Apple l-a adus pe iPhone X, dispozitivul ce reprezintă o mică revoluție la nivel de design pentru compania americană. Mai ales că de-a lungul timpului ne-au obișnuit cu politica pașilor mărunți (pe de altă parte, iPhone 8 ca linii de design este fix iPhone 6 / 6s / 7, doar cu modificări relativ minore). 

Ca preț, Samsung GALAXY S8 se va lupta cu iPhone 8. Cu mențiunea că sud-coreeanul deja de acum a ajuns la pragul a 3000 de lei, pe când iPhone 8 în ediția cu 64 GB nu va coborî din start sub 3200 lei, iar iPhone 8 Plus se va situa în jurul a 4000 lei, cu mult peste GALAXY S8 Plus.

iPhone X = preț exagerat;

Ca dimensiune a display-ului, S8 și iPhone X luptă direct – 5.8 inch în ambele cazuri. Doar că avem rezoluții diferite, formă distinctă a ecranului (curbat la S8 și convențional & decupart în partea superioară la american). Să nu uit alt element comun important – tehnologia Super AMOLED, display-ul lui iPhone X fiind realizat de către Samsung.

Nu vreau să trag concluzii înainte de a-l vedea la lucru, dar am așa o vagă impresie că Samsung GALAXY S8 arată mai bine față de iPhone X cu al său display mușcat în partea superioară. Mi se pare un compromis pe care un gigant precum Apple nu trebuia să-l facă. Xiaomi la Mi Mix 2 nu a fost nevoit să altereze forma ecranului spre a face loc unor senzori.

Haideți să vedem ce specificații integrează Samsung GALAXY S8 și iPhone X:

Update: Lipsa cititorului de amprentă de pe iPhone X mi se pare complet neinspirată, tocmai acum când aplicațiile bancare încep a folosi această metodă simplă și eficientă de logare, confirmare a plăților etc;

iPhone X este alegerea celor ce-și doresc iOS + design distinct față de ceea ce s-a oferit până acum. Samsung GALAXY S8 la jumătate din prețul lui iPhone X îl consider a fi o alegere mai inspirată (mai unitar ca design, certificare IP68 și rezistă în submersie totală vs doar picături de apă la iPhone X, rezoluție superioară etc).

Samsung GALAXY S8 – alegerea săracilor cum ar spune

redactorul șef al unei publicații tech autohtone;

Nu găsesc nicio logică pentru costul atât de mare din spatele lui iPhone X. Apreciez filmarea 4k cu 60 fps și 1080p cu 240 fps, o tehnologie pe care mi-aș dori să o găsesc și pe flagship-urile Android. În rest, nu epatează prin nimic deosebit, printr-un element care să-l facă a merita peste 5000 de lei. Cine știe, poate am îmbătrânit și am devenit retrograd. :)

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.