=vGW4vkqA8Tc

 • theozanhan

  Mai mult m-a impresionat XZ Premium decat Samsung S8, chit ca are marginile inferioare si superioare cam maricele dar nu stiu, multi critica Sony ca nu are camera buna, uite ca are in testele dxomark, X Performance e la nivelul lui S7. Daca mi-ar muri Amazon-ul, acum mi-as lua un Z3 compact, pentru ca e singurul “compact” frumusel, z5 si x compact sunt uratele. Si daca as avea “patima” de a da bani calumea pe un telefon as trece pe Meizu pro6s, XZ premium sau Oppo/Vivo/Zte/Mi Mix, in niciun caz un Samsung/Iphone sau orice alt brand “notoriu”. E opinia mea, nu mi sariti in cap, pur si simplu nu suport sa inghit marketing-ul( cel al lu’ huawei in special!)

  • Este bine ca avem o suita mare de opțiuni.

   Ce te deranjează la Huawei? Sunt chiar curios. Ei sunt mai prezenți în online, fata de Samsung ce mizează pe media tradițională.

   In rest, un brand ca oricare altul.

   Sper sa testez G6-le până nu se răcește interesul pentru el. Sony este criticat mai ales pentru ce au lansat în trecut, atunci vindeau mai mult. Acum sunt mai de nișă și lumea ii analizează prin prisma a ceea ce a fost.

   Ma joc cu Mate 9 Pro și s-ar putea sa trec de la S7 pentru o jucărie din asta. Sa vedem cum sta la autonomie. :) Lipsa încărcării wireless este aiurea. M-am obișnuit cu asta la Sammy.

  • theozanhan

   Am avut un Huawei P7 Mini…i a murit bateria dupa un an, s au zgariat marginile care imitau metalul+ ecranu s a spart cu husa de la un metru altitudine( Amazon Fire Phone scapat de la +2m…i s a strambat marginea aia lucioasa care imita sticla 2.5D si s a zgariat rama. Nu nu apreciez Amazon, dar e o diferenta mare, chit ca nu tine bateria, kitkat, praf in camera etc. Ambele fabricate de Foxconn) Am tinut si un P9 in mana, singurul lucru pe care l apreciez, EMUI si camera monocrom. P8lite de asemenea mi se pare ca sta prost in bataia soarelui si bateria se duce repede). Samsung s6 edge, mda, mi a placut, n am ce zice, e chiar un telefon care mai duce 2 ani

  • Huawei P7 Mini este unul dintre smartphone-urile mai vechi, lansat in 2014. Anul in care Huawei a inceput a intra mai puternic pe aceasta piata, din 2016 as spune ca pe mid-range si premium au venit cu produse corecte.

   Despre P8 Lite si in review-ul nostru a punctat Darius ca autonomia este dezamagitoare, baterie de doar 2200 mAh.

   Până la urmă, observațiile fiecăruia sunt juste.

  • Innoxius

   P7 Mini, P8 Lite și S6 Edge. La așa înșiruire cred și eu că nu suporți Huawei. Bine că nu ai amintit și de primele telefoane de la Digi, la care li se umfla bateria, că și alea erau Huawei.

  • Gabriel Doinas

   P7 mini in afara de camera si ecran..era superb..performanta de s4…rezistenta uimitoare(nush ce ai mancat ca eu l.am scapat pe ciment etc de atatea ori..in apa chiar odata. Culorile ecranului lasau de dorit iar camera nu era de calibrul lui s4..poate s3..avea o camera selfie super..baterie ok..de la p7 mini/orange gova pana in prezent numai huawei am avut..ah..culoarea aia de la gova…era geniala…

 • Maximus

  Am fost pana anul acesta, consumator de smartphone-uri Samsung, de la Galaxy S pana la S6 Edge +. Mai puțin Note 4 și Note 5. Note 7 nu am apucat sa îl iau deoarece s-a grăbit sa ia foc la scurt timp după lansarea pe piața.
  Ce m-a făcut sa renunț?
  Simplu.
  In primul rând prețul ridicol pe care îl cere SAMSUNG pentru schimbarea ecranului. Și acum, la S6 Edge+ costa peste 1100 lei. Nejustificat de mult pentru o piesa care valorează cât telefonul.
  In al doilea rând, politica de actualizări si anume aceea ca la 2 ani de la apariția unui model nou, rămâne fără suport software. Am patit asta cam cu toate modelele. Nici acum, la S6 Edge + nu am primit update la Nougat. Cred ca se pregătește scoaterea de pe piața a modelului.
  Așa ca anul acesta am făcut trecerea la IPhone 7+. Concluzia: ar fi trebuit sa fac trecerea mai demult. La IPhone am primit 2 actualizări in 2 săptămâni, iar colegul meu care are IPhone 5S a primit aceleași update-uri in același moment cu mine.
  Despre S8, pe care l-am văzut nu pot sa spun ca am ajuns sa am strângere de inima când văd ecranul curbat, care nu are practic nicio utilitate și aspectul de telefon de sticla, care mie personal îmi displace. Mi-e teama sa aflu care va fi prețul înlocuirii acestui display. Cred ca trebuie făcut Casco la acest telefon.
  Dar nu vreau sa fac reclama produselor Apple, vreau sa spun decat ca Samsung nu știe sa își fidelizeze consumatorii.

  • cutienoua

   👌nice
   Sper ca esti pregatit de atacurile ce vor urma din partea sustinatorilor s8

  • Lucian Amarandei

   Ai grija de zici, vei stârni fanboy de la diverse firme :))
   Și eu mi-am luat SE din același motiv. Actualizări, modul cum se comporta cu clienții și ecranul cu înlocuirea lui.
   PS: nu încep un război aici, ii doar o opinie, iar dacă se trezește unul pe aici, îl Invit sa comenteze aiurea intr-o alta zona.

  • Greuceanu

   În universul Android ,în afară de Google pentru Pixel ,nu prea cred ca există producător care să garanteze suport pentru update software mai mult de 2 ani.
   În al 2-lea rând Samsung își fidelizează consumatorii cum spui tu,tocmai prin calitatea generala a flagshipurilor,respectiv oferind cel mai bun display,cameră foto,interfață cu utilizatorul,baterie,design etc.
   Dacă telefoanele s-ar cumpăra/vinde doar pe baza asteptărilor de înlocuire a ecranului,s-ar vinde poate doar iPhone,dar nu este nici pe departe așa.
   Criteriile de fidelizare spre un brand anume sunt în primul rând cele enumerate de mine,din cauza asta Smasung este atât de apreciat si are clienți fideli.
   LE:Îți dau si un exemplu,sora mea are S7 și-a scăpat telefonul pe jos cu urme vizibile,zgârieturi pe rama metalică,a crăpat si displayul.
   S-a dus la service-ul Samsung pentru a întreba de schimbatul displayului.
   Cei de la Samsung i-au spus că o va costa doar displayul(in jur de 500 lei),iar după schimbarea acestuia va beneficia în continuare de garanție completă pentru tot telefonul în ciuda urmelor vizibile de șocuri mecanice de pe el.
   Ăsta zic eu ca eu mod relevant de fidelizare si de comportament corect cu clienții al celor de la Samsung.

 • Marian Parvu

  Am citit si eu review.ul. De fapt camera nu iese in “evidenta”. Am testat S8 si S8 Plus, doar acel “cerc” ce inconjoara senzorul e mai iesit in evidenta, camera fiind la nivelul spatelui telefonului.

  De notat ca fata de S7 Edge sau aproape orice telefon care pierde cateva procente bune ale bateriei dupa 1 an de folosinta ( S7 Edge pierde 20% din capacitatea bateriei), S8 pierde doar 5%.
  O comparatie ar fi intre S7 si S8, ambele avand 3000mAh. Dupa 1 an S7 ramane cu 2400 mAh, iar S8 cu 2850 mAh. Un mare plus

  Si un nou comparativ al pozelor realizate cu cele mai noi flagshipuri.
  S8 vs LG G6 vs P10
  http://www.androidworld.it/2017/04/03/confronto-fotografico-samsung-galaxy-s8-lg-g6-huawei-p10-468480/

  • Harap Alb

   Ai testat S8 si S8+ si ai ajuns doar la concluzia ca “doar acel “cerc” ce inconjoara senzorul e mai iesit in evidenta, camera fiind la nivelul spatelui telefonului.” ???!!!

   S8 nu a fost lansat inca pe piata si tu spui ca dupa 1 an de folosinta pierde doar 5% ???!!!

   Mie pozele facute cu P10 mi se par mai bune, mai apropiate de realitate.

  • Marian Parvu

   Ce nu intelegi? E ridicata acea margine cat unghia ca sa nu atingi geamul camerei.. Fugi si butoneaza telefonul si dupa vorbeste.

   Ei nu stiu ce tip de bateria au pus in telefon? Nu au testat-o?

  • Harap Alb

   Am testat pentru aprox. 10-15 minute atat S8 cat si S8+. N-am putut sa #rezist mai mult. :D
   Exista foarte multe telefoane in care atat camera cat si acel “cerc” nu ies in evidenta, sunt la nivelul spatelui telefonului.

   Ba cred ca stiu ce baterie au pus in telefon. Cred ca au si testat-o insa in niciun caz 1 an de zile. Sa avem rabdare sa apara pe piata si apoi sa vedem feedback-urile utilizatorilor.

  • Marian Parvu

   E vorba de cicluri de incarcare descarcare, nu ca au testat bateria 1 an… Au facut si eu o medie… ba un om in 365 de zile isi incarca telefonul de 300 de ori sau ce numar au zis ei acolo(am dat un exemplu).
   La S7 Edge ajunge sa mai aiba 80% din capacitatea care o avea la inceput si la S8 95%. Ce e asa greu de inteles?

  • Harap Alb

   E foarte greu de inteles, mai ales la cum te exprimi: “Au facut si eu o medie..” :))
   “ba un om in 365 de zile isi incarca telefonul de 300 de ori sau ce numar au zis ei acolo(am dat un exemplu).” bag seama ca habar nu ai despre ce vorbesti ?!
   N-ar fi rau sa mai treci si tu din cand in cand pe la scoala si sa fii mai coerent in exprimare.

  • Greuceanu

   Degeaba te invită pe tine să treci pe la școală, “scoala” pe care o are el e frecție la picior de lemn,e ca si cum nu o are. :D
   Poți să îi explici 3 zile fără oprire,el tot pe a lui o tine….Batman,Batman…

  • Harap Alb

   Vorbeste mai incet te rog sa nu te auda si sefii mei si sa te si creada ! :))
   Acea “scoala” pe care o am eu m-a ajutat sa-mi gasesc un job cu un salariu lunar de aprox. 2.500 EUR.

   Daca la mine e frectie la picior de lemn la tine cred ca e frectie la picior de metal (aluminiu). :))
   Observ ca tot incerci sa provoci.

  • Greuceanu

   Pacat că ceea ce arăți tu pe aici e un comportament de om platit cu minimul pe economie sau cu ajutor de șomaj.
   La cum intelegi tu lucruri elementare vai de școala ta.
   Plus că de unde știi tu cât câștigă Marian? Îl platesti tu cumva?

  • Harap Alb

   Cati n-ar da sa aibe un asemenea minim pe economie sau ajutor de somaj.
   Pacat ca ceea ce vrei sa arati tu pe aici este ca faci parte din randul intelectualilor. N-am auzit pana acum nicio organizatie a intelectualilor care sa te revendice. :))

  • Greuceanu

   :) Am glumit.
   Să ai un Paște fericit!

  • Harap Alb

   Multumesc.
   Paste fericit si tie !

 • Innoxius

  Eu m-am uitat doar la poze, ca si copii. Emil, tu chiar lucrezi pe doua monitoare orientate diferit? :))

  • Da. Unul în mod portrait, pentru browsing si redactare de articole si celalalt în landscape pentru materiale video etc

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 Plus în oferta comparată a Orange, Vodafone, Telekom și Digi Mobil : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Stefan Dorin

  Ecranul l-au mărit dar o parte din el e ocupat de butoane. Dacă păstrau butoanele capacitive tot aveam un s7 edge puțin mai înalt.
  Este un upgrade prea mic față de s7 edge că să merite upgrade. Eficiența noului procesor nu se vede in autonomie.
  Faptul că te obligă să cumperi și bixpy ,care e inclus in preț e suparator.
  Abia aștept un nokia flagship :).
  Foarte bun review.

  • Controalele de tip touch buttons dispar când ești în clipurile video, jocuri etc, ai full display. :)

  • Marian Parvu

   Am S7 Edge, crede-ma ca butoanele acelea sunt foarte ok. Dupa 10 minute de butonat parca imi parea rau ca nu le am si eu pe al meu telefon.
   Pana acum se plangea lumea ca ba se misca butonul, ba se zgarie usor, acum fara el iar nu e bine :D

 • Roman

  Din relatările tale nu pot decât să spun că folosești un iphone ca telefon principal . Ai scris de sunet ca este unul… mediu . Telefoanele cu sunet bun nu au rezistenta la apa, se putea preciza acest lucru. Plus căștile AKG ( harman kardon co. ) mediocre din punctul tău de vedere! Sunt cele mai bune oferite la pachet. Dacă există producători care oferă căști mai bune in pachet… corectează-mă. După ai mai venit cu “calitatea constrictiei ” aici mai dat gata, mi-am dat seama ce telefon folosești.
  Va salut!

  • Eu am S7 + X4 Soul.

   Acelea sunt opiniile mele. O sa rezolv typo-urile din articol.

   Căștile sunt bine, dar nu excelente. Lenovo la o tableta de a sa de top avea incluse căști JBL, Alcatel la fel pe Idol 4.7. Acelea mi s-au parut excelente.

   Legat de opinia mea pe partea de iphone, te invit sa citesti recenzia lui iPhone 7 Plus.

  • Marian Parvu

   Ai mare dreptate. Fiind rezistent la apa a pierdut destul de mult la volum S7 Edge fata de S6, de exemplu

  • Harap Alb

   Sony Xperia Z5 Premium are sunet stereo, Hi-Res audio etc si este rezistent la apa si praf. In plus, are portul pentru jack si portul pentru alimentare deschise, fara capacel.
   Nu mai vorbesc de modelele superioare lui Z5P.

  • Greuceanu

   Cine nu e audiofil,crede că basul e totul la niște căști. :D

 • Ionut
  • 4 milioane de abonati. :)

  • Gabriel

   Cand n-ai ce face cu banii … !

  • Ionut

   Cum zicea și Emil, la 4 milioane de abonați care asta așteaptă, îți permiți.

 • WHO

  S8, nu reprezintă altceva, decât putere de procesare. În rest este un telefon de fală.

 • Ionut

  Am descoperit aplicația Gadget! Interesantă, dar cu câteva probleme. Scroll-ul în articole este groaznic, doar câte un paragraf, nu poți ajunge rapid la mijlocul sau sfârșitul articolului.
  Nu pot vedea comentariile, nu se loghează la disqus.

 • Andrashi

  Azi, a doua zi a Sfintelor Paști, am reușit sa citesc acest review mult așteptat.
  Consider S8-ul o evoluție naturală (gen Porsche) a celui mai titrat și bine vândut produs Android. Samsung și-a făcut destul de bine temele și a reușit sa aducă acel plus ce va determina un posesor de S7 sa migreze la S8, așa cum a reușit de vreo câțiva ani Apple. Bravo Samsung, ai reușit sa te maturizezi !
  Observ, cu stupoare, ca încă sunt indivizi care, inca, mai stau sa analizeze ca ăla este mai tare, ca Sony, ca Apple… Fraților, scuzati-ma ca va întreb, dar voi sunteți întregi la minte? Chiar nu putem accepta ca avem gusturi diferite și, culmea, avem si opțiuni in piața?!?!? Sincer….
  In alta ordine de ideii, mi-as fi dorit, poate într-un articol separat și un review care sa atingă și latura practica a lui, gen Knox sau dongle… Cred ca aceste aspecte sunt cu adevărat plusul acestei generații și nu camera, procesorul ( care fie vorba între noi, sunt mai mult marketing, decât performanța).
  Suntem in era VR…. un review pe aceasta tema?
  In final as vrea sa adaug, ca și posesor de iPhone, ca designul acestei generații este extraordinar…. iar ideea folosirii 3D Touch in prezenta, este cu adevărat la ce ma așteptăm sa facă Apple, ce se lauda ca ei super optimizează orice produs…. (sa speram ca 7s sa nu dezamăgească)

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Cum se rezolvă problema ecranului cu tentă roșie la Samsung GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 și S8 Plus primesc update firmware de 664.31 MB : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Telefoane mobile pe care merită să le aștepți în vara lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Testează LG G6 în programul Orange Smartphone Tester : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Badescu Ionut

  Care este diferenta intre un s8plus si un s8 simplu

 • Pingback: Ce magazine online specializate recomandați pentru huse și folii de protecție? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Cele mai bune telefoane mobile din oferta Digi Mobil în vara lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Samsung GALAXY S8 Mini : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Vânzările de Samsung GALAXY S8 și S8 Plus sub GALAXY S7 și S7 Edge : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY Note8 și cum ar arăta din partea frontală : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: CEO-ul Samsung Mobile a motivat implementarea unei baterii mai mici pe Samsung Galaxy Note8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Android 8.0 Oreo pentru Samsung GALAXY S8, S8 Plus și GALAXY Note8 - primele detalii : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce cad prețurile pentru GALAXY S8 și S8 Plus în ritm alert? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Primele țări ce primesc Android 8.0 Oreo pe Samsung GALAXY S8 în programul Beta : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Cum arată ecranul de start de pe smartphone-ul tău : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 10: Cele mai bune telefoane mobile la început de 2018 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()