Smartphone

Încărcarea rapidă este un element adus pe mai toate smartphone-urile din categoria premium, a coborât încet și spre segmentul mid-range. Qualcomm, Samsung, Oppo, MediaTek sau Huawei folosesc diverse standarde în domeniu. 

În realizarea topului am ținut cont doar de procentul atins în 30 de minute, nu și de capacitatea acumulatorului. Bineînțeles, capacitatea are un rol important în ecuație. Una este să se încarce 83% dintr-un acumulator de 2800 mAh vs 60% dintr-o baterie cu amperaj de 3600 mAh etc. Totuși, haideți să vedem care sunt cele mai sprintene telefoane mobile la acest capitol.

Alt element important: încărcarea rapidă este atinsă cu încărcătorul oferit în pachet de către producătorul hardware, nu este validă de multe ori cu bateriile externe sau încărcătoare dezvoltate de alte companii.

De fapt: Titlul nu este corect. Ar fi trebuit să fie de genul: Smartphone-urile cu cea mai rapidă încărcare rapidă. Era cumva un nonsens, dar presupun că ați prins ideea. Un top real ar fi fost făcut cu testarea fiecărui dispozitiv în parte și cronometrare a încărcării de la 0 – 100%. Pe de altă parte, cumva trebuia să fie adusă în ecuație și capacitatea.

Update cu alte mențiuni: ASUS Zenfone 3 Deluxe cu baterie de 3000 mAh se încarcă de la până la 60% în 30 de minute, ASUS Zenfone 3 Ultra cu baterie de 4600 mAh – până la 60% în 45 de minute. 

Acestea sunt valorile oferite de către producător, dar în testele reale sunt diferențe. Din ce am citit pe site-urile tech internaționale, VOOC-ul de la Oppo și Dash Charge-ul de la OnePlus sunt printre cele mai performante și apropiate de realitate, restul nu oferă fix valorile menționate în tabel.

Huawei Honor Magic abia ce a fost lansat și nu pot fi trase concluzii. Cert este că aduce o nouă tehnologie în ce privește materialul din care celule acumulatorului au fost realizate. Xiaomi atinge valori respectabile pentru dispozitivele sale, cel puțin pe hârtie.

Samsung, LG & co au pierdut contactul cu plutonul fruntaș, poate GALAXY S8 să revină în prima linie. Cred că vor sufla și în iaurt în ce privește tehnologiile din spatele acumulatorului, mai ales după problemele întâmpinate la GALAXY S8GALAXY Note7 .

Dacă mi-a scăpat un smartphone cu încărcare rapidă, mă puteți anunța în secțiunea de comentarii. Apropo, în 2016, iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu au auzit de încărcare rapidă. Da, mai contează și cât de repede se golește bateria respectivă, ce autonomie oferă în mod real către utilizator. Cu siguranță, încărcarea rapidă va veni pe 7S, 7S Plus.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.