4G-ul a devenit o tehnologie cu care ne-am obișnuit, smartphone-ul este pus în valoare de către o rețea performantă. Când ești în mișcare îți dorești conectivitate cât mai bună, viteze crescute în download și upload, dar și latențe cât mai mici. 

Vodafone și-a upgradat rețeaua 4G, iar Supernet 4G a evoluat în Supernet 4G+. Noutatea este reprezentată de faptul că acum 4G+ este oferit pe combinația de 800 MHz + 1800 MHz. Pentru că folosesc banda de 800 MHz s-a ajuns la o acoperire indoor mult mai bună. În viitor vom avea combinația a trei benzi de frecvență – de aici și viteze de peste 300 Mbps în download. Asta s-ar putea să vedem în 2017, când vor fi și mai multe telefoane compatibile cu LTE-A.

1.35 Gbps_test viteza

Au făcut un test în care au combinat 5 benzi de frecvență – 800 + 1800 MHz pe FDD-LTE + 2600 MHz + 2 x 3500 MHz pe TDD-LTE, iar vitezele în download au crescut de 1.35 Gbps. Această tehnologie urmează a fi pusă la punct până în 2020, mai trebuie să apară și telefoane compatibile. Apropo, 5G-ul presupune latență de 1 milisecundă vs 50 milisecunde la 4G și 30 milisecunde la 4G+. Vitezele ar putea urca până la 10 Gbps, iar conexiunile ar putea crește la 100 de miliarde. 5G-ul va permite conexiunile de tip machine-to-machine (perfect pentru condusul autonom al automobilelor sau pentru serviciile de tip IoT).

Ce înseamnă Supernet 4G+ pentru clienții Vodafone?

acoperire serviciu 4G+

  • viteze mai mari;
  • cea mai bună experiență de video HD pe mobil, conform certificării auditorului independent P3 Communications;
  • acoperire mai bună la interior;
  • securitatea sporită.

Acoperirea 4G+ a Vodafone cuprinde capitala României + toate cele 41 de reședințe de județ, dar și 330 de localități situate în apropierea orașelor respective. 

Pentru a celebra noutățile livrate de Supernet 4G+, Vodafone oferă internet nelimitat și gratuit în orașele Iași și Cluj-Napoca pentru 30 de zile ( 5 septembrie 2016 – 5 octombrie 2016).

stop cadru spot TV 04

Titi Aur a acceptat provocarea Vodafone și a realizat un test extrem. Mașina sa de raliu a fost colantată spre a nu se vedea nimic la exterior, au fost instalate 4 telefoane pe exterior + 4 tablete la interior, cele 4 telefoane trimiteau semnalul către rețea, de acolo live video-ul venea în timp real pe tablete, iar el conducea mașina pe un traseu de macadam doar pe baza informațiilor aduse de cele patru tablete.

Detalii în clip:

Declarații oficiale: 

Ca urmare a investițiilor susținute de-a lungul ultimilor doi ani, rețeaua noastră a evoluat semnificativ și în acest moment este cea mai avansată în valorificarea tehnologiei 4G+ în beneficiul clienților. Lansăm acum Supernet™4G+ și oferim utilizatorilor viteze mai mari, cea mai bună experiență de video HD pe mobil, conform certificării auditorului independent P3 Communications, acoperire mai bună în interior și securitate sporită. Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

După ce ne-am obișnuit utilizatorii cu servicii superioare prin Supernet™4G, lansăm acum Supernet™4G+, pentru a le oferi clienților o experiență de nouă generație. Cu Supernet 4G+, avem capacitatea de a combina în cel mai bun mod tehnologia și serviciile pentru a susține noile tendințe în comportamentul clienților, care includ creșterea consumului de date pe mobil și jocurile interactive”, a declarat Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

Galerie de imagini;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.