Televizoarele cu rezoluție Ultra HD 4K au început să fie din ce în ce mai ieftine, tehnologia nu mai este nouă și aș spune că de acum înainte ar trebui să ne orientăm cu precădere către ecrane de rezoluție înaltă.

Modelul pe care îl analizăm azi este unul de diagonală medie, ba chiar una ce va deveni de bază în următorii ani. Philips 49PUS7101/12 vine cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow cu interfața Android TV și promite câteva caracteristici speciale de procesare a imaginii. Sunt trecute în tabelul cu specificații de mai jos și o să vedem dacă ele aduc cu adevărat ceva în plus.

Specificații pentru Philips 49PUS7101/12

Specificatii televizor Philips 49PUS7101/12

Design

Ca de obicei, să prezentăm conținutul cutiei: televizorul propriu-zis, două suporturi, 4 șuruburi cu cap stea, telecomanda, două baterii AAA, cablu de alimentare și manual de utilizare.

Pentru a monta cele două suporturi pe care televizorul Philips 49PUS7101/12 se sprijină când nu este montat pe perete, avem nevoie de o șurubelniță cu cap stea. Cele 4 șuruburi se prind imediat, nu ai cum să așezi altfel cele două suporturi – cel din stânga în dreapta și invers.

Fiindcă vorbim despre un televizor de 49 inch greutatea nu avea cum să fie prea mare, așa că cele aproape 15 kg nu sunt o problemă pentru o singură persoană.

Privit din față Philips 49PUS7101/12 ne arată niște margini extrem de subțiri: cea de sus și cele stânga/dreapta măsoară doar 7 mm, iar cea de jos are 17 mm. În centrul laturii de jos se află denumirea producătorului, pe o bucată de plastic iluminată.

Nici adâncimea televizorului nu este mare deloc, în punctul cel mai gros având 61 mm, așa că montat pe perete nu se va distanța prea tare de acesta.

Din punct de vedere al materialelor folosite Philips 49PUS7101/12 se laudă cu suporturi din metal, la fel ca marginile de sus, respectiv stânga/dreapta. De fapt acestea sunt prelucrate dintr-o singură bucată de metal, care se unește cu marginea de jos care este din plastic.

Philips 49PUS7101/12 nu lasă impresia unui produs ieftin, iar design-ul este unul minimalist.

Ecran și sunet

Acum să vedem cum… se vede :). Nu cred că există cineva care să cumpere un televizor pentru design, cum sună sau cum se descurcă pe partea de Smart TV, fără să fie interesat de imagine.

Așa că începem analiza. De la prima pornire observăm culori intense, fonturi bine conturate și luminozitate ridicată. Contrastul pare și el suficient, dar o să vedem mai departe cum este și cu el.

După ce ai terminat de parcurs setările inițiale, cu conectarea la rețeaua Wi-Fi și memorarea tuturor canalelor, poți trece la calibrarea culorilor.

În cazul în care nu te pricepi prea bine la asta poți utiliza un colorimetru și un soft special. Eu pentru calibrare exactă am avut la dispoziție un Spider 4 Elite legat la laptop, care la rândul său era conectat la televizor prin HDMI. Din păcate setările sunt salvate în laptop și nu pe televizor, așa că după calibrare nu vei putea folosi aceleași setări și pentru a urmări programele TV.

Asta este, măcar mă pot pronunța legat de imagine după o calibrare corectă. Și spun așa: Philips 49PUS7101/12 reușește să redea culori naturale, vii, fără a reprezenta greșit vreun spectru. Imaginile sunt clare, atât timp cât nu implică multă mișcare rapidă.

Și aici încep cu micile probleme. Prima ar fi tocmai procesarea imaginilor cu mișcări rapide, când apar multe artefacte, mai ales în jurul subiectului aflat în mișcare, ca aici:

Cel puțin la fel de supărător este nivelul de contrast și gama dinamică care nu sunt cele mai ridicate. În părțile întunecate ale imaginii nu avem mai deloc detalii, totul este negru. Aveți mai jos câteva exemple:

În principiu acestea sunt problemele pentru Philips 49PUS7101/12: procesorul de imagine nu este suficient de performant pentru a face față în scenele cu mișcări rapide, iar în mediile puternic contrastante este nevoie de o gamă dinamică mai pronunțată. Probabil și un nou algoritm al softului ar mai putea salva câte ceva. Măcar avem culori corecte și un sharpness bun.

Dacă activăm funcția de upscaling – Ultra Resolution, o să facem mai mult rău decât bine. Din nou procesorul nu face față în scenele cu multă mișcare și apare ghosting și multe artefacte în fundal. Așa că mai bine căutați să urmăriți programe HD fără upscaling activat.

Nici funcțiile ”Reducere Zgomot”, ”Reducere artefact MPEG”, ”Perfect Natural Motion” sau ”Clear LCD” odată activate nu ajută prea mult, nu reușesc să aducă îmbunătățiri considerabile.

Trebuie căutat un echilibru cât mai bun între fiecare setare, căci în mai toate cazurile funcțiile pot fi activate pe intensitate scăzută, medie sau înaltă, în funcție de cât de tare vrei să intervină în procesarea imaginii.

Unul dintre avantajele clare ale unui televizor Philips față de concurență este dat de funcția Ambilight, atunci când ea este prezentă, căci nu toate au așa ceva. Philips 49PUS7101/12 aduce lumini ambientale pe 3 laturi, unele care pot fi sincronizate cu imaginea, cu sunetul, cu o anumită aplicație sau poate emite o anumită culoare, dintre cele 5 disponibile.

Recunosc că până să văd la lucru tehnologia Ambilight nu eram deloc convins de ceea ce-ți oferă cu adevărat. Acum, fiindcă Philips 49PUS7101/12 este al doilea televizor cu Ambilight pe care îl testez, recunosc că această tehnologie merită toată atenția. Reușește să aducă acel ceva în plus pe care nu-l găsești la competitori și mă mir că nici unul dintre ei nu a adus până acum o funcție măcar similară.

Trecem la sunet și aici avem o surpriză plăcută. Faptul că sunt puse la dispoziție două difuzoare pentru frecvențele înalte și medii și un woofer care se ocupă de cele joase, se simte. Primim un sunet bun la o intensitate maximă mai mult decât suficientă pentru o cameră de dimensiuni medii spre mari.

Totuși, peste circa 85 – 90% din putere apar ceva distorsiuni, însă la acel nivel deja este mai mult decât vei avea nevoie în orice situație.

Vocea este foarte clară, înaltele mi-ar fi plăcut mai ascuțite, iar bass-ul ceva mai grav, mai adânc. Cu toate acestea nu pot spune despre sunetul lui Philips 49PUS7101/12 că este rău, nicidecum, ba chiar este unul bun, mai ales pentru zona de preț unde se situează televizorul.  

Hardware, sistem de operare și aplicații

Despre ansamblul hardware din spatele lui Philips 49PUS7101/12 nu știm decât că este compus dintr-un procesor quad-core și că memoria internă este de 16 GB, cu ceva spațiu ocupat de sistemul de operare și aplicațiile preinstalate.

În circa jumătate din timp ansamblul hardware reușește să ruleze fluent sistemul de operare, iar în cealaltă se descurcă mai greu, apărând lag și întârzieri mai mici sau mai mari. Nu sunt probleme extrem de mari, însă experiența de utilizare putea fi mai plăcută.

În cazul aplicațiilor mai complexe se vede clar că procesorul nu face față cu brio. Nici în browsing nu se descurcă tocmai bine, încărcarea paginilor mari durează uneori și mai bine de 10 secunde.

Sistemul de operare este un Android 6.0 Marshmallow cu interfața gândită special pentru Smart TV-uri, anume Android TV. Presupune o aranjare logică și destul de ergonomică a meniurilor, chiar dacă uneori durează ceva mai mult să ajungi la un anumit ecran.

Galerie de screenshots cu meniul Android TV de pe Philips 49PUS7101/12:

Aplicațiile disponibile pentru Philips 49PUS7101/12 sunt grupate în două locuri: App Gallery de la Philips și Play Store de la Google. Sunt destule disponibile în ambele, așa cum am mai spus mai multe decât văd eu necesare a fi instalate pe un TV.

Dintre aplicațiile preinstalate pe Philips 49PUS7101/12 menționez: App Gallery, Tellybean, Badland, LightWawes, Fishing TV, Film BOX Live, Berliner Philarmoniker, Cloudio TV, Viewster, Darts, Tetris, Google Play Store, Google Play Movies, Google Play Music, Google Play Games, YouTube, Netflix, Antena Play, Șapte Seri, seenow, CineMagia, Gazeta Sporturilor, iConcerts, Cloud Explorer, dailymotion, Internet Browser, Deezer, MeteoNews.TV, Primele Selecții, Suport digital, EuroNews, TV5 Monde, France 24, TeamViewer, Social TV, Vizionare la TV, Înregistrări, Demo, Ghid TV,

Aplicațiile preinstalate pe Philips 49PUS7101/12

Conectivitate

Pe partea de conectivitate Philips 49PUS7101/12 se prezintă bine, nu-i lipsește mai nimic. Avem fără fir conexiuni Wi-Fi 802.11n și bluetooth pentru a conecta un gamepad sau o boxă wireless.

Pe spatele dispozitivului, către dreapta jos sunt amplasate următoarele: LAN RJ-45, ieșire audio digitală, cablu IEC75, satelit, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 4 x HDMI (1 și 2 suportă rezoluții 4K cu protecție HDCP 2.2), intrare component (YPbPr), SCART, intrare audio stânga/dreapta, intrare audio DVI, ieșire căști prin jack de 3.5 și slot CI+.

În partea stângă, tot pe spate, este situată și intrarea pentru cablul de alimentare cu energie electrică.

Telecomandă

Îmi place când un Smart TV nu aduce doar o telecomandă convențională, care îți îngreunează mult deplasarea prin meniu ca să nu mai spun despre scrierea anumitor cuvinte.

Philips 49PUS7101/12 aduce o telecomandă clasică pe una dintre fețe, chiar dacă și aici găsim butoane ce fac trimitere la Smart TV, iar pe cealaltă parte avem o tastatură full qwerty cu alte câteva butoane ajutătoare.

Chiar dacă pare destul de complexă la prima privire, telecomanda lui Philips 49PUS7101/12 este chiar simlu de folosit. Butoanele sunt aranjate ergonomic, le înveți imediat. Iar dacă ai putea crede că este foarte mare sau grea, îți spun că nu este deloc așa.

Preț

Philips 49PUS7101/12 – 4.000 de lei la eMAG, la promoție la data redactării review-ului cu reducere de la 5.800 de lei.

Concluzii

Acum că am văzut și prețul putem să spunem dacă Philips 49PUS7101/12 merită cumpărat.

Având în vedere prețul la promoție și punctele pro ale acestui televizor tind să zic că acest model ar putea fi o soluție, în primul rând pentru tehnologia Ambilight, Android TV și rezoluția 4K.

Faptul că mai sunt scăpări pe la procesarea imaginii sau că sistemul de operare nu rulează chiar fluid tot timpul mă face să nu-l recomand fără ezitare, ci să-l numesc o alternativă la alte branduri. Care și ce model nu aș putea spune exact fiindcă nu am testat prea multe televizoare.

Iată cele mai importante puncte pro, dar și contra pentru Philips 49PUS7101/12:

PRO

 • funcția Ambilight pe 3 laturi este chiar spectaculoasă și merită pornită;
 • sunet extern bun, cu woofer separat pentru frecvențele joase și intensitate maximă suficientă;
 • telecomanda din pachet ușurează navigarea prin meniu grație unor butoane tip shortcut și prezintă pe o parte tastatură full qwerty, păstrând dimensiuni și greutate reduse;
 • chiar dacă nu rulează tot timpul fluid, Android TV oferă o varietate foarte mare de aplicații ce pot fi instalate.

CONTRA

 • procesarea imaginii nu este cea mai matură, apar fenomene de ghosting, zgomot și anumite artefacte;
 • sistemul de operare se mișcă uneori greoi, iar experiența în utilizare are astfel de suferit.
 • Pingback: Televizor Philips 49PUS7101/12 – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • xploratorul

  Inca nu merita sa sari de FHD.
  Abia daca merita sa treci pe Smart TV, daca ne gandim ce usor e sa conectezi un TV simplu la un laptop.

  • Darius Pana

   Adevărul că de Black Friday anul trecut am trecut și eu la un Smart TV (știu, cam târziu :)) însă până acum dacă am folosit de 3-4 ori funcțiile inteligente. Cel mai des mai fac screen mirroring de pe tel… Dar cam atât.

   Cât despre rezoluția 4K, eu zic că de pe acum ar cam trebui să scadă prețurile și mai mult așa că merită să faci o investiție în viitor. Din punctul meu de vedere televizorul îl schimbi mai rar, cam la 5 ani să zic. Așa că peste un an, doi s-ar putea să-ți pară rău că nu ai făcut un efort spre a avea Ultra HD, conținut va fi din ce în ce mai mult.

  • xploratorul

   Eu imi schimb TVul cand se arde, cam la 10 ani, mai ales ca am deja diagonala suficienta pt. 3-4 m distanta de vizionare, adica 32 inci.

   Ca si calitate a imaginii, la ce filme de actiune plus programe TV slabe sunt pe piata, pe user il doare in basca de calibrarea corecta
   cromatica, si nu fara motiv. Sa nu fie ghosting la sprinturile lui Messi sau pumnul lui Vin Diesel si aia e.

   Cat despre marci, intre un Sony si un Horizon/Utok/Finlux etc mai e o diferenta la gama superioara. La aia medie/buget, cucu. Diferenta de bani, aia da.

  • Darius Pana

   Și eu am schimbat televizorul tot fiindcă s-a ars, din fericire s-a întâmplat asta chiar în perioada Black Friday. Doar că în cazul meu TV-ul s-a dus după doar 5 ani …

  • xploratorul

   Eu mi-a luat un UPS obosit (doar pt. regulator) ca nu se mai putea cu fluctuatiile ENEL. Am scapat de resoftari :)

  • theozanhan

   Inca am 3 tv uri Sony…unu din 2008 si restu de prin anii ’90-2000. Merg fara problema, ala din 2008 e Bravia si celelalte “triniton” parca

  • Harap Alb

   Oricând pot să pun un TV Sony foarte vechi (cu tub, Trinitron) lângă un TV Horizon/Utok/Finlux ca să vezi diferența.
   TV-urile Sony mid-range din ziua de astăzi sunt cu mult și peste Samsung, LG, Philips etc. Horizon/Utok/Finlux joacă la pitici.

  • xploratorul

   Am avut Sony si Nokia cu tuburi Trinitron. Bune si precise cromatic fata de CRTurile obisnuite, slabe rau la capitolul contrast si luminozitate fata de ORICE IPS contemporan, ce sa mai zic de PVA.
   Este si nedrept sa le compari, intre noi fie vorba :)

  • cutienoua

   Ca sa ne lamurim vrei sa spui ca un tv 4k se vede mai prost decat un trinitron?😀

  • Harap Alb

   Da, un TV 4K de la Utok se vede mai prost decât un Trinitron ! :))

  • cutienoua

   acum depinde ce compari fluiditatea miscarii sau luminozitatea?
   eu unul am renuntat la panasonic plasma in favoarea 4k de la lg si samsung.nu ma uit la filme,doar talk-showuri si mi se pare OK.
   pana la urma important e sa detii ce te face pe tine fericit!pana nu apar cele in 8k,eu stau linistit.

  • Rebelulll

   Cu un cablu HDMI de 5 metrii luat cu vreo 15 lei din Altex cand e la promotie :))))))))

 • theozanhan

  Slabut pentru suma ceruta. Apropo, cati au tv cu diagonala>120cm, vorbim de cei care stau in apartamente, unde nu prea este convenabil un ecran mare si distanta dintre ecran si ochi mica

  • Darius Pana

   Eu zic că standardul ca diagonală mică va fi în maxim doi ani de 40 inch = 101 cm.
   Deja Sony pe toată gama lor din 2017 și mai departe nu va mai aduce televizoare mai mici de atât și cel mai probabil așa vor face și ceilalți producători mari în câțiva ani.

  • theozanhan

   In fine nu sunt expert. O intrebare subiectiva, televizoarele Sony sunt mai bune decat Samsung, Panasonic, Lg? Personal consider Sony si Panasonic mai calitativ decat Samsung (am un lg si are backlight bleeding)

  • Darius Pana

   Subiectiv, eu zic că momentan Samsung și Sony se bat cot la cot pentru prima poziție, apoi Panasonic cu LG și Philips pe celelalte.

  • theozanhan

   Ecranul lui G6 are ratia contrastului de 2000, sursa gsmarena, aparent cea mai mare pt un LCD, e chiar wow 2000, vazusem maxim 1800 pe la un lenovo si z1compact

  • Alexandru Stan

   Sony aduce ecrane mai luminoase, mai calitative.
   Samsung e peste sony la capitolul “smart”.

  • theozanhan

   Hm, stiu ca Sony are Android Tv iar Samsung Tizen, acum nu stiu cum sta treaba dar webos-ul celor de la LG este de kkt.

  • Dragos Jurca

   La Sony, depinde de gama/an. La al meu care e gama 2015 cred, a avut ceva probleme de blocat, resetat la inceput insa dupa ultimul update (am fost fericit si am reusit sa prind update la 6.01 care momentan acum e scos de pe site) se misca bine. Avantajul, de aceea am ales Android, este ca pun KODI pe el si ai in felul asta un Netflix local :)….la restul nu stiu ca nu sunt fanul koreenilor…dar parca LG WebOS 3 e mai interesant (cere mai putine resurse si e ceva mai fluid).

  • xploratorul

   Teoretic, PVAurile Samsung (prezente si la TVurile Utok lol) aduc contrast sporit si ceva probleme pe alte parti. LG si Sony sunt legati de IPSuri, mai luminoase.
   E acelasi lucru, pretul final conteaza.
   Cat despre capitolul smart, cum zicea si Pana, cati il folosesc ?

  • Mihai Badea

   Capitolul smart e important daca obisnuiesti sa vizionezi video pe Youtube sau Netflix.

  • Dragos Jurca

   Te contrazic….65X8509C pe care il posed vine cu AMVA3 si Direct led…deci nu e IPS…Sony, si de fapt acum cam toti producatorii consacrati nu sunt legati doar de IPS…in general, se baga IPS pe modelele din gama entry si mid (probabil ca reprezinta peste 70% din vanzari) pentru ca trebuie “sa dea bine” la ochiul cumparatorului care se bucura ca vede rosu aprins in magazin (desigur TV pus in demo retail) iar cand ajunge acasa i se pare ca e defect TV-ul lui ca nu are culorile alea :). Desigur…calibrare? Ce e aia? Cum sa pun un paianjen “spyder” pe ecran ca sa il calibrez…uite ce culori sterse are (ca deh nu multi inteleg ca un TV il calibrezi in REC709 nu WCG sau DCI-P3. Orice peste REC709 induce culori artificiale mai putin in HDR unde mergi pe calibrare REC2020 si chiar si WCG.

  • xploratorul

   Probabil ca in ziua de azi imbunatatirile fac ca diferentele vizibile dintre IPS si VA, ba chiar TN sa fie putin importante pt. userul obisnuit. Asa ca diferenta o face pretul, stocurile disponibile, lantul de aprovizionare etc.
   Vezi ca eu vb de gama medie/buget, adica de toate TVurile de pina in 500-600 eur. La banii aia ai zero diferenta intre marcile consacrate si noile branduri, iar diferenta de pret incepe cu 30% la TVurile buget si se duce spre 10% la cele medii. Am vazut chiar FINLUXuri 4k la fel de scumpe ca numele consacrate. Discount mai mic la panel, fiind ultimul racnet :)

  • Dragos Jurca

   pai da, exact asta spuneam si eu..ca nu sunt legati de IPS pe toata linia ci doar pe entry – mid care reprezinta 70% din vanzari probabil. Ce este interesant insa la noi, este ca majoritatea cumpara 4K ieftin si se mira ca se vede/misca mai prost decat un FHD la aceeiasi bani si nu inteleg de ce…e 4K dom’le :)…by the way…tocmai am comandat si eu 49PUS7101 pentru alta camera pt. ca e la super pret la un onliner si vine si cu un starter kit Philips hue cadou :)….sper sa fie OK dupa calibrare (am vazut cateva reviewuri si pare in regula dupa calibrare iar efectul combinat Ambilight cu Hue este extraordinar (mai am un Philips cu Ambilight pe doua laturi).

  • xploratorul
  • Greuceanu

   Și obiectiv tot Samsung și Sony sunt cei mai buni. :D

  • Harap Alb

   Spune-ne și nouă ce a inventat Samsung în ultimii 2 ani, pe partea de TV-uri ?

  • xploratorul

   La gama medie/buget TOATE marcile consacrate sunt produse in Turcia, China etc, exact in aceleasi fabrici unde se produc Horizon, Utok, Finlux, Telefunken, Grundig etc

   Vrei calitate Sony adevarata ? Iei smarturi de top, de 2000 dolari, made in japan scris pe spate. Nu mi s-a parut ca merita banii, desi, cum ziceam, am strabism, dar persoana era fericita ca are produs japonez in casa.

  • theozanhan

   Ai dreptate pana intr-un anumit punct, nici Apple nu e made in U.S.

  • xploratorul

   Si bine face. Robotizarea a crescut calitatea chinezariilor si turcismelor.

  • Harap Alb

   La fel cu nici ”Coca-Cola” fabricată în USA sau Mercedes fabricat în Germany nu se vor compara niciodată cu cele fabricate în România sau Ungaria !
   Ca să înțelegi un produs ”made in Japan” consider că ai nevoie de un anumit ”decodor” (decompilator). În cea mai avansată tehnologic țară copii de școală generală nu au voie să vină cu telefoane mobile la școală. Mai mult, merg cu metroul sau trenul la școală. Niciun părinte nu își duce copilul la școală cu mașina. la noi, dacă s-ar putea, l-ar duce și cu avionul.
   Se aude că în Japonia media întârzierilor la mijloacele de transport în comun, anul trecut, a fost de 7 sau 14 secunde ???!!! Un ministru al Transporturilor cică și-ar fi dat demisia pentru că nu știu ce tren a întârziat 1-2 minute ???!!! La noi nici dacă întârzia 2 ani nu cred că-și dădea cineva demisia !

  • Dragos Jurca

   Imi pare rau de problema vederii si da, in cazul tau ar fi chiar pacat sa bagi bani in ceva cu super calitate si pret pe masura in conditiile in care nu te poti bucura de el. Insa iti garantez ca sunt diferente majore intre gamele de 2500-3000 EUR si cele de 500-1000 EUR ale aceluiasi producator si nu ma refer la functii in meniu ci la cum poate fi calibrat si ce scoti dintr-un TV de 2500 – 3000 EUR.

  • Harap Alb

   https://uploads.disquscdn.com/images/3e3da5cb095f037cb33622b8fec8709ce45994694ddedd4c2855763d3f38b9a3.jpg
   Încearcă să afișezi imaginea de mai sus pe mai multe TV-uri și o să vezi diferența.
   Și eu cred că Sony și Panasonic sunt mai calitative decât Samsung.

  • Dragos Jurca

   Bine punctat insa afisarea culorilor, contractului si luminozitatii depind de calibrarea pe care o faci ecranului si desigur si de tipul ecranului….REC709 e standardul TV, DCI-P3 e standard de cinema iar REC2020 si hai si WCG sunt pentru HDR content. E normal sa fie diferente pentru ca la noi nu da nimeni 300-400 RON pentru o calibrare profesionala a TV-ului si nici macar nu se folosesc functiile ISF si manual daca sunt disponibile sau punctele de calibrare gama daca TV-ul e mai destept si are functiile acestea. :)

  • xploratorul

   32 inci sunt suficienti la 3-4 m distanta de vizionare in conditiile in care, de pilda, eu am strabism.
   40 inci e pentru vilisti cu sufragerii 7×7. Am si de ala, doar asa merita.

   Exista un avantaj cand iti iei TV cat peretele la bloc : la filme de actiune faci gimnastica a cefei in ritm sustinut. Deci se preteaza la manelisti :)

  • Mihai Badea

   Eu am un tv cu diagonala de 50′ (125-127 cm). Avand in vedere ca e pus pe perete, nu mi se pare prea “mare”.
   Atat timp cat stand in pat pot sa vad lejer tot ecranul (ba chiar mai mult), experienta de vizionare a filmelor este clar mai buna fata de un tv cu ecran de 32′-40′. Sigur, si 40′ ar fi fost mai mult decat suficient, dar asta nu inseamna ca unul de 120-125 nu ofera nimic in plus.

  • Harap Alb

   Din păcate, cu părere de rău o spun, Philips TV nu mai este ce-a fost odată.
   43” (108 cm) mi se pare diagonala maximă pentru cei care stau într-un apartament. Și eu locuiesc într-un apartament și am un TV Sony KD43XD8305.

  • theozanhan

   Si cum e tv-ul acesta calitativ pt tine?

  • Harap Alb

   Super OK, chiar excelent ! 4K, HDR, Android etc. Android-ul de pe TV-urile Sony este “easy to use” (simplu si intuitiv).

 • Cosmin Musat

  Eu acasa am PHILIPS 48PFH5500/88 de generatie mai veche, iar Android-ul e groaznic. Erori, bug-uri, inchideri nefortate de aplicatii, urat rau de tot. Ca televizor simplu sunt multumit.

 • Greuceanu

  Am mai spus-o și o repet,o diagonală cât mai mare a televizorului,mai ales la modele mid-range sau high-end este o caracteristică obligatorie.
  Diferența de calitate a unui TV de 50″(aprox.125 cm) față de unul de 32″(aproximativ. 81 cm) este colosală, impresionantă indiferent ce fel de semnal video(obligatoriu HD,minim 720p),vizionezi.
  Eu am acum un Samsung 55KS8000(aproximativ 140 cm diagonală) distanță de vizionare e 3-4 metri intr-o sufragerie de bloc de 6Mx4M(24 mp). Urmăresc în 80-90% din cazuri semnal HD(720p,1080p și 4k) iar experiența vizuală față de un TV de 32″ sau chiar 40″ este aproape inexplicabilă in cuvinte,este net superioară celei avute pe TV-ul cu diagonala mai mică.
  Cine spune că nu este așa sau că ar fi vreo problemă de a privi un display de 140cm diagonală de la 3-4 metri ,ori nu a experimentat așa ceva ori efectiv nu știe ce vorbește. Și nu ,nu am probleme de vedere de niciun fel încă.
  Pur și simplu experiența pe o diagonală mare peste 46″(minim 115 cm) este de preferat și de recomandat pentru orice persoană.Pur și simplu de la 3 metri distanță de vizionare un TV HD de 32″ este o glumă proastă față de orice diagonală mai mare de 46″.
  Îmi pare sincer rău că nu e posibil acum să invit la mine pe câțiva dintre voi să vă arăt ce vreau să spun,nu e o exagerare deloc.Doar cine nu a experimentat nu înțelege acest lucru.
  De la minim 2 – 2,5 metri se poate urmări un TV cu diagonala de minim 110 cm fără să provoace niciun fel de problemă vizuală, fără să obosească ochii și fără să distingi ceva in neregulă cu imaginea atât timp cât vizionezi un semnal minim 720p.

  • cutienoua

   de acord ! 55 inch este ideal. multi ani am folosit tv de 42 inch,acum am unul de 50 de inch dar urmatorul va fi cu siguranta de 55 de inch!
   in plus vad ca ai seria 8 ,bravo! eu am luat seria 7 in ideea ca nu o sa il tin mai mult de 5 ani.lol

 • cutienoua

  Fara HDR.
  De aceea au redus pretul. Nu recomand nimanui sa cumpere tv fara hdr in ziua de azi. Chiar daca salvezi niste bani acum, iti pare rau pe urma!

  http://www.trustedreviews.com/opinions/hdr-tv-high-dynamic-television-explained

 • Pingback: TOP 5: Televizoare la preț bun de Black Friday 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()