A venit rândul ultimului televizor din seria celor primite din partea eMAG spre a fi testate. De data aceasta vorbim despre un producător japonez cu multă experiență în spate.

Modelul analizat azi, Panasonic TX-58DX700E, nu face parte din seriile de top ale companiei, însă încearcă să ofere un bun raport între preț și calitate. Cu ofertele actuale poți spune că ai făcut o bună afacere, asta dacă ești de acord să faci unele compromisuri. Despre ce este vorba, vedem mai departe, deocamadată să parcurgem specificațiile televizorului.

Specificații pentru Panasonic TX-58DX700E

Specificatii televizor Panasonic TX-58DX700E

Design

Fiindcă vorbim despre un televizor cu diagonală mare, este logic ca și cutia produsului să fie de dimensiuni considerabile. Greutatea este și ea destul de ridicată așa că este nevoie de două persoane spre a scoate din pachet și a monta televizorul.

În cutie găsim și telecoamnda cu 2 baterii compatibile, cele două suporturi, fiecare cu încă o piesă metalică ce trebuie atasată cu suruburi, 8 șuruburi pentru montarea suporturilor și un manual de utilizare.

O caracteristică pe care Panasonic dorește să o evidențieze în cazul modelului TX-58DX700E este dată de faptul că picioarele de susținere pot fi montate în două moduri distincte. Primul cu suporturile așezate către extremitățile televizorului și al doilea cu acestea către centru. Cât de utile sunt cele două moduri doar utilizatorii pot decide, în funcție de preferințe sau nevoi.

Din punct de vedere al aspectului, Panasonic TX-58DX700E se prezintă bine, cu o ramă subțire, de culoare argintie, care conferă o notă elegantă. Denumirea producătorului stă scrisă pe latura de jos, central, iar undeva mai spre dreapta avem un led.

Picioarele cu rol de suport au un design interesat și contribuie la impresia plăcută lăsată per total.

Pe spatele produsului există două zone cu elemente de conectivitate. Una face ca accesul să fie dinspre spate, iar cealaltă dinspre lateral dreapta.

Ecran și sunet

Să vedem cum se descurcă Panasonic TX-58DX700E acolo unde contează cel mai tare: la calitatea imaginii.

Din păcate, o să spun de la bun început că, dintre toate televizoarele testate până acum, acest Panasonic este cel mai slab. Asta nu înseamnă că imaginea este de cea mai proastă calitate, căci o compar totuși cu a altor televizoare mult mai scumpe sau, dacă la aproximativ aceeași bani, cu o diagonală mult mai mică.

Aproape singurul lucru pe care l-am apreciat este dat de reproducerea culorilor. Panasonic TX-58DX700E nu încearcă să aducă acele culori supra saturate, ireale. Asta când vorbim despre setările din fabrică, în oricare din modurile Dynamic, Normal, Cinema, True Cinema. Dacă alegi să personalizezi setările de imagine ai la dispoziție modul Custom.

Trebuie să știi că atunci când începi să reglezi totul așa cum trebuie, ai mult de lucru. Iar asta nu e ceva specific doar la Panasonic TX-58DX700E, ci la mai toate televizoarele. Pentru a obține acele culori cât mai apropiate de cele naturale, reale, este nevoie de multă răbdare. Ai de parcurs multe setări, dar până la urmă, dacă ești exigent, rezultatul te va satisface.

Asta când vorbim despre culori, care așa cum am spus deja, sunt bine reproduse de Panasonic TX-58DX700E.

Pe de altă parte, aspecte precum conturarea (Sharpness), contrast, iluminare și reprezentarea imaginilor în mișcare rapidă nu sunt tocmai cele mai bune. După ce m-am chinuit multe ore să găsesc un bun echilibru între toate acestea, am ajuns la concluzia că niciuna dintre opțiunile de optimizare a imaginii nu trebuie activată. Sau, în cel mai bun caz, doar una sau două, însă și atunci pe modul cel mai puțin intens de intervenție.

Algoritmul de procesare a imaginii, care include funcții precum Culori vii, Remasterizare culori, Control adaptiv al iluminării, senzor lumină ambientală, Reducere zgomot de imagine sau Remaster rezoluție, nu reușește să aducă un plus imaginii ce vine de la sursă.

Zgomotul de imagine, uneori mult peste limita acceptabilă, ghosting-ul, dungi sau forme ciudate, care nu au ce căuta în imagine, apar toate când activăm funcții de îmbunătățire a imaginii. Ba mai mult, culorile au și ele de suferit, mai ales din cauza luminozității care crește peste măsură odată activată funcția Control adaptiv al iluminării. Atunci negrul ajunge a fi un gri nu tocmai închis.

Nici chiar clipurile la rezoluție 4K nativă nu ating acel nivel al detaliilor pe care l-am văzut în alte cazuri. Iar asta nu se poate pune doar pe seama densității pixelilor, căci Philips 65PUS7601/12 se oprea la și mai puțin (67 ppi) decât Panasonic TX-58DX700E, însă conturarea imaginilor era mai bună în acel caz.

Fără să mai lungesc mult aici, imaginea oferită de Panasonic TX-58DX700E nu este rea, însă asta atât timp cât nu-ți dorești ca televizorul să o îmbunătățească pe cea pe care o primești standard de la sursă. Nu recomand activarea up scaling-ului (ca de altfel a oricărei alte astfel de funcții), căci vei avea parte de multe artefacte nedorite în imagine.

Galerie de imagini din meniul lui Panasonic TX-58DX700E:

Trecem la sunet, unde Panasonic TX-58DX700E se descurcă mult mai bine decât la imagine. Ba chiar, pot spune că, pentru categoria sa de preț, primim mai mult decât era de așteptat.

Volumul maxim este suficient de ridicat pentru o cameră oricât de mare (direct proporțională cu diagonala ecranului). Doar către intensitate maximă apar ușoare distorsiuni, însă asta peste 85 – 90% din potențial.

Mi-au plăcut în special frecvențele medii, foarte corect și fidel reproduse. Acestea fac ca vocea să sune pe cât de natural se poate. Înaltele sunt fine și echilibrate, iar bass-ul pe cât se poate de bun la un televizor. Nu cel mai adânc cu puțință, însă câte televizoare se pot lauda cu așa ceva.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Din specificațiile produsului nu știm decât că procesorul este unul de tip quad core. Panasonic spune că avem unul de tip Quad core Pro, orice ar vrea asta să însemne.

Cert este că sistemul de operare Firefox OS rulează foarte bine. Nu pot spune perfect, căci nu este tocmai așa, însă nu m-a deranjat de niciun fel. Aplicațiile se încarcă rapid, nu există timpi extinși de așteptare, iar lagul nu și-a făcut apariția în timpul testelor.

Mi-a plăcut foarte tare că totul este simplu, logic structurat, nu te pierzi prin meniuri. Poate chiar prea simplu, însă deja încep să caut nod în papură.

Am apreciat my Home Screen, un meniu accesibil simplu, prin butonul Home de pe telecomandă. Acest meniu este și customizabil. Poți alege ce aplicații să fie afișate aici, pentru a le accesa cât mai repede și simplu.

În magazinul de aplicații nu ai atât de multe softuri disponibile precum la Android TV, însă cele uzuale sunt pe acolo.

Galerie de screenshots cu aplicațiile disponibile în magazinul de aplicații de pe Panasonic TX-58DX700E:

Aplicațiile preinstalate sunt câteva la numă, iar dintre acestea enumăr: Netflix, YouTube, Meteonews TV, VIERA Link, Ghid TV, Browser (Mozilla Firefox), Voyo, CineTrailer, Euronews, AccuWeather.com, Daily Motion, TV5 Monde, FRANCE 24, WSJ Live, ARTE, GameTree TV, Calendar.

Aplicațiile preinstalate pe Panasonic TX-58DX700E:

Conectivitate

Panasonic TX-58DX700E nu este un campion la capitolul conectivitate, însă oferă cam tot ce este esențial. Iar în 2016 la un Smart TV este esențial să ai Wi-Fi, HDMI, USB 3.0 și 2.0 etc. Totuși, nu am găsit bluetooth, care mi-ar fi plăcut pentru a conecta un gamepad, de exemplu, iar Wi-Fi-ul nu este de tip dual band sau ac.

În rest, nu sunt elemente de conectivitate care să lipsească. Le-am trecut deja în tabelul cu pecificații de la începutul artricolului.

După cum am spus deja, sunt două zone unde putem introduce cablurile, ambele situate pe spate, către zona din dreapta. Una permite accesul exact dinspre spate, iar a doua dinspre lateral.

Telecomandă

Telecomanda pe care o primim în pachet este una clasică, fără vreo pretenție smart. Unul dintre puținele elemente care atrage ușor atenția asupra funcțiilor inteligente este butonul dedicat aplicației Netflix, ce stă lângă butoanele Apps și Home.

Eu aș spune că designul telecomenzii este cam prea clasic. Nu m-a atras în mod deosebit nici culoarea argintie care mi se pare cam forțată, parcă se putea ceva mai puțin țipător. Aceasta este însă doar o opinie și o analiză total subiectivă.

Nu sunt prea multe de spus despre telecomandă. Fără tastatură qwerty sau air mouse este ceva mai dificil de parcurs sau căutat prin meniu, însă structurarea simplă a acestuia nu creează probleme.

Preț

Panasonic TX-58DX700E – 4.199 lei în oferta eMAG (promoție de la 6.399 lei la data redactării review-ului)

Concluzii

Panasonic TX-58DX700E este singurul model de televizor dintre cele 4 pe care le-am testat care nu încearcă să atragă atenția asupra imaginii oferite prin supra saturarea culorilor. În schimb, acesta aduce direct din setările de bază culori naturale, reale, fără a fi nevoie de prea multe ajustări spre a le atinge.

Pe de altă parte, rezoluția înaltă nu pare a fi chiar acolo, detaliile nu sunt atât de fine nici când sursa este de bună calitate. Iar adcă alegi să activezi unele dintre funcțiile speciale de îmbunătățire a imaginii te vei alege cu o imagine și mai slabă calitativ.

Sunetul este unul foarte bun pentru acest nivel de preț, iar Firefox OS rulează fluent și are un meniu foarte simplu de parcurs.

Cele mai importante puncte pro, dar și contra pentru Panasonic TX-58DX700E:

PRO

 • sunet de bună calitate;
 • sistem de operare Firefox OS ce rulează fluent și este foarte ușor de parcurs.

CONTRA

 • nu tocmai cea mai bună imagine, mai ales când activezi unele dintre funcțiile speciale ce ar trebui tocmai să îmbunătățească calitatea imaginii.
 • Costin Saraf

  Eu am luat un LG 50UH635V cu 2700 lei acum vreo 2 luni si am crezut ca o sa fie un compromis destul de mare tinand cont de pret insa e ok la toate capitolele, imaginea e ok chiar si pe TV digital, primeste update-uri cam la 10 zile si majoritatea aduc functii noi sau viteze mai mari + ca se anunta un update important in cateva luni (WebOS 3.5) care ar permite personalizarea tastelor ca si shortcut-uri.

  Pe categoria asta de produse cred ca LG ofera cel mai echilibrat pachet.

  Evident ca aveam pe lista si Panasonic insa pretul m-a facut sa trec mai departe.

 • marcgm

  Este nefericită alegerea firefox os când ai la dispoziţie android cu universul lor de aplicaţii și toţi dezvoltatorii în spate.

  • theozanhan

   Decat webOs…mai bun e firefox.

  • Porcu2d

   Te contrazic, le am pe ambele. Bine nu am webos1 :)

 • theozanhan

  Lg lb650v, 2500 lei prin aprilie. Ce pot zice, imagine de cacao, blacklight bleeding, daca dau drumu la toate optiunile care ar trebui sa aduca un plus imaginii=> ciu ciu zici ca e facut cu carioca imaginea. Os-ul a primit update-uri cam la luna si azi(sper sa fie webos 2 minim) se misca jalnic si pe net si in meniu, youtube-ul ce mai aduce valoare. Sunetul in schimb este unul bun pentru configuratie 2.1. Cred ca urmatorul o sa fie Panasonic sau Sony, depinde de model, nu toate sunt bune.

  • Porcu2d

   Ăsta e vechi, vezi și tu un model 2016. Apropo LG nu prea a excelat la ecrane pt TV, pe astea pt mase.

 • Greuceanu

  Am văzut modelul DX750 pe masa unui specialist in grafică,calibrat profesional și părea impresionant cel puțin din punct de vedere al reproducerii culorilor.
  La mine a venit “Moșul” cu modelul Samsung 55 KS8000 la care am muncit ceva să calibrez deocamdată manual niște setări potrivite,dar sunt extrem de mulțumit de ce a ieșit.Absolut tot e fără reproș din punct de vedere al imaginii, fluență și claritate în scene cu mișcare rapida fără urme de artefacte deranjante,contrast și negru aproape ca pe un Oled,iar modul HDR este un pas clar înainte chiar și în filmările non HDR.Nu vă spun cât am plătit pe un cablu HDMI de calitate ce face legătura între placa video din PC și acest TV care are panou cu redare a profunzimii de culoare pe 10 biți, că vă speriați. :D
  Recunosc că sunt foarte încântat de acest model,fiind totuși un tip destul de pretențios privind imaginea unui panou.Si asta nu pentru că a costat o grămadă de bani ci pentru că este un panel cu adevărat de înaltă calitate.

  • rd

   Felicitari pentru achizitie si sa te bucuri de el, intr-adevar un model excelent. mersi si pentru impresiile de nou proprietar… si ma opresc pentru ca probabil sunt si un pic invidios ?

   Cat despre panasonic,dx750 este intr-o alta clasa fata de 700, practic e cel mai de jos model care merita atentie, probabil continua linia lui x700 de anul trecut,nu-i inteleg de ce au produs confuzia asta cu x700/x750 dar nici nu mi-am batut capul ?…

 • Liviu

  TV-uri mari … nu pot decat sa zic +1 . Ce-i drept eu nu ma uit la TV .