Software

Uite că așteptarea a luat sfârșit, iar cei interesați de Spotify și disponibilitatea sa pe canal oficial în România pot răsufla ușurați. 

Despre Spotify în România se discută de pe la sfârșitul lui 2017. Debutează în țara noastră prin versiunea gratuită cu conținut publicitar, dar și prin varianta cu abonament lunar – 4.99 euro pe lună.

Declarație oficială:

“Suntem extrem de entuziasmați să lansăm astăzi Spotify în România şi să oferim o experiență muzicală revoluționară”, spune Przemek Pluta, Markets Operations pentru Europa de Sud-Est în cadrul Spotify. El a adăugat: “Grație unei selecții muzicale uriașe, de peste 35 de milioane de melodii, recomandărilor atent personalizate şi celor mai bune playlist-uri alcătuite de experți în domeniu sau utilizatori pasionați, Spotify face din descoperirea muzicii preferate o activitate mai simplă ca niciodată.”

Câteva date legate de Spotify;

  • peste 35 de milioane de melodii;
  • peste 159 milioane membri;
  • conținut audio la 320 kbit/s, poate fi accesat de pe smartphone, tabletă, laptop, PC, Chromecast, PlayStation 4 și 3 etc;
  • clasamente muzicale de tip global, dar și locale în viitorul apropiat, peste 30.000 de melodii adăugare zilnic;
  • peste 2 miliarde de playlist-uri, peste 2 milioane de playlist-uri create pe zi, peste 8 miliarde de euro plătiți către deținătorii drepturilor de autor de-a lungul timpului (2008 – 2018);
  • alături de România mai debutează în alte 65 de piețe.

Varianta premium este disponibilă pentru 1 lună de zile în mod gratuit când se adaugă un card de debit sau credit.

Ca o notă personală, nu am folosit Spotify până acum și nu am o experiență în ce-l privește. Am fost abonat al Google Music pentru câteva luni, dar am renunțat după ce am descoperit că nu folosesc serviciul. Ascult muzică de pe YouTube pe telefonul mobil sau PC, iar în mașină mă bazez pe un flash drive. O să testez serviciul, cred că punctul forte este dat de conținut, dar mai ales de modul în care-l organizează, să învețe ce-și place și să recomande muzică nouă, astfel încât să nu te plictisești.

Categorii: software
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro + OnePlus 6T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.