După achiziția unui smartphone sunt sigur că majoritatea celor interesați să-l protejeze aleg o husă și o folie de plastic sau sticlă. Totuși, mai sunt destule alte gadgeturi ce-i sporesc utilitatea sau ajută în avea parte de o experiență de utilizare și mai bună.

Am setat un buget de 200 lei și am optat pentru 5 accesorii ce le consider utile, în funcție de scenariul de utilizare al fiecăruia.

1. Baterie externă pe USB type-C de 20.000 mAh – 199 lei;

La utilizare intensivă se ajunge ca un smartphone să nu treacă testul unei zile, de dimineața până seara. De aici apare necesitatea unei baterii externe. Pe de altă parte, majoritatea smartphone-urilor mid-range și premium au trecut pe USB type-C și o baterie care se încarce pe acest conector aș spune că este recomandată spre a nu căra mai multe încărcătoare la drum lung.

Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro dispune de 2 x USB și 1 x USB-C. Încarcă alte terminale la:

Out 1 / USB clasic = 5V / 2.4A, 9V / 2A, 12V /1.5A;

Out 2 / USB type-C folosit și pentru încărcarea acumulatorului = 5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 3A, 15V / 3A, 20V / 2A;

Out 3  USB clasic = idem cu Out 1.

Aș spune că este o baterie ce iese în față prin versatilitate. Sunt foarte multe protocoale pe care le suportă și aproape că încarci orice alt gadget.

2. Brățară fitness cu ecran OLED și autonomie de până la 20 de zile – 169 lei;

Nu este smartphone cu Android sau iOS care să nu suporte monitorizarea pașilor parcurși peste zi, dar cine caută mai mult se poate orienta spre o brățară dedicată, iar Mi Band 4 este una dintre cele mai opțiuni ca raport preț / specificații.

Printre elementele prin care iese în față: suportul software, autonomia mare, ecranul OLED cu luminozitate de până la 400 nots, certificarea 5ATm, prețul.

3. Încărcător auto la 30W – 149 lei;

Petrecem destul de mult timp în automobil, iar în drumul spre serviciu se optează de multe ori și pentru încărcarea smartphone-ului. Nu recomand niciodată să folosiți un încărcător auto ieftin. Cel mai bine este să optați pentru un dispozitiv din oferta producătorului de smartphone. Anker pe de altă parte este o altă companie recunoscută pentru calitatea acumulatorilor și accesoriilor din portofoliu.

Modelul de față are USB clasic + USB Type-C. Input-ul este la 12V / 24V și 4A, iar output-ul pe USB-C este la 5V / 3A sau 9V / 2A, pe USB-A atinge 5V / 2.4A.

4. Căști wireless de tip earbuds pe bluetooth 5.0 – 149 lei;

Le folosesc în momentul în care redactez acest articol și spun din start că nu cred că se găsește un raport preț / specificații mai bun. Sunt compacte, ușoare, autonomia este în jurul a 3 – 4h, iar standul în care sosesc le încarcă de cel puțin 3 ori de la 0 – 100%. Dacă ai smartphone cu bluetooth 5.0 și ești în căutarea unor căști ieftine și bune, earbud-urile Xiaomi sunt recomandarea mea. Bineînțeles, dacă bugetul o permite te poți duce spre căștile Sony WF-1000XM3.

5. Gamepad pentru smartphone pe bluetooth -184 lei;

Dacă vrei să te joci fără să ai degetele care să-ți ocupe din ecran, un gamepad pe bluetooth ar fi o recomandare. Trust-ul de mai sus dispune de bluetooth 4.0 și este suficient de mare să suporte telefoane cu ecran de până la 6.8 inch.

Lista poate fi extinsă de către voi în lista de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.