Notebook

PC-urile erau pe val în urmă cu ceva ani de zile, dar acum se află cumva în umbra smartphone-urilor ce au devenit dispozitivul preferat în ce privește accesarea internetului.

Piața de PC-uri a crescut și asta pentru că Windows 7 se află de final ca suport, iar companiile au încep să migreze încetul cu încetul pe PC-uri cu Windows 10.

Lenovo își păstrează poziția de lider cu 24.7% market share și creștere de 5.8% față de aceeași perioadă din 2018. HP și Dell cu o creștere în aceeași linie. Trebuie să spun că sunt uimit de poziția Apple – locul al 4-lea în fața Acer și ASUS.

ASUS se află într-o ușoară scădere, iar asta a permis Acer să le fure poziția a 5-a la nivel global. Mă așteptam ca ASUS să fie în spatele HP și Dell sau cumva în linie cu companiile americane. Este un ecart generos de la Dell – 11.4 milioane unități spre 4.2 și 3.8 milioane unități cât ating Acer și ASUS.

În România, din câte știu pe notebook-uri – ASUS are poziție fruntașă, Lenovo în spatele său. Pe PC-uri, Lenovo este liderul local. ASUS stă bine în ce privește laptopurile de gaming, seria ROG se bucură de aprecierea utilizatorilor.

Update: Lenovo este lider pe piața locală de laptopuri și PC-uri, pe laptopuri au cotă de piață de 30% și sunt no. 1 de vreo 2 ani de zile. 

Sursa: PC World

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.