Accesorii inteligente

Mâine dimineață se anunță temperaturi de sub – 20 grade Celsius, iar în ianuarie 2017 chiar putem spune că avem iarnă în adevăratul înțeles al termenului. M-am gândit să fac o listă scurtă cu câteva accesorii utile în această perioadă a anului. 

5. Mănuși cu touch;

Unele modele de smartphone-uri au suport pentru utilizarea lor cu mănuși, dar de multe ori și în cazul în care există un astfel de suport la nivel de display, lasă de dorit ca și feedback primit de utilizator. Soluția este reprezentată de mănușile cu touch, nu-i chiar cea mai corectă denumire, dar alta mai inspirată nu am găsit momentan.

Prețurile sunt în jurul a 20 – 30 lei și te scutesc de momentul în care scoți mănușa ca să verifici notificările de pe smartphone, le văd utile și la volan etc.

4. Husă waterproof pentru smartphone;

Avem telefoane mobile ce sunt certificate a rezista în contactul cu apa și praful, dar majoritatea dispozitivelor din piață nu au suport din acest punct de vedere, iar unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care un smartphone ajunge în service este dat de contactul cu apa. Aici se face un compromis, husele waterproof nu sunt printre cele mai frumoase soluții, dar dacă vrei să-ți protejezi terminalul…, adopți și soluții de gen.

3. Baterie externă waterproof;

Multă zăpadă = perioadă excelentă pentru sporturile de iarnă, multe ore petrecute pe pârtie, în mișcare sau la un pahar de vin alături de prieteni etc. Bateria smartphone-ului se apropie de zona roșie și avem un accesoriu rugged, bateria Cager WP11 de 5200 mAh are certificare de rezistență la contactul cu apa și praful, element sublinitat și de carcasa sa.

2. Acumulator extern ce permite la nevoie și pornirea motorului;

Nimeni nu-și dorește să ajungă în situația în care bateria automobilului nu mai livrează energie, dar se mai întâmplă, chiar și celor ce au mare grijă în ce privește starea acumulatorului. Avem soluții la îndemână, iar acumulatorul extern din link îl consider de-a dreptul multifuncțional – încarcă smartphone-ul sau tabletă, dar și laptopul și ajută la pornirea motorului, rol de lanternă ad-hoc etc. Are 20.000 mAh, iar în recenziile de pe eMAG sunt persoane ce l-au testat și spun că funcționează. Plus că prețul văd că l-au ajustat pe la aprox. 250 lei, de la 390 lei.

1. Mânuși încălzite;

Am un set de mânuși destul de groase și impermeabile, dar au fost situații când gerul a pătruns și prin ele după câteva ore de stat pe afară. La temperaturi de – 20 grade Celsius aș avea curajul să spun că mânușile încălzite sunt o soluție inedită și utilă. Autonomia ar fi de 4 ore, iar bateria Li-ion este reîncărcabilă.

Lista este deschisă spre a fi suplinită în secțiunea de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.