Software

Într-un articol dedicat am vorbit despre modul în care Societe Generale se pregătește de smart banking și ce persoane caută pentru hub-ul său de IT din țara noastră. Nu trebuie făcută confuzia între BRD Societe Generale și Societe Generale European Business Service.

SG EBS dezvoltă servicii de finanțe / contabilitate, achiziții, resurse umane și IT pentru întreg grupul. Sunt peste 35 de țări ce beneficiază de suportul SG EBS.

Divizia de IT – SSC IT a pornit în 2014 și în prezent are peste 300 de angajați, iar până la sfârșitul lui 2017 își doresc a trece de pragul a 400 de angajați. Sediul centrului de servicii este în West Gate, strada Preciziei, nr. 24.

Mai multe detalii în materialul video:

Mi-a plăcut atmosfera descoperită în cadrul SSC IT, multă voie bună și multe glume, asta într-un spațiu unde din principiu te-ai aștepta la mai multă rigiditate ( bancă = seriozitate). Am intrat într-o clădire de birouri modernă, am văzut spațiul pregătit pentru cei ce vor completa centrul de dezvoltare din țara noastră ( open space, culori calde și plăcute, spațiu dedicat pentru relaxare, sălile pentru ședințele de grup etc).

Activitatea celor de la SSC IT este foarte diversă, lucrează pentru cele mai mari bănci din Franța și oferă servicii de înaltă calitate. Una dintre aplicațiile dezvoltate în cadrul SSC IT este Real-Time Position – ce permite actualizarea portofoliilor de trading în mai puțin de 10 milisecunde. Sunt sute de clienți ai aplicației, iar tranzacțiile zilnice ajung la valori de ordinul milioanelor.

Real-Time Positon aduce portofolii actualizate în timp real, analiza riscurilor asociate cu fiecare tip de portofoliu și diminuarea riscului în mod automat.

Ce tehnologii se află în spatele Real-Time Position?

  • Java 8, JavaCpp, Akka (pentru multi-tranzacționare), RabbitMQ (pentru mesaje), Cassandra și ELK – ElasticSearch, LogStash și Kibana pentru monitorizare.

Sunt tehnologii pe care trebui să le cunoști sau să le înveți în cadrul SSC IT, dar mai multe informații și oportunități de carieră în secțiunea dedicată de pe site-ul SG EBS.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.