A fost bătaie pe televizorul NEI de 80 cm la 399 lei în ediția Black Friday curentă. A fost un preț bun pentru un televizor în această diagonală, un fel de smartphone de 5 inch din lumea telefoanelor mobile. 

Am selectat cinci televizoare ieftine pe 80 cm – diagonală rezonabilă pentru un apartament.

5. Televizor LED Orion 32OR17RDL – 651 lei;

Dispune de standardul Dolby Digital pe partea de sunet – 2 x 6W RMS = 12W RMS, 1 x HDMI, 1 x USB 2.0, tuner digital, contrast de 1200:1, luminozitate de 300 cd/mp, diagonală de 81 cm cu rezoluție 1366×768 pixeli.

Are luminozitate bună pentru această categorie de preț, dar un contrast tipic modest. De notat și slotul pentru cartelele CI Plus (te scapă de receiver-ul din casă pentru cei cu cablu TV).

4. Televizor LED Smart Tech LE-32D11 – 649 lei;

Iese în evidență prin boxele integrate – 2 x 8W RMS = 16W RMS. În rest aș spune că sunt specificații clasice pentru un televizor ieftin – diagonală de 80 cm și rezoluție 1366×768 pixeli, 3 x HDMI, 1 x USB 2.0, luminozitate de 200 cd/mp, contrast tipic de 3000:1, timp de răspuns de 6.5 ms, tuner digital integrat. Avem o abundență de HDMI-uri față de ceilalți concurenți ce sunt mai săraci la acest capitol.

3. Televizor LED Akai LT-3227AD – 629 lei;

Se află în oferta unui magazin din eMAG Marketplace, mare atenție pe aici cu partea de garanție. Am avut suprize și de la televizoare aflate în oferta eMAG, aș spune că pe TV chiar contează serviciile de postvânzare (LG de 81 cm cu rezoluție FHD achiziționat în 2015 la 999 lei de Black Friday, a cedat la fix 1 an și 11 luni – în 2 zile au fost returnați bănuți).

Akai LT-3227AD are specificații similare cu Orion-ul: contrast tipic, luminozitate, conectivitate etc.

2. Televizor LED Star-Light 32DM3500 – 619 lei;

Brandul Star-Light este al eMAG, dar televizorul de mai sus îl găsiți în oferta PCgarage (parte componentă a grupului). Este un produs modest: contrast tipic de 1000:1, timp de răspuns de 8.5 ms, luminozitate de 200cd/mp. Precum Smart Tech iese în față prin sistemul stereo de 18W RMS. Pe partea de conectivitate dispune de 2 x HDMI, 1 x USB, suport pentru cartelele CI Plus etc.

1. Televizor LED Vortex LEDV-32CK600 – 599 lei;

Stă bine pe partea de conectivitate: 3 x HDMI, VGA, intrare Scart, USB, jack de 3.5 mm. Modest în rest: timp de răspuns de 20 ms, luminozitate de 180 cd / mp. Mai bine pentru 50 lei în plus vă orientați spre unul din exemplarele prezentate mai sus.

Una peste alta, pe televizoarele cu preț de sub 7 – 800 lei aș spune că avem de-a face cu o adevărată loterie. Sunt precum smartphone-urile de 250 – 300 lei. Experiența de utilizare aș putea spune că este de-a dreptul mediocră. Totuși, sunt alegerea multora și asta dintr-un singur motiv. Sunt ieftine.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • sorin mihai

  Prefer Metro. Au câteva branduri pe care le vând, cu 5 ani garanție( finlux… Telefunken etc) preturi foarte decente. Am un finlux de 3 ani..perfect funcțional. Merita să trageți cu ochiul și în ofertele lor când căutați Tv uri.

  • Mihai

   Din pacate, Metro nu mai are magazin online de prin vara.
   Anul trecut cand aveau inca magazinul online, am comandat multe produse de la ei printre care si 2 tv-uri Finlux cu 5 ani garantie.
   Apropo, stie cineva din ce motiv au desfiintat magazinul online de pe site-ul lor?

 • Greuceanu

  Pentru persoanele nepasionate de calitatea imaginii,în special cei foarte în vârstă obișnuiți o viață cu televizoare cu tub,este o alegere foarte bună fără îndoială.
  Eu nu aș folosi așa ceva nici în bucătărie unde am un TV LG cu panou IPS destul de bun. :D

  • Tudor P.

   Sau poate ca unii sunt mai pasionati de calitatea continutului, nu de cea a imaginii, care oricum nu e la un nivel inalt in Romania. Te asigur ca ce vezi tu cu super mega televizoarele tale din viitor, se poate vedea si cu astea asa mai medievale.

  • Greuceanu

   Și eu te asigur că nu știi despre ce vorbești. Deloc.
   De unde știi tu ce fel de conținut consum eu pe TV-urile mele?
   Bineînțeles că habar n-ai , dar îți place să îți dai cu părerea.
   Tocmai că ceea ce urmăresc eu NU se poate urmări pe pe acest tip de televizoare. Sau cel puțin nu la același nivel de satisfacție vizuală.
   Jumătate dintre materialele filmate urmărite de mine sunt filmări 4k din diverse surse, iar altele ,materiale 1080p care sunt puse în valoare la o calitate a imaginii care nu suferă comparație.
   Chiar și posturile TV în format HD din grila de cablu,RCS-RDS în cazul meu, adică vreo 30 de posturi, se văd incomparabil mai bine pe orice TV dețin eu decât pe oricare din cele enumerate în articol.
   Adică pe scurt, eu urmăresc conținut video HD în proporție de 90-95%.
   Ori principala funcție a unui televizor modern este să afișeze imagini de calitate, iar calitatea video redată este o noțiune bine definită și incompatibilă în mare măsură cu aceste modele.
   Așa că nu e deloc același lucru urmărirea oricărui material filmat pe aceste televizoare cu urmărirea pe alte modele mai scumpe.
   Dacă tu(sau oricine altcineva) te mulțumești cu astfel de calitate, nu te condamnă nimeni nu-ți face probleme.
   Dar nu îmi băga mie pe gât teorii din astea caraghioase cum că ce vad eu pe televizoare cu pretenții e același lucru cu ce văd cei care cumpără modelele din articol, că e de tot râsul.
   Nu, eu vad cu totul altceva pe televizoarele personale, iar acestea din articol nu sunt medievale față de altele din viitor, ci sunt pur și simplu foarte proaste calitativ în ce privește principala funcție care contează la un televizor, calitatea imaginii video redată.

  • Petre Ionescu

   Am înțeles bre ai bani de 4k alții nu au asa ca le ajunge un nr ready..
   So, next point?

  • Greuceanu

   N-ai înțeles nimic.
   Un 4k a ajuns astăzi și 1 500 lei, și-l poate permite cu un mic efort și persoanele cu salariul minim pe economie.
   Eu vorbesc de televizoare cu caracteristici de imagine superioare, pentru cei care pun preț pe așa ceva.
   Plus că am precizat că îi înțeleg pe cei care nu își permit televizoare de calitate, nici eu nu am fost copil de bani gata.
   Ca atare lasă aprecierile superficiale!

  • Okochea

   Nu exista 4K de 81. Daca vrei 4k trebuie sa iei minim de 100.

  • Greuceanu

   Bineînțeles,dar nici nu am susținut altfel.

  • Petre Ionescu

   4k 1500? Adică diferenta de 8-7 sute adică un salariu de pe la mine din zona..
   Adică de ce ar lua cineva un tv 4k ca sa vada in 4k si frigiderul gol? Greucene nu stiu voi dar sincer acum …
   Las-o asa..

  • Greuceanu

   Mărturisesc că încerc să găsesc logica din comentariul tău, dar se pare că lipsește sau este ascunsă.
   Păi ce persoană normală la cap își cumpără dintr-un singur salariu un produs de aceeași valoare cu acesta (salariul)?
   Nici cei care au 2 000 euro/ lună nu își cumpără dintr-un singur salariu un obiect care costă 2 000 euro.
   Toată lumea cu toți boii acasă, economisește câteva luni ca să cumpere un produs de aceeași valoare cu salariul fără să apeleze la un împrumut.
   Că atare nu e nevoie să stea cu frigiderul gol.
   E așa greu de înțeles?

  • Tudor P.

   Ai dat ca exemplu mosii si babele obisnuite cu tub. In niciun caz nu te-ai referit la alte surse, decat la cablul tv. Iar eu tot la el m-am referit. Asa ca nu o invarti ca la Ploiesti cu alte surse. Din orice comentariu pe care il dai vrei sa evidentiezi faptul ca toti sunt prosti, iar tu esti desteptul. Nimeni nu intelege, decat tu :)) Atata aroganta nu prea am vazut, decat poate la cutienoua.

  • Greuceanu

   Prietene, nu e aroganță e doar incapacitatea ta vizibilă de a înțelege lucruri elementare.
   Tu ești cel care o întoarce jenant ca la Ploiești, nu am spus nicăieri că discutăm doar despre semnalul de cablu, ce un om în vârstă nu se poate uita și la filme din alte surse?
   Dacă nu ai priceput comentariul meu destul de clar exprimat, iartă-mă , dar numai inteligent nu te pot numi.
   Iar cutienoua e un tip mult mai deschis la minte decât arăți tu prin astfel de comentarii.
   Am vorbit despre persoanele în vârstă(nu “de moșii și babele”) și de persoanele limitate de buget de orice vârstă.
   Dacă tu ai ales să înțelegi ce îți convine ție e strict problema ta.

  • Cristi Lee

   @disqus_RZZCLE29sE:disqus In esenta ai dreptate. Am un coleg care filmeaza profesional evenimente. Si el prefera un ban in plus pentru un TV care ii poate reda la calitatea reala ce filmeaza el. Tonul pe care il folosesti nu te ajuta, insa, in a exprima ideea dorita. De aia iti sar astia de mai sus in cap. PS: Eu am luat un LG 3d tocmai pentru panel, care e superior unul 2D. Filme 3d au urmarit copiii de cateva ori.

  • Greuceanu

   Ai și tu dreptate, dar observi că totdeauna eu răspund unui comentariu făcut pe același ton, adică după ce mi-am exprimat civilizat o părere mi-au sărit în cap cu diverse comentarii acide.
   Iar eu am un defect, recunosc, răspund mai mereu cu aceeași monedă.
   Ideea e că nu am nicio problemă cu cei care cumpără și astfel de modele ieftine, îi înțeleg, eu doar am spus ce am făcut eu în acest sens și care cred eu că sunt cei care cumpără în majoritate un TV low cost. Nu cred că am ofensat pe cineva pentru că am spus asta.
   Și că la un televizor actual calitatea imaginii este cea care trebuie să primeze, altfel am asculta emisiunile la radio.

  • Cristi Lee

   Pai nu e cam asa. Ca raspunzi tot timpul cu o nota mai sus. Eu zic ceva, las-o asa, ca nu trebe sa am eu sau sa ai tu dreptate. El vrea tv la 400 lei, asta e! Tu ai Note si ii lauzi, eu am Nexus 6p si nu l-as schimba nu Note tau. Dar nu inseamna ca unul e mai bun decat altul, ci ca raspunde mai bine la unele nevoie ale mele.

  • Greuceanu

   Eu nu folosesc tonul sus decât ca răspuns la un atac, nu ca să subliniez că am dreptate.
   O mai spun odată, nu înțeleg care e problema lor, nu am spus nicăieri că am ceva împotriva celor care cumpără televizoare de 400 lei, ba chiar îi înțeleg,așa că reacția lor este disproporționată.
   În ce mă privește pe mine consumator intens de filme și materiale video evident că știu despre ce vorbesc, așa cum eu le ascult părerile, așa e normal să le citească și ei pe ale mele fără reacții exagerate.

  • Tudor P.

   Cutienoua nu vede decat produse Apple, iar tu “nu aș folosi așa ceva nici în bucătărie”. Ti se pare ca aceste lucruri sugereaza o minte deschisa? Cei care nu vad decat un brand sau o categorie de pret, inseamna ochelari de cal nu minte deschisa.

  • Greuceanu

   Spui niște clișee atât de plictisitoare că îmi pică tencuiala de pe pereți.
   Cutienoua are preferințe fixe în ce privește brandul când vine vorba de telefoane, în rest a spus-o chiar el că are produse de la mulți alți producători inclusiv, și ghicit, televizoare.
   În ce privește categoria de preț, să spui despre cineva că are ochelari de cal pentru că evită produsele cele mai ieftine și implicit proaste și se orientează către produse de calitate, mai scumpe, iartă-mă dar asta dovedește o îngustime în gândire jenantă pentru o persoană care se pretinde inteligentă.
   Decât să vii cu teorii care să ai pretenția că au vreo valoare de argument, mai bine te abții.
   E mult in avantajul tău, altfel doar te faci de râs.

  • Harap Alb

   De acord cu tine.
   Lasa-l sau ignora-l. El considera ca are intotdeauna dreptate si de aceea iti raspunde de fiecare data pe un ton superior.
   In ultima perioada, ultimele 2-3 saptamani, se pare ca numarul persoanelor cu care intra in contradictie creste pe zi ce trece.
   Mai grav este ca el nici nu realizeaza (sau nu recunoaste) acest lucru. De ce m-as mira, oare: “Nicio recenzie NU IMITA conditiile de laborator. Recenziile SIMULEAZA exact ‘viata reala’.”. Fiecare intelege ce vrea !

  • Stanica Valentin

   Ai absoluta dreptate. Pana la urma totul se rezuma la necesitatile fiecaruia. Sincer, eu nu vad de ce as investi banii intr-un TV scump in conditiile in care nu ma uit decat vreo 30-40 min zilnic la tv si atunci la stiri. Daca ma crezi acum vreo 3-4 ani aveam in bucatarie un lcd de 9″

 • Pingback: TOP 5: Cele mai ieftine televizoare pe diagonala de 80 cm - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Stanica Valentin

  Nu toata lumea vrea sa vada la super rezolutii. Cunosc ceva persoane care se multumesc cu un HD Ready care poate reda destul de ok daca are si un semnal decent, gen semnal digital. Nu toata lumea tine neaparat sa vad un film 4K, cum nu toata lumea isi doreste un smartphone cu 10000 core si 100000 GB ram. Eu de exemplu nu as investi banii intr-un TV pt ca pur si simplu nu am timp de tv, iar ca sa vad 30 de min de stiri seara pot sa le vad si pe un HD Ready la un TV care nu este un super brand. Sa nu uitam ca sunt o gramada de TV no-name care folosesc paneluri de la firme consacrate. Ca o paranteza, acum vreo doua saptamani, asteptam intr-un magazin EMAG sa ridic un produs din service. Plictisit, mi-am aruncat privirea catre zona de televizoare care binenteles rulau toate acelasi videoclip de prezentare. Mi-a atras atentia unul dintre ele , care avea niste culori superbe si nuantele de negru foarte accentuate. M-am apropiat si am observat ca era un Star-Light care se vedea absolut superb. Era pus intre un Samsung si un Sony. Puteti sa va convingeti si singuri mergand intr-un magazin.

  • Greuceanu

   Discuția atunci când ne referim la calitatea unei imagini nu este limitată numai la rezoluție.
   Imaginea de calitate nu înseamnă neapărat 4k,dar pe de altă parte oricât de bun ar fi un TV HD Ready,nu are cum să afișeze conținut cu același nivel de detalii cu unul 4k,oricât ar fi de ieftin ar fi cel 4k.
   Atunci când discutăm de televizoare bune ne raportăm la panoul folosit,capacitatea acestuia de a reda culori cât de naturale posibil,cât de bine poate fi sau nu calibrat(amănunt extrem de important pentru un videofil),capacitatea de a reda fluent și detaliat scene cu mișcare rapidă fără “efect de ceață”(adică panou cu redare pe 100 sau 120Hz),contrast și luminozitate corespunzătoare.
   Toate acestea plus rezoluția superioară compun o imagine de calitate și numai cine nu consumă în mod uzual conținut video de orice fel,nu înțelege care pot fi diferențele dintre un televizor de calitate și cele foarte ieftine. Diferențele sunt imense indiferent ce fel de imagini afișează.
   Despre asta vorbeam când mă refeream la persoanele care cumpără preponderent televizoarele foarte ieftine,pe care le înțeleg.
   Mama este o persoană reprezentativă în acest sens,în vârstă,cu o pensie modestă,fără pretenții deosebite,obișnuită la viața ei cu imagini standard definition,slabe calitativ față de ce există în acest moment ca și tehnologie de redare.
   Astfel de persoane plus cele limitate financiar sunt evident majoritatea(existând ca de obicei și excepții) celor care cumpără astfel de televizoare foarte ieftine,nu e nimic ofensator,sunt de înțeles,am făcut doar o remarcă conformă cu realitatea.
   Adică lor li se adresează astfel de articole

 • Nastase Gheorghita

  Eu am prins tv nei la 400 lei si pot spune ca e chiar ok. Intre un philips pe care il am si acest Nei nu se vad mari diferente.
  Ca sa il fac mai smart am luat si un chromecast la 150 lei.
  Nu am pretentii mari in privinta imaginii sau a rezolutiei si pentru mine e suficient.

  • Stanica Valentin

   Acum am primit si eu notificarea de la Posta Romana pentru a ridica coletul. Am prins si eu NEI-ul la 400, si chiar asteptam o parere de la vreun cumparator sa vad cum e.

 • Voodoo

  Am prins si eu acel Nei si TV-ul de la Flanco la 200ron. Ambele sunt ok pentru suma platita. Nei-ul are timp de raspuns bun, l-am conectat putin la pc si am jucat niste Overwatch, parea mai mic timpul de raspuns decat la monitorul AOC ce a fost 200ron la emag, luminozitatea era mare, a trebuit sa o scad bine, unghiurile de vizualizare bune, calitatea imaginii ok pentru gama asta. Si cel de la Flanco e ok, imaginea pare o idee mai buna decat la Nei, dar este FullHD. Boxele lui in schimb sunt sub mediocre.

 • Cristian Hanga

  ‘banutii’ :)