Diverse

Bătălia pentru încheietura mâinii tale a început. Samsung a lansat, în cadrul IFA 2013, primul său smartwatch: Galaxy Gear.

Device-ul nu este un simplu „ceas cu Android”, așa cum ne așteptam cu toții, ci oferă mult mai mult: o cameră foto, poziționată în partea de sus, un microfon și o mică boxă poziționate la sistemul de închidere.

Spre bucuria hipsterilor din toată lumea, vei putea să faci fotografii sau mici filmulețe la rezolutie 720p (maxim 10 secunde) fără a fi nevoie să-ți scoți telefonul din buzunar. De asemenea vei putea spune „Alo, da?” direct de la încheietura mâinii, evident cu riscul de a avea o discuție publică. Apelurile vor fi preluate direct din smartphone-urile compatibile, Galaxy Gear ne fiind practic un „standalone gadget” ci mai mult un „companion gadget” pentru smartphone-ul tău.

Touchscreen-ul de 1.63 inchi are o rezoluție de 320 x 320 pixeli. Spațiul de stocare este de 4GB iar procesorul este de 800MHz.

Din păcate bateria are o capacitate de doar 315mAh. Deci da, vei mai avea încă un device căruia să-i porți de grijă și pe care să îl încarci în fiecare noapte. Și dacă tot vorbim de încărcare, aceasta se va face wireless cu ajutorul unui încărcător special.

galaxy-gear-1 galaxy-gear-2 galaxy-gear-3

Galaxy Gear va fi compatibil exclusiv cu device-urile Samsung care ruleaza Android 4.3 – în prezent doar Galaxy Note 3 și Galaxy Note 10.1 2014 – și va beneficia de o serie limitată de aplicații. Samsung promite să ofere 70 de aplicații în momentul lansării, însă cu siguranță acest număr va crește în timp. Acestea vor fi administrate prin intermediul unei alte aplicații, instalată pe smartphone. Din păcate însă vei putea să instalezi doar 10 aplicații, deci va trebui să fi extrem de selectiv/ă.

Prețul va fi pe măsură: 300usd in America, 300eur în Europa, deci aproximativ 1600ron în România. Galaxy Gear va fi disponibil în Europa la sfârșitul lunii septembrie 2013.

Hands-on (via Engadget):

Credit foto: Engadget
Sursa: Samsung.com
 • Adrian Nicu

  Pe viitor vor face un ecran pe care o sa-l lipesti de pantof. “Nu trebuie sa scoti nici telefonul din buzunar, nici sa ridici mana sa te uiti pe smartwatch. Doar apleci capul”

  • Razva

   Eu astept direct implantul in cortex, sa nu ne mai complicam cu miscarea capului. :) Smartwatches, smartglasses… „Omul bionic” este mai aproape decat ne asteptam.

 • Pingback: Samsung lansează Galaxy Note 10.1 2014 [video] - Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Liviu

  1. Cam urat pentru un ceas – nu m-as vedea purtand hidosenia aia prea curand
  2. La xperia watch care e pe piata de vreo 2 ani tine bateria intre 15 – 24 zile FULL ON. Wtf – samsung chiar nu mai are experienta ! Nu-i vad rostul decat faptul ca-ti indica unde e telefonul cand nu stii pe unde l-ai pus) , altfel prefer sa-mi iau un Fossil , Timex , Longines !

  • Razva

   Perfect de acord, daca il consideri “hidos”. Mai ales camera foto…pt. mine e “prea mult”, ca si aspect. Insa sunt convins ca exista piata si pt. acest tip de device (vezi barbatii care poarta ceasuri “cat o roata de masina”). Eu cred ca voi achizitiona un Sony Watch sau un Toq Watch de la Qualcomm.

 • werewolfc

  “Prețul va fi pe măsură: 300usd in America, 300eur în Europa, deci aproximativ 1600ron în România.”

  suna mai frumos

  “Prețul va fi pe măsură: 300usd in America, 300eur în Europa, deci aproximativ 360 euro în România.”
  Pretul e exagerat, dupa parerea mea.

  • Razva

   Am redat pretul in RON deoarece il consider mai relevant pentru cei din România decat cel in EUR. Total de acord legat de pret! Personal consider device-ul mult prea mare si intruziv, insa e posibil sa prinda foarte bine la o medie de varsta ceva mai mica (14-24 ani).

 • Victor

  Un gadget care nu cred ca va fi foarte apreciat el costand destul de mult cam peste tot si chiar 300 de dolari in State insemnand o suma destul de bunicica.Probabil ca va prinde in segmentul de business si bineinteinteles sa nu uitam ca mai apare un aparat de care trebuie sa i grija sa il incarci…wireless dar tot trebuie sa iti aduci aminte!
  :-)

 • Adrian Nicu

  Puteau sa puna “niste baterie” si in curea, ca se putea. Si oricum, cu 3xx euro gasesti un S3, singurul inconvenient ar fi ca “trebuie sa-l scoti din buzunar”