Samsung și-a schimbat denumirea modelelor vârf de gamă pentru anul 2017. De la SUHD s-a trecut la QLED, cumva mai aproape de acronimul OLED. Sony, LG, Philips și alți competitori folosesc panel OLED pentru flagship-urile lor, iar Samsung s-a gândit probabil să-i ducă pe potențialii clinți cu gândul către aceste tipuri de display.

Chiar nu contează astfel de detalii, mai important este dacă Samsung, prin gama QLED, poate aduce acea imagine de top pe care clienții o așteaptă în zona vârf de gamă.

Seriile Q7, Q8 și Q9 sunt cele pe care compania sud-coreeană mizează în 2017 pe zona televizoarelor cu pretenții. Dintrea acestea, la noi a ajus în test un model din zona mediană, atât ca încadrare în gama QLED, cât și ca diagonală.

Samsung QE65Q8C aduce ecran curbat, de aici și particula C din denumire. Pentru cei ce-și doresc un panel plat, există gama Q8F (Flat), cu diagonale de 55 și 65 de inch. În seria Q8C se poate alege și o diagonala de 75 inch.

Specificații pentru Samsung QE65Q8C

Specificatii televizor Samsung QE65Q8C

Design

În uriașa cutie în care vine Samsung QE65Q8C mai găsim și modulul Connect Box, cablu optic ce face legătura dintre modul și televizor, două cabluri de alimentare, telecomanda cu baterii corespunzătoare, standul cu un capac de plastic, șuruburi pentru montarea piciorului, manual de utilizare și alte câteva hârtii.

Samsung QE65Q8C este un televizor mare și greu. Nu prea ai cum să-l montezi de unul singur, cele 26 de kg și dimensiunile sale te fac să apelezi la ajutor.

Standul este format din două părți ce se unesc prin intermediul a 4 șuruburi. Tot de atâtea șuruburi mai ai nevoie și pentru a monta piciorul pe spatele televizorului.

După ce ai terminat asta, nu mai trebuie decât să conectezi cablul optic din pachet în portul de pe televizor, să introduci și cablul de alimentare în televizor și gata, îl poți așeza definitiv la locul său. Să nu uit un aspect important: ambele cabluri ce se conectează la televizor pot fi ascunse prin stand și acoperite cu un capac de plastic, niciunul nu rămâne la vedere.

Acesta este de fapt și un prim punct pro legat de design. Standul, în fapt doar piciorul ce se vede în fața ecranului, are o curbură mai accentuată decât cea a ecranului. Asta probabil pentru o mai bună stabilitate și nu neapărat pentru a sugera privitorului că dispaly-ul este mai curbat decât în realitate.

Un al doilea plus găsit este dat de însuși aspectul televizorului. De la primul contact reazlizezi că ai de-a face cu un model premium. Margini subțiri de jur-împrejur, mult metal, inclusiv spatele este metalic și o senzație de soliditate, de lucru bine fabricat, se face simțită imediat.

Ecran și sunet

Samsung QE65Q8C nu folosește un panel OLED, deși compania sud-coreeană produce unele dintre cele mai bune (ca să nu zic direct cele mai bune) display-uri pentru dispozitive mobile folosind această tehnologie. Pentru telefoane și tablete Samsung numește AMOLED ecranele sale de top, dar la televizoare a rămas tot pe soluția cunoscută ca LCD cu iluminare cu LED. Aici le spune acum QLED.

Am stabilit deja că Samsung QE65Q8C aduce un ecran curbat cu diagonala de 65 inch. Rezoluția este 4K 3840 x 2160 pixeli. Fiindcă vorbim despre asta acum o să spun că pe acest model de televizor am văzut cele mai sharp imagini de până acum. Asta desigur când vorbim despre conținut nativ Ultra HD 4K. Nu am mai întâlnit imagini atât de bine conturate.

Trecem la culori unde Samsung QE65Q8C reușește să facă din nou o treabă extraordinară. De departe cele mai bune culori, cu o gamă extinsă și o calibrare corectă chiar din fabrică. În funcție de modul ales, se poate merge uneori chiar prea departe cu saturația, totuși unora se prea poate să le placă fix așa.

Oricum ar fi, după ce te joci puțin cu setările de culoare și contrast nu ai cum să nu găsești exact acea imagine pe care o vrei, asta fiindcă Samsung QE65Q8C pune la dispoziție cea mai largă gamă de culori pe care am văzut-o până acum. E drept, nu am testat prea multe televizoare, dar oricum pot să afirm cu tărie că reprezentarea culorilor este dintre cele mai bune la ora actuală.

Nu, nu avem avem negru perfect ca în cazul ecranelor OLED, dar Samsung QE65Q8C se apropie extrem de mult de asta. Doar cu iluminarea din spate setată la maxim și în întuneric total vei vedea o ușoară scăpare de gri, dar nimic mai mult. Repet, este foarte bine și din direcția asta.

Contrastul este extrem de ridicat și cred că se poate bate de la egal la egal cu un panel OLED, chiar dacă va pierde totuși ”la mustață”.

Luminozitatea este și la cele mai înalte cote. În fapt, pentru a respecta standardul HDR10+ cu care Samsung QE65Q8C se laudă, era nevoie de un minim de 1000 nits în peak. Modelul analizat se pare că se poate duce până la 1500 nits, iar asta garantează imagini aproape de perfecțiune chiar și în medii cu multă lumină ambinetală. Da, Samsung QE65Q8C face față foarte bine și într-o cameră cu multe ferestre.

La acest fapt contribuie și reflexiile extrem de reduse ale panelului. Doar faptul că este curbat aduce câteva mici dezavantaje. În sensul că, în funcție de unghiul din care vine lumina ambientală aceasta poate fi dusă pe o suprafață mai mare a ecranului față de cazul unui display plat. În plus, unghiurile de vizualizare sunt de-a dreptul limitate, dorr câteva grade față de perpendicular pe centrul ecranului și vei pierde mult din calitatea imaginii. Păcat.

Revenim la plusurile ecranului. Conținutul HDR reprezintă o adevărată desfătare pentru ochii privitorului. Asta doar când vorbim despre conținut HDR nativ, căci Samsung QE65Q8C poate emula HDR-ul chiar și cu imagini SDR. Nu o face tocmai rău, dar îți dai seama de la o poștă că nu-i tocmai ce trebuie.

Nici cu upscaling-ul de la Full HD la 4K nu se descurcă rău, ba din contră. Există doar uneori mici artefacte de tip ghosting în scenele cu mișcări rapide. Asta înseamnă că pentru sport, în special, Samsung QE65Q8C nu reușește să facă cel mai bun upscaling de la Full HD la Ultra HD. În programele SD nici măcar nu încearcă, așa că pe Samsung QE65Q8C nu-l recomand decât pentru posturi HD.

Imaginea pe care Samsung QE65Q8C o oferă privitorului este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut. Singurele mici probleme sunt la upscaling cu ușoare artefacte ghosting.

Galerie cu capturi de ecran din meniul de setări al lui Samsung QE65Q8C:

Sunetul are o putere maximă de 60W, iar Samsung ne anunță în fișa tehnică despre o configurație 4.2. Asta înseamnă că sunt și două difuzoare pentru frecvențele joase, numite woofer.

În practică, sunetul s-a dovedit mai mult decât mulțumitor, chiar dacă, la fel ca toate televizoarele din zilele noastre, nu regăsim un bass adânc. El există pe acolo, dar nu poate fi vorba despre un sunet la același standard cu imaginea oferită de Samsung QE65Q8C.

Înaltele și mediile sunt foarte bine redate, vocea este clară indiferent de tipul de conținut.

Sunetul este bun, dar, pentru o experiență în aceeași notă cu imaginea, recomand un sistem Home Cinema. Cu o investiție de circa 15 – 20% din prețul televizorului Samsung QE65Q8C poți găsi un sistem de sunet care să ducă totul la un alt nivel.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Nu am găsit prea multe informații despre ansamblul hardware care gestionează sistemul de operare Tizen OS. Cel mai probabil este vorba despre un procesor quad-core, cu 1 sau 2 GB de memorie RAM și 8 GB spațiu de stocare. Îmi amintesc că la un moment dat am găsit prin meniul cu aplicațiile preinstalate informația că ar mai fi circa 3.8 – 3.9 GB liberi utilizatorului. Nu eram în sesiunea de poze, așa că nu am un screenshot pentru voi care să certifice această afirmație.

Sistemul de operare Tizen OS este acum mai matur ca niciodată. Butonul Home scoate la iveală un meniu la baza ecranului. Aici poți aduce cele mai folosite aplicații, le poți schimba ordinea pentru un acces cât mai facil.

Totul rulează mai mereu fără întârzieri majore, cu toate că uneori își mai ia timp pentru o gură de aer. Absolut nimic cu adevărat deranjant, dar trebuia menționat, mai ales că vorbim despre un model din zona superioară de preț.

Tizen OS pune la dispoziția utilizatorului multe opțiuni, accesul către majoritatea dintre ele se face ușor, în doar câțiva pași.

Aplicațiile preinstalate nu sunt prea multe la număr, dar în magazinul dedicat există destule dintre care poți alege. Nu este nici pe departe la nivelul Android TV, dar cele mai importante sunt pe acolo. Baza pentru un smart TV este deja acolo, mă refer la Netflix, YouTube, Amazon Video, HBO go, TuneIn Radio sau Browser Internet.

Din magazin poți alege, așa cum spuneam, mai toate aplicațiile video, multe audio, dar nu atât de multe jocuri sau dintre cele de social media.

Galerie cu capturi de ecran din interfața sistemului de operare Tizen OS de pe Samsung QE65Q8C:

Conectivitate

Samsung One Connect pentru QE65Q8CPentru a putea ascunde prin stand absolut orice cablu ce vine din spatele televizorului, Samsung a trebuit să vină cu o inovație, iar aceasta se numește One Connect.

Un dispozitiv ce se conectează la televizor doar printr-un singur cablu optic, extrem de subțire, l-aș numi chiar fragil. Pe de altă parte One Connect box are nevoie de alimentare separată cu energie electrică, așa că din cauza asta am găsit două cabluri identice în cutie.

Pe lângă faptul că nu există decât un singur cablu ce vine din spatele televizorului, One Connect îți mai aduce un avantaj: nu trebuie să ajungi în spatele televizorului ori de câte ori vrei să mai conectezi un alt dispozitiv.

Pe One Connect sunt toate porturile. Avem 4 x HDMI, 3 x USB 2.0, 1 x LAN in prin RJ-45, 1 x ieșire digitală audio, 1 x slot CI+, 3 x intrare RF (terestru, cablu, satelit). Televizorul mai include Wi-Fi și bluetooth, așa că majoritatea elementelor de conectivitate sunt prezente.

Desigur, ne-am putea plânge de lipsa unor conexiuni de tip jack de 3.5 mm ori component, dar când cumperi un televizor din zona asta de preț eu zic că trebuie să conectezi la el doar dispozitive din aceeași gamă, nu unele pe analog.

TelecomandăTelecomanda Samsung QE65Q8C

În cazul de față, Samsung QE65Q8C a ajuns la noi doar cu telecomanda tip TM1790A, adică una deloc clasică, ci cu doar câteva butoane și funcții smart.

Cea mai inteligentă dintre ele este dată de prezența microfonului ce-i permite utilizatorului să dea comenzi vocale sistemului de operare. În felul acesta, căutările, de orice fel, inclusiv printre aplicațiile instalate, se fac mult mai facil.

Telecomanda este una dintre cele mai elegante pe care le-am văzut. Este confecționată în cea mai mare parte din metal și lasă o impresie de produs premium. Chiar și modul de desfacere al compartimentului de baterii este interesant, asta ca să fie pachetul complet.

Chiar dacă este prevăzută cu doar câteva butoane, navigarea prin meniu se face ușor: singurul minus este dat de lipsa butoanelor de la 0 la 9, ceea ce înseamnă că pentru a ajunge direct la un anumit program este nevoie de mult mai multe apăsări de butoane. În rest, nimic de reproșat.

Preț

Samsung QE65Q8C – 12.999 de lei pe eMAG.ro (cu reducere de 4.400 lei de la prețul inițial de 17.399 de lei).

Concluzii

Într-adevăr, Samsung QE65Q8C are un preț mare, chiar și acum (la data publicării review-ului), după o reducere de 4.400 de lei, rămâne un televizor scump. Dar asta este, dacă vrei una dintre cele mai bune imagini de pe piață trebuie să plătești.

Spun că Samsung QE65Q8C oferă una dintre cele mai bune imagini chiar și comparând acestă latură cu competiția ce oferă paneluri OLED. Tehnologia QLED de la Samsung este la prima generație, așa că sunt curios ce ne rezervă anii viitori. Da, știu că din punct de vedere tehnic diferențele dintre SUHD și QLED nu sunt enorme, ci a fost mai degrabă o strategie de marketing, dar, după ce l-am văzut la lucru pe Samsung QE65Q8C, îmi dau seama că s-au făcut și progrese semnificative.

Termin un review lung cu principalele puncte pro și contra pe care le-am găsit în dreptul televizorului Samsung QE65Q8C:

PRO

 • imagine de cea mai bună calitate, culori extrem de bine redate, luminozitate înaltă, la fel și contrastul, sharpness excelent;
 • One Connect face mult mai ușoară conectarea diferitelor dispozitive la televizor, fără a mai fi nevoie de a ajunge în spatele televizorului;
 • niciun cablu nu se vede ca fiind conectat la televizor, standul având un design inteligent;
 • design plăcut, calitate înaltă de fabricație, mult metal folosit în finisarea exterioară a televizorului, dar și a telecomenzii, totul duce cu gândul la produs premium.

CONTRA

 • unghiuri de vizualizare extrem de înguste, doar la câteva grade față de perpendicular pe centrul ecranului și calitatea scade simțitor.
 • chiar și având în vedere caracterul premium și reducerea de la data publicării review-ului, prețul rămâne destul de ridicat.
 • Pingback: Televizor Samsung QE65Q8C – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • cutienoua

  imi place telecomanda ! oare o merge si la modelele mai vechi?
  seamana f mult cu telecomanda de la apple tv

  • Darius Pana

   Nu cred că merge la TV mai vechi. Ea trimite comenzi către One Connect, nu direct la TV, deci…

  • cutienoua

   am inteles. exista vreo televiziune care foloseste HDR 10+, sau e ceva care il obtii doar cu bluray 4k sau youtube?
   mi se pare ca tv acesta este cu un pas inainte fata de semnalul pe care il avem la dispozitie!
   eu folosesc antena play si cu siguranta nu are hdr
   bluray 4k nu voi cumpara pt ca nu am continut care ma intereseaza pe acest format.

  • Greuceanu

   Din ce știu, Netflix oferă conținut 4k HDR, ca exemplu.
   Ideea e și TV-ul să aibe panou cu redare a culorilor pe minim 10 biți, chiar 12 de preferat.
   Modelul meu SUHD are panou pe 10 biți.
   Despre modelul din review nu am înțeles, dar trebuie să aibă redare pe 10 biți minim cu siguranță.

  • Apostol Vicentiu

   Sunt televizoare cu hdr10 acum începând de la 600 de dolari, Netflix, Hulu, YouTube, ăștia au așa ceva, evident 4k.

   Antena ce? Mai ei sunt in era dialup. Mai ai până ajung acolo.

  • cutienoua

   asa e, eu l-am luat cu un an inainte de a se finaliza standardul pt HDR.
   e drept ca nu am investit decat 800$ in el,asa ca peste 2-3 ani fac upgrade daca e cazul.
   deocamdata nu il folosesc decat pt youtube si antene. am apple tv dar nu i-am dat drumul de mult. despre bluray nici nu mai vorbesc !😀

 • theozanhan

  Nu inteleg de ce nu exista FHD la posturi de canale, la upc am 1080i..adica putin mai superior fata de 720p din cate stiu. Apropo, eu zic sa va feriti de LG-uri, posibil alea OLED sa fie bune. La al meu(LB650V 1080p) ii da clasa la imagine un LCD Bravia din 2008 care poate reda maxim 1080i prin hdmi parca, nu stiu sigur ca e doar pentru Fifa

  • Apostol Vicentiu

   1080i este aceeași rezoluție 1080p, i vine de la interlaced iar p de la progressive, nu este puțin mai bun de 720p, ci este full HD, iar i ca analogie ar fi dvd fata de avi.

  • Greuceanu

   Full HD însemnă o rezoluție cu 1080 liniii orizontale,indiferent că sunt întrețesute sau progresive.
   Adică 1080i sau 1080p tot Full HD înseamnă.

 • Marian S

  Un TV Sony OLED, A1, Ultra HD 4K la doar 13.350 lei (fara reducere) îi poate da clasa oricand. Sunet ce provine direct din ecran. “One Connect” inclus direct in TV si nu separat (este ca si cum la masina ai avea o remorca in plus). “Să nu uit un aspect important: ambele cabluri ce se conectează la televizor pot fi ascunse prin stand și
  acoperite cu un capac de plastic, niciunul nu rămâne la vedere.” Sony a rezolvat problema asta cu mult timp in urma.
  Repet: in momentul de fata Sony TV OLED A1 reprezinta varful de gama, nu exista altceva mai bun pe piata.

  • Darius Pana

   L-am văzut pe Sony A1 la lucru timp de câteva minute, într-o prezentare oficială. Este cu adevărat demn de un vârf de gamă, excelent. Sunetul ce vine din ecran este spectaculos, dar nu se compara cu un sistem home cinema, chiar și un sound bar este superior. Iar când dai peste 10.000 de lei pe un tv vrei și sunet pe măsură, cel puțin au așa văd toată treaba.

   Îți spun sincer că diferențele dintre un Sony A1 și acest Samsung, sa nu zic un Q9C, se vad doar punandu-le unul langa celălalt și rulând același conținut. Sau sa folosești un colorimetru ca sa le calibrezi la fix, cat de bine poate panelul sa redea culorile, și să faci o comparație.
   Oricum ar fi te asigur că diferențele sunt destul de mici.
   Totuși, pe mine mă lasă indiferent niste cifre seci, contează cum îți place să reglezi imaginea și dacă poți face asta așa cum trebuie.

  • Marian S

   Pai, te intreb pe tine cum sta treaba si cu sunetul la TV-ul prezentat in acest review ? Daca “se compara cu un sistem home cinema, chiar și un sound bar” ?
   Am vazut acest TV (Sony OLED A1) prezentat intr-un showroom Sony. Absolut exceptional. Eram si cu 3 colegi de munca, ramasi fara cuvinte. :) Bravo, Sony !

  • Darius Pana

   Pai am și zis in review că în cazul acestui televizor Samsung recomand un sistem separat de sunet. Vrei sa repet și aici? Ok: este mai bine sa cumperi separat un sistem home cinema sau un sound bar împreună cu un Samsung QE65Q8C daca vrei sa ai parte de o experiența completa.

   Acum te întreb eu pe tine: ai văzut si acest Samsung QE65Q8C într-un showroom? Cum ți s-a părut în comparație cu Sony A1? Sau nici nu trebuie sa mai vezi altceva aă să te convingi că Sony A1 “iț ză best!”

   Acuma, eu nu zic că acest Samsung e mai bun decât Sony A1, nicidecum, nici nu știu de unde ai înțeles asta și nici nu cred că asta crezi cu adevărat. Doar că tu, ca fan Sony (absolut nimic rău în asta) aduci aminte de modelul A1. Iarăși nimic rău! Sunt absolut sigur că atunci când voi testa pe îndelete Sony A1 voi fi impresionat și de acesta, fiindcă chiar este un model extrem de reușit, așa cum ți-am spus deja că am avut ocazia sa descopăr.

   Eu nu înțeleg totuși de ce la fiecare articol legat de Samsung faci comparație cu Sony?! Nu îți dai seama oare că în acest fel confirmi (într-o oarecare măsură) că Samsung este tot acolo sus, sus de tot!
   Spun asta fiindcă la un smartphone mai no name așa nu zici nimic de Sony… În acele cazuri de ce nu compari un LeEco, un Cubot sau un Meizu cu Sony? Oare pentru că în acele cazuri este clar că Sony este superior și doar când este vorba de Samsung exista alta perceptie?

  • Greuceanu

   O corecție minoră, la telefoane, Samsung nu numai că e perceput, chiar este mai bun decât Sony și nu e o exagerare.
   Oricât ar încerca să mă contrazică fanaticii Sony.
   Și la Tv-uri, Samsung face de câțiva ani cele mai bune aparate cu panou non OLED, peste Sony, in special când am vorbit de vârfurile de gamă.
   Eu totdeauna mă bucur de recenzii la televizoare, totuși modelul de mai sus e adresat unei clientele foarte limitate, fiind prea scump. Când va scădea sub 9000 lei se poate spune că devine oarecum tentant. 😁

  • Simion-Florin

   Ești habarnist, dai și tu din gură aiurea. Televizoare top de gamă Sony LCD type, sunt superioare televizoarelor Samsung și față de restul mărcilor când vine vorba de detalii tehnice cum ar fi post processing image, image quality, motion, 4k upscalling, HDR performance și altele și nu am adus în discuție televizorul lor OLED. Dacă nu mă crezi, uită-te pe youtube la review-uri de specialitate să vezi acolo adevărul. Samsung e mai bun la telefoane, Sony e mai bun la televizoare. E cel mai bun la televizoare.

  • Greuceanu

   Du-te măi nene și te culcă! Caz în care continuă să visezi!
   Am văzut televizoarele în showroom și le-am comparat și în dungă,nimic nu a fost peste vârfurile de gamă Samsung dintre televizoarele non OLED și crede-mă că mă pricep destul de bine la imagine TV și am avut și am TV-uri exclusiv vârfuri de gamă.

  • Marian S

   Sper ca ai inceput sa postezi de pe Note 5 … scuze, Note 8 ! :)))

  • Greuceanu

   Iar eu sper că ți-ai luat tratamentul!

  • Marian S

   Da, l-am luat. Se pare ca si tu l-ai luat. Am dreptate, Nu postezi de pe Note 8.

  • Greuceanu

   E clar! Minți! Nu ți l-ai luat.

  • Dan

   Îmi recomand un control oftalmologic neaparat.

  • Greuceanu

   Bagă mare!
   Ai nevoie.

  • Greuceanu
  • Marian S

   De unde postezi, din pestera sau Afganistan de ai semnal GSM asa de prost ? Ufff, uitasem: ai Note 8 ! Scuze ! :)))

  • Greuceanu

   Marș măi bufonule la somn!
   Tu nu observi că tu ești cel care vorbește singur ca defectul?
   Răzi singur ca fraierul la propriile comentarii.
   Vai de capul tău!

  • Marian S

   https://uploads.disquscdn.com/images/2a36a4f56ccd6e039c43608783fae59fa6ca943a484fb81e22bb51497ea97173.jpg
   Auzi, eu sunt cel care vorbeste singur ?
   Citisem eu undeva, posibil “intr-ul studiu al studentilor de la cibernetica din UPB”, ca atunci cand ajungi sa-ti pierzi “busola” (sa crezi in propriile tale minciuni), nu mai ai nicio sansa de vindecare.
   Rectific: postezi de la “baza de agrement” din localitatea Grajduri.

  • Greuceanu

   Păcăliciule,nu mai plictisi lumea cu scremelile tale bolnave!
   Tot un defect rămâi indiferent de ce spui.

  • Marian S

   Imi este foarte clar, nu mai ai nicio sansa s-o recuperezi ! Mi-e mila de tine.

  • Dan

   Ai fost pe faza când a corectat greșit google textul. M-ai prins…

  • Greuceanu

   Îți dai seama că astfel de greșeli sunt de înțeles,scuzabile.
   Recomandarea din acel comentariu a fost deplasată.

  • Dan

   Da. Și dreptate și tu.Se întâmplă să mai sărim calul nevoit. Este bine ca suntem pasionati de acest domeniu foarte dinamic în ultimii ani.
   P. S: Nu devin un TV Sony (dar am văzut la prieteni).Personal detin o plasma Panasonic 50ST60 aleasa după îndelungi căutări acum 3 ani.

  • Greuceanu

   Panasonic a făcut cele mai reușite plasme prin prima raportului calitate/preț.
   Eu nu am spus ca Sony are TV-uri slabe,dar majoritatea site-urilor de profil din online au dat calificative puțin mai bune vârfurilor de gamă Samsung față de cele Sony în ultimii ani.
   Cu excepția OLED-urilor care au nișa lor separată.

  • Dan

   Panasonic a avut tehnologie de la Pioneer, cu al lor “rege” al televizoarelor în deceniul trecut numite Kuro.In momentul de fata din cate am văzut și citit oled-ul face legea.Acum care companie combina mai bine panel – procesor cred ca este subiectivă treaba.

  • Marian S

   Prietene, lasa-te pagubas. La cum scrii s-ar putea sa vina domnul profesor r3cky si sa te lase direct repetent. Pe mine m-a sanctionat pentru un singur i.
   Nu mai da vina pe Google, nu “corecteaza” chiar asa de gresit textele.

  • Dan

   În primul rând, nu sunt prietenul tău și în al 2-lea rand nu cred ca ti-ai luat medicamentele azi, deșii un coleg mai devreme îti reamintise acest lucru.

  • Marian S

   Ce s-a intamplat intre timp ? “Și dreptate și tu.Se întâmplă să mai sărim calul nevoit.” A inceput “google sa corecteze corect textul” ? :)))
   Alta clona a celebrului cuplu GY. Cont creat astazi.
   Ce s-a intamplat cu “Don Flores” de ieri ? Nu mai are “semnal” sau nu a mai fost reincarcat cu “credit” ? :)))
   Cat de trist si jalnic ! Mai incercati mai baieti, mai incercati ! Poate data viitoare va iese … mintea din hibernare !

  • Marian S

   Cei care mai au inca indoieli referitor la TV-urile celor de la Sony le recomand sa mearga intr-un showroom Emag, Altex etc. De exemplu, din ce-am observat eu la Emag-ul din Crangasi, unde Sony si Samsung au stand-uri foarte apropiate, TV-urile celor de la Sony erau conectate la o antena TV pe cand pe toate TV-urile celor de la Samsung rula in bucla acelasi spot publicitar. Care cred eu ca este diferenta: la TV-urile Sony primesti ceea ce vezi (imaginea de acasa este identica cu cea din showroom) pe cand la Samsung s-ar putea sa nu primesti ceea ce vezi. Spot-urile publicitare sunt create special pentru ati lua ochii (prezentare in showroom). Au si cei de la Sony asa ceva. Chiar si in meniu exista optiunea “prezentare in showroom”. Le recomand celor de la Emag, Altex etc sa conecteze cel putin un TV de la fiecare producator la o antena TV. Ideal ar fi sa ruleze acelasi post TV, sau acelasi spot publicitar, pe toate TV-urile, indiferent de producator. Cum se cam practica in vest.

  • Dan

   Lasă-l ca el este în “turma” Samsung…

  • Marian S

   La cei cu Samsung se numeste “cireada”, “turma” cred ca este la alt mare vanzator.

  • Dan

   Bine zis…

  • Dan

   Nici o data Samsung nu a depășit Sony din punct de vedere al calității video (imagine) cu ale sale televizoare. Ma refer la Televizoare cap de serie. Samsung sa rămână la telefoane și aspiratoare.

  • Greuceanu

   Du-te măi nene la oftalmolog cum singur ți-ai propus.
   Bineînțeles că a fost, nu te mai amăgi!

  • Marian S

   Ai omis: aparate de AER(E) conditionat, FRIGidere, araGAZE, masini de spalat (CREIERE), cuptoare cu MICROunde. :)

  • Dan

   Așa-i :)

  • Marian S

   Darius, era vorba de cum ambalezi un anumit mesaj. La Samsung afirmi ca “Sunetul este bun, dar, pentru o experiență în aceeași notă cu imaginea, recomand un sistem Home Cinema. Cu o investiție de circa 15 – 20% din prețul televizorului Samsung QE65Q8C poți găsi un sistem de sunet care să ducă totul la un alt nivel.” iar la Sony afirmi ca “Sunetul ce vine din ecran este spectaculos, dar nu se compara cu un sistem home cinema, chiar și un sound bar este superior. Iar când dai peste 10.000 de lei pe un tv vrei și sunet pe măsură.” In fine, sa o lasam asa cum ai spus tu.

   Sunt o gramada de review-uri de specialitate pe YouTube. Iar eu, impreuna cu alti 3 colegi de munca, am zis WOW cand l-am vazut. Si am vazut multe TV-uri la viata noastra. Cel putin o data pe saptamana vizitam cate un magazin Emag, Altex etc.

   Nu chiar la toate articolele despre Samsung, sa nu exageram Nici eu nu inteleg de ce doar mie mi se face aceasta observatie … si inca altor 2-3 persoane ? Cunosc cel putin 2 persoane, celebrul cuplu GY (Greuceanu + Innoxius) carora nu li se fac astfel de observatii. Nici macar atunci cand jignesc. Si ei fac intotdeauna comparatie cu Samsung si la articolele cu smartphone-uri “mai no name”, nu doar la cele cu Sony. Vezi, mai jos un astfel de exemplu: “O corecție minoră, la telefoane, Samsung nu numai că e perceput, chiar este mai bun decât Sony și nu e o exagerare.”.