Hardware

Spreadtrum este un fabricant de procesoare din China, mai puțin cunoscut față de MediaTek sau alte nume din industrie. În 2014 au încheiat un acord de colaboare cu Intel, iar rezultatul acestei înțelegerii iese în evidență în 2017 sub forma unui CPU ce dorește a concura la trecerea între high-end și mid-range. 

Câteva din specificațiile Spreadtrum SC9861-IA:

  • 8 x Intel Airmont la 2.0 GHz, acceleratorul grafic PowerVR G7200;
  • 1 x 26 Megapixeli sau 2 x 13 Megapixeli în ce privește dimensiunea senzorilor de pe camera principală;
  • capabil să decodeze conținut 4K la 30 fps în format HEVC;
  • suport pentru display-urile cu rezoluție de până la 2560×1440 pixeli;
  • conectivitate în tehnologiile TDD-LTE și FDD-LTE, viteze de până la 300 Mbps în download și 100 Mbps în upload;
  • fabricat pe tehnologie de litografiere pe 14nm.

Spreadtrum și Intel nu au specificat când vom vedea acest procesor pe un smartphone, tabletă sau orice alt dispozitiv. Cel mai probabil, aș spune că din 2-a parte a lui 2017. Depinde și ce parteneriate este capabil să încheie Spreadtrum, concurența fiind formată din companii mult mai cunoscute. Nu știu cine ar risca să lanseze un produs cu acest ansamblu hardware, deși la prima vedere aș spune că oferă destul de multă putere de procesare pentru aplicațiile și jocurile din Google Play.

Sursa: AnandTech.com
Categorii: hardware

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.