Notebook

Alcatel a prezenta la MWC 2014 într-un cadru restrâns și un concept de smartbook. Aici trebuie să fac o scurtă introducere. ASUS a uimit acum ceva timp cu ideea din spatele Padfone și cât de curând urmează să vedem ASUS Padfone Mini și în țara noastră la un preț de 1500 – 1600 lei, cel mai probabil. Primele generații de Padfone erau prohibitive ca preț, Padfone Mini s-ar putea să aibă ceva priză la public.

Alcatel merge pe aceeași idee la smartbook, carcasă de laptop care devine funcțională când smartphone-ul este conectat. Laptopul aduce o baterie generoasă, iar nevoile de procesare sunt asigurate de către telefonul mobil. Smartbook-ul Alcatel avea un display de 11.6 inch și un design destul de plăcut, cel puțin din imaginile de presă.

Teoretic, o carcasă de laptop cu display, porturi multiple și baterie mare nu ar trebui să coste prea mult și ar fi destul de competitiv. Nu mai zic de polivalența pe care ar aduce-o, utilitatea. Mai ales că smartphone-urile au devenit destul de puternice, multe aplicații și jocuri disponibile. Aștept primul smartbook listat în stocurile magazinelor. S-ar putea să fie un argument destul de serios în alegerea viitorului smartphone.

Câteva din specificațiile smartbook-ului Alcatel:

– display IPS cu rezoluție la 1080p, carcasă din aluminiu ce amintește direct de linia MacBook de la Apple;

– baterie de 5000 sau 6000 mAh;

– nu are display tactil. Este doar un concept și nu vă așteptați să fie produs de către Alcatel în viitorul apropiat.

Sursa: Engadget.com
Categorii: notebook

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.