Smartphone

Nu am testat smartphone-ul companiei brașovene, dar sunt sigur că Allview X5 Soul PRO va sosi în viitorul apropiat și la noi, îi vom redacta un review și acolo vor fi grupate toate impresiile. Mi-am permis să facă o primă analiză pe datele inițiale. 

De remarcat faptul că doar Allview a mai rămas dintre brandurile locale de telefoane mobile, cel puțin în segmentul mid-range. Pe de altă parte, am curajul să spun că X5 Soul PRO se dorește a fi un adevărat restart, un produs prin care vor să iasă în evidență în sens pozitiv. Aș spune că este destul de bine calibrat ca raport preț / specificații.

Cu un cupon de reducere de 10% coboară de la 1500 lei pe la 1350 – 1400 lei (așa cum îl listează și Digi Mobil).

  1. Hardware – au mizat pe procesorul MediaTek Helio P60 cu 4 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB. Pe de altă parte, Helio P60 este adevărata vedetă. Avem un CPU dezvoltat pe către TSMC pe 12nm FinFET, structură big.LITTLE cu 4 nuclee pe ARM Cortex-A73 și alte 4 nuclee pe ARM Cortex-A53, accelerator grafic Mali-G72 MP3. Element inedit pe un telefon din categoria mid-range – unitate de procesare neurală. Cred că este și primul smartphone cu nuclee pe ARM Cortex-A73 ce ajunge în țara noastră. Una peste alta, avem un CPU ce promite a rula orice aplicație sau joc, dar și eficient în ce privește consumul de energie.
  2. Deep Face ID – tehnologie bazată pe Camera IR și Proiector IR. Trebuie testat și tras concluzii. Multe telefoane Android promit marea cu sarea, dar nu se descurcă în niciun caz la nivelul iPhone X. Pe de altă parte, pe X5 Soul PRO ai alternativă și mai simplă & uzuală – cititor de amprentă în partea spate;
  3. Design similar cu cel de la iPhone X + Display de 6.2 inch cu rezoluție 2246 x 1080 pixeli și aspect 19:9, alte companii A-list în 1400 lei îți oferă un ecran de 5.6 inch cu rezoluție 1480 x 720 pixeli (Samsung GALAXY A6 2018), pe Zenfone 5 primești un ecran similar la 2000 lei. Sunt sigur că veți strâmba din nas când veți vedea că am pus la puncte interesante și designul a la iPhone X, dar aș face pariu că sunt persoane interesate de acest aspect;
  4. Conectivitate bună spre foarte bună – 4G pe ambele SIM-uri în mod simultan, localizare prin A-GPS, GLONASS și GALILEO, TDD și FDD pe partea de conectivitate de date, USB type-C, slot pentru cardurile microSD, Wi-Fi ac, 4G cu viteze de până la 300 Mbps în download etc, aș pune aici și încărcarea wireless;
  5. AVI – asistentul vocal în limba română ce a devenit din ce în ce mai interesant, cu mai multe opțiuni. Am văzut în comentariile de pe site că sunt multe persoane ce și-ar dori să găsească aplicația în Google Play.

Unde trebuie studiat Allview X5 Soul PRO cu atenție?

  • la nivel de cameră foto și video;
  • pe partea software;
  • ce autonomie oferă acumulatorul de 3000 mAh, deși observ că telefonul urcă ca și greutate la peste 200 gr.

Aș zice că au ieșit în față cu o propunere solidă. O să-l testăm cât de curând și revenim cu impresiile formate.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.