Retelistica

Synology intră pe piața routerelor mesh prin MR2200ac. Este un dispozitiv modular ce respectă standardul WPA3 pe partea de securitate a datelor, vitezele combinate în Wi-Fi de 2134 Mbps. 

Câteva din specificațiile Synology MR2200ac:

  • procesor Qualcomm quad-core la 717 MHz, 256 MB de tip DDR3;
  • 2 x MIMO pe 2.4 GHz și 5 GHz, 1 x RJ-45 LAN gigabit și 1 x RJ-45 WAN gigabit;
  • 1 x USB 3.0 ce oferă alimentare la 5V și 0.9A;
  • Wi-Fi a/b/g/n/ac, 1 x 5 GHz și viteze de până la 867 Mbps + 1 x 5 GHz și viteze de până la 867 Mbps + 1 x 2.4 GHz și viteze de până la 400 Mbps
  • dimensiuni de 154 x 199 x 65 mm și 450 gr.

Sistemul de operare din spatele routerului mesh se numește SMR – acronim de la Synology Router Manager și ar avea funcții preluate din mediul business.

  • configurare prin browser sau prin aplicația DS Router;
  • un singur meniu pentru toate conexiunile Wi-Fi;
  • compatibil cu Synology RT2600ac (îi extinde aria de acoperire);
  • suport pentru formatele Wi-Fi k, v și r;
  • tehnologie inteligentă cu alegere a celei mai rapide conexiuni (pe fir, 2.4 sau 5 GHz).

În România este distribuit de către ITdirect, îl găsiți deja la PCgarage – 798 lei. Fiecare unitate ar fi suficient de puternică pentru 185 mp, iar router-ul R2600ac + MR2200ac ar acoperi până la 464 mp.

Declarații oficiale:

“Analizând acest studiu, am realizat că nu este vorba doar de a ține aceste dispozitive conectate,” a declarat Kuei-Huan Chen, Senior Manager, Synology. “Trebuie de asemenea să înțelegem ce se întâmplă în rețeaua noastră, pentru a ne proteja dispozitivele și familia, de posibilele atacuri externe asupra reţelei. Acesta a fost principalul motiv pentru care am dezvoltat MR2200ac. Mulțumită colaborării cu Qualcomm Technologies Inc., MR2200ac suportă cele mai noi tehnologii Wi-Fi și de securitate, pentru a face rețelele mai sigure și mai inteligente.”

Qualcomm Technologies este dedicat să ofere servicii Wi-Fi de înaltă calitate, prin intermediul platformei Qualcomm Mesh Networking, ce oferă tuturor consumatorilor conectivitate avansată și securitate sporită.” a adăugat Gopi Sirineni, vice preşedinte, product management, Qualcomm Technologies Inc. “Activitatea noastră alături de Synology, are ca scop final oferirea unei experienţe Wi-Fi fără întreruperi, rapidă și sigură, pentru locuințele de toate dimensiunile.”

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.