Retelistica

Router-ul Wi-Fi este unul dintre gadgeturile pe care merită să le upgradezi la început de 2017. Sunt două elemente pe care ar trebui să le căutăm în mod special: internet pe fir la viteze gigabit – 1000 Mbps și Wi-Fi în standardul ac. 

3. ASUS RT-AC53 – 239 lei;

ASUS a investit serios în divizia sa de rețelistică și asta putem spune că se vede și în market share-ul ce crește de la an la an, în special pe routerele din categoriile mid-range și premium. În 2015 putem spune că am testat un adevărat monstru de la compania taiwaneză – ASUS RT-AC87U.

Câteva dintre specificațiile / motivele pentru care ASUS RT-AC53 merită a fi achiziționat: viteze de până la 733 Mbps pe Wi-Fi – 300 Mbps pe 2.4 GHz și 433 Mbps pe 5 GHz, criptare 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, Radius cu 802.1x, suport WPS, viteze pe fir de 10 / 100 / 1000 Mbps, 3 antene cu tehnologia MIMO,

2. D-Link DIR-842 – 199 lei;

Folosesc un router D-Link și pot să spun că sunt mulțumit de modul în care s-a comportat în ultimii doi ani. Tehnologia a evoluat, iar D-Link DIR-842 are destule funcții încorporate la 199 lei. Aduce 4 antene externe și, cel puțin teoretic, acoperă un spațiu destul de larg, Wi-Fi cu viteze de până la 1167 Mbps – 300 Mbps pe 2.4 GHz și 867 Mbps pe 5 GHz în Wi-Fi ac, rețea gigabit cu viteze de până la 10 / 100 / 1000 Mbps, 1 x WAN și 4 x LAN.

1. TP-Link Archer C2 – 169 lei.

L-am testat și-l consider a fi un veritabil best-buy la sub 170 lei. Toate impresiile formate de către TP-Link Archer C2 le găsiți în review-ul detaliat. Este un router de tip dual-band pe 2.4 și 5 GHz, știe Wi-Fi ac cu viteze de până la 733 Mbps în download – 433 Mbps pe 5 GHz și 300 Mbps pe 2.4 GHz, internetul pe fir atinge viteze de 10 / 100 / 1000 Mbps, iar cele două antene sunt detașabile.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • cutienoua

  https://store.google.com/product/google_wifi

  nu am nevoie sa schimb airport extreme,dar as incerca pe cel de la google.

 • Lucian Amarandei
  • Valentin

   Hahaha,ai limitare pe port ori doar viteza de abonament este de 100mb!!!!

  • Porcu2d

   În România pe RDS nu mai ai doar 100, au dublat, dar dacă placa de rețea.

  • cutienoua

   corect, 300 oficial e primul tip de abonament
   sau cum zic ei,pana la 300 !

  • Okochea

   Am eu de 100.
   Sper sa nu vina prea curand cu 300.

  • Valentin

   Poate de ai gigabit placă de rețea!!!!

  • Lucian Amarandei

   A doua varianta….shit!

  • Valentin

   Un upgrade la 500mb se va simți doar de ac 1200 sau mai mult la router !!!!
   Îmi permit să îți recomand tplink 3200ac !!!!!
   Sper sa ști să il folosești :)

  • Lucian Amarandei

   Mersi de recomandare. Azi mi s-a schimbat viteza internetului, acum am 300 de mbs, insa…am aflat ca placa ii shit!…..

 • Silviu C.
  • cutienoua

   am citit si eu.am o camera de supraveghere de la ei,dar nu am mai folosit-o in ultimul timp.

 • Mihai Matzero
 • Rebelulll

  Eu am un amarat de router cu 2 antene… luat si ala la reducere acum vreo 3 ani (pana in 100lei am dat… de pe la 150 parca) si am semnal in toata casa si pe langa casa suficienti metrii :)) daca pe viitor o sa iau unul din asta cu 3 antene cred ca dau si la vecini.
  Daca au putere mai mare, nu “radiaza” mai tare ?

  • Greuceanu

   Ba da. “Radiază” semnal wifi. :D

  • Rebelulll

   Nu e cel mai potrivit termen, dar nu e deloc sanatos pentru noi. Deci tot o radiatie este.
   Toate sunt calculate, asa a aparut o norma pe care producatorii o respecta. Un prieten care face retelistica, s-a jucat si a schimbat acele limite, iar dupa ceva timp el si cei care erau in jur simteau ca le explodeaza capul de durere.

  • Greuceanu

   Știi,eram și eu ignorant la un moment dat privind noțiunea de emisii electromagnetice, până mi-a explicat un coleg într-un limbaj pe înțelesul tuturor.
   Nu există radiații care te afectează,emise de telefoane sau router, crede-mă,e doar o paranoia a unora care nu înțeleg noțiuni elementare de fizică sau a unora care au ceva de câștigat promovând idei de acest gen.
   Radiațiile de care vorbești nu au destulă putere să afecteze organismul uman,am mai explicat detaliat într-un răspuns la un alt articol exact pe aceeași temă.
   Spre lămurire citește un articol de pe un forum.
   http://forum.mobilissimo.ro/index.php?/topic/5494-ce-este-radiatia-electromagnetica-emr-si-ce-trebuie-sa-stim-despre-ea/

  • George

   Sunt unde electromagnetice. Daca prietenul tau ar fi marit limitele cam de 1000ori mai mult ar fi similar cu as fi bagat capul in cuptorul cu micro unde.
   “Radiatii” e doar un fel de a spune, defapt sunt doar unde.
   Singurele radiatii adevarate sunt alfa, beta si gama.

 • marcgm

  Poate faceti si un top cu routere de 100 Mbps mai sunt si utilizatori cu posibilitati limitate sau care nu au nevoie de gigabit.