Diverse

Smartphone-urile sunt cele mai utilizate gadgeturi la momentul actual, iar companiile ce produc accesorii au mereu câte o idee nouă dată de necesitatea existentă în piață. 

Am remarcat câteva accesorii noi (presupun că nu sunt disponibile de câteva zile, ci doar că le-am văzut mai des în jurul meu, în ultima perioadă).

1. Husă din silicon pentru  fața + spatele smartphone-ului;

Știu că o parte dintre voi nu folosiți huse, nu vi s-a întâmplat niciodată să-l scăpați pe jos etc. Pe de altă parte suntem noi, cei ce mai scăpăm telefonul din mână la vreo utilizare neatentă, vrem să-l protejăm de zgârieturi etc. Mi s-a întâmplat de 2 ori să reușesc a sparge sticla de pe un telefon mobil, de fiecare dată mi-au alunecat din mână pe asfalt de la distanțe în jurul a 1 metru ( LG Nexus 4 și Samsung GALAXY Note8 – chiar de Ziua Națională, primul cu sticlă spartă în partea frontală la bază, al doilea cu sticlă ușor spartă deasupra camerei duale spre colțul dreapta).

Pentru cei mai neatenți au apărut husele din silicon ce îmbracă telefonul nu doar în partea spate ci și în partea frontală. Așa sunt evitate situațiile în care telefonul ajunge a avea un ecran spart, zgârieturi mai puternice etc. Personal, mi se pare o metodă parcă prea intruzivă, dar dacă ai vreun junior ce te-a exasperat cu ecranele sparte, devine o soluție de luat în calcul. Odios, dar practic.

2. Suport adeziv pentru telefonul mobil;

Le găsiți în diferite variații și forme, de la cele ce merg pe un suport tip ventuză și până la cele ce se lipesc pur și simplu de husa sau partea spate a telefonului mobil. Nu aș recomanda să fie lipite direct de carcasă, mai degrabă de husă. Sunt utile când vrei să ai telefonul pe un stand ad-hoc, la birou sau în alte spații. Ajută și pe partea de grip, ai un punct de sprijin și nu mai scapă smartphone-ul așa ușor din mână etc.

Pot fi strânse spre a nu deveni excesiv de intruzive. Cum am spus și la început, sunt tot felul de soluții și fiecare cu un grad mai mare sau mai mic de ingeniozitate în spate. Este și o idee de business, importați suporți de genul ăsta cumpărați din China cu 2 – 3 dolari și îi vindeți în eMAG Marketplace sau Olx de la 40 – 50 lei în sus.

3. Car kit Jabra pe conexiune bluetooth;

Mai se întâmplă să fiu nevoit a prelua apeluri pe telefon când sunt la volan. Nu vorbesc direct în difuzor și activez hands-free-ul, dar dacă avem și ceva zgomot ambiant de la suprafața pe care mă deplasez abia înțeleg ce spune interlocutorul. Mai mereu mă gândesc că ar fi cazul să cumpăr un astfel de car kit. Se aude puternic, îl poți prinde direct la parasolar și autonomia este destul de mare – 20 de ore în convorbire. Se conectează automat cu două device-uri.

4. Husă cu sertar pentru carduri;

În câțiva ani de zile o să vedem cum cardurile sunt schimbate direct cu telefonul mobil. Până atunci puteți să folosiți o husă care să aducă două sloturi pentru cardurile cele mai uzuale. Dacă sunt și contactless nici nu trebuie să le mai scoți de acolo. O astfel de husă poate fi prinsă și peste o carcasă de protecție mai rigidă, de fapt asta ar fi și recomandarea mea.

5. Încărcător auto de bună calitate;

Nu recomand nimănui să meargă pe mâna unui încărcător ieftin auto, riscați să distrugeți bateria telefonului mobil și să aveți performanțe modeste în ce privește alimentarea telefonului. Folosesc încărcătorul Huawei din link și sunt foarte mulțumit. O să revin cu detalii legate de performanțele sale în încărcarea unui telefon Huawei – Mate 10 Pro, dar și pe un rival – GALAXY S8 Plus.

Lista este deschisă pentru sugestii în rubrica de comentarii.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.