Televizoare

Sony este un nume recunoscut în piața de televizoare, iar de-a lungul timpului și-au creat un renume legat de calitate și fiabilitate. În peste 60 de ani de prezență au evoluat în mod constant, de la tranzistori au ajuns la tehnologia OLED. 

Compania japoneză a lansat primul televizor portabil cu tranzistori din lume – TV8-301. Un impact major l-au avut din 1968 când debutează tehnologia Trinitron pe televizoarele color, KV-1310 din 1968. La momentul respectiv, în țara noastră nici televizoarele alb-negru nu ajunseseră în fiecare casă. Să ai un TV era de impact major față de modul în care erai perceput în comunitate. Cosmin are un articol special pe aici.

În 1997, Sony lansează tehnologia LCD WEGA – tub Trinitron FD, după ce în 1996 au lansat primul televizor cu ecran plat. În 2005 debutează seria BRAVIA – Best Resolution Audio Visual Integrated Arhitecture. Primul model purta indicativul KDL-46X1000 și aduce un sistem special de iluinare din spate și rezoluție Full HD / 1920×1080 pixeli. Toate televizoarele Sony LCD cu ecran plat poartă logo-ul BRAVIA.

În 2015 au venit primele televizoare Sony cu Android TV, ce permit accesul rapid la conținut de pe internet ( YouTube, Netflix etc), dar și la aplicațiile și jocurile din Google Play.

Din 2007, Sony a dezvoltat tehnologia OLED ( în 2007 au anunțat XEL-1 cu grosime de 3 mm, cel mai subțire televizor la momentul respectiv), iar la CES 2017 a debutat seria A1. Încorporează tehnologia Acoustic Surface – sunet ce nu necesită difuzoare suplimentare, direct din ecran. Procesorul 4K HDR X1 promite nuanțe intense de negru, culori realiste și contrast excelent. Cu noile televizoare se scapă și de grija cablurilor.

Infografic cu evoluția televizoarelor Sony în ultimii 60 de ani;

Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.