Foto si Video

Samsung a lansat un senzor de 20 Megapixeli – ISOCELL Slim 3T2. A fost conceput spre a fi integrat în partea frontală la smartphone-urile premium sau în partea spate la telefoanele mobile mid-range. 

În comunicat se punctează: ultra-subțire. Așa vor să reliefeze dimensiunile sale liliputane – 5.1 mm în diagonală. Ar fi cel mai compact senzor de imagine din domeniu și se potrivește la fix pe trendul smartphone-urilor cu decupaj minion sau gaură în display (notch sau hole-in display dacă vreți să păstrăm denumirea din limba engleză).

Interesant este că senzorul se adaptează în funcție de locul în care este adus pe un telefon mobil: cameră frontală sau cameră principală. Dacă este adus în camera frontală folosește o matrice Tetracell, 4 pixeli sunt cuplați și funcționează ca unul, iar senzorul se transformă în unul de 5 Megapixeli cu dimensiune per pixel de 1.6 microni. Folosit în dreptul camerei principale aduce 20 Megapixeli și dimensiune a unui pixel de 0.8 microni, cu filtru RGB, iar zoom-ul digital de tip 10x livrează rezultate îmbunătățite.

Nu am găsit detalii legate de diafragmă. Intră în producție din primul trimestru al anului curent și mă aștept să-l vedem integrat pe telefoane mobile prezentate prin vară / toamnă.

ISOCELL Slim 3T2 este cel mai mic și cel mai versatil senzor de imagine de 20Mp care îi ajută pe producătorii de dispozitive mobile să aducă plus valoare utilizatorilor nu numai în ceea ce privește performanța camerei, dar și în alte specificații, precum harware-ul. Pe măsură ce vorbim de o cerere mult mai mare a capacităților camerelor foto de pe dispozitivele mobile, vom continua să depășim limitele în ceea ce privește tehnologia senzorilor de imagine în așa fel încât să oferim experiențe cât mai bogate utilizatorilor“, a afirmat Jinhyun Kwon, vicepreședinte al System LSI sensor marketing din cadrul Samsung Electronics.

Categorii: foto-video
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.