Telefoane Mobile

Piaţa telefoanelor inteligente a ajuns în acel punct în care o cameră foto în plus sau eliminarea unui element de conectivitate (vezi cazul jack-ului audio de 3.5 mm) nu mai pot fi numite evoluţie, iar acest aspect se reflectă în vânzări (-1.8% în al doilea trimestru din 2018 la nivel global).

Este clar că este nevoie de ceva mai mult, iar marii producători (Samsung, Huawei) consideră că viitorul este cel al smartphone-urilor pliabile. CEO-ul Huawei chiar consideră că această categorie de telefoane ar putea înlocui cândva clasicele PC-uri.

Din nefericire această tehnologie se anunţă extrem de costisitoare (cel puţin în primă fază), analiştii estimând că primele generaţii de smartphone-uri pliabile vor costa cel puţin 1500 de dolari. Când spun telefon pliabil mă refer la cel cu adevărat pliabil, nu la glume nesărate precum ZTE Axon M.

Rămâne de văzut cât de fiabilă va fi această tehnologie, mai ales că principala problemă nu este legată de “elasticitatea” ecranului, cât de numărul ciclurilor de pliere a display-ului (un telefon îl folosim zilnic preţ de câteva ore).

Sursa: gizchina.com
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.