Este o zicală de care am auzit printr-o lecție de la clasele primare: Paza bună trece primejdia rea. Am intrat în era digitală și cu metodele prin care putem avea un plus de protecție pentru locuință.

Îmi amintesc de bunicul meu ce în fiecare seară avea un ritual cu închisul la toate ușile și porțile, cu lacăte și toate cele + să nu rămână nimic prin curte pentru că a doua zi s-ar putea să nu-l mai găsești. Îmi amintesc când m-am jucat la un moment dat cu lanțul de chei și mi-a scăpat într-un copac la vreo 5 metri înălțime. Urechile mele nu au fost așa fericite. :) Acum nu mai sunt cine știe câți români cu animale prin curte / au migrat la supermarket, dar teama există în continuare. Sunt tot felul de bunuri ce le avem prin casă pe care nu ne-am dori să le pierdem etc.

Am selectat 5 gadgeturi ce consider că sunt utile și adus un plus de protecție.

1. Lacăt cu senzor de amprentă și bluetooth;

Are certificare IP65 în ce privește contactul cu apa, gândit spre a fi utilizat și la interior și la exterior. Încorporează o baterie de 1500 mAh ce-i oferă o autonomie de până la 3 luni (aprox. 1000 de blocări și deblocări). Se conectează cu telefonul prin bluetooth și dispune de un cititor de amprentă (până la 15 amprente stocate). Gata cu momentele în care nu ai cheia la îndemână, cheia poate fi stocată în smartphone-ul tău.

2. Kit de supraveghere Netgear ARLO PRO 2 FHD;

ARLO în domeniul camerelor de supravehere este un fel de Apple sau Samsung din seriile S sau Note, după cum doriți. Sunt produse scumpe, dar impresionează prin simplitate în operare, suport, calitate a materialelor înregistrate, conectivitate etc.

Setul ARLO din linkul de mai sus trebuie văzut drept o investiție, iar cele 4 camere le consider suficiente pentru orice locuință (poți pune câte una pe fiecare fațadă). Au senzori integrați ce detectează mișcarea sau sunetul, poți vorbi de pe smartphone, stocarea în cloud gratuită pentru 7 zile sau pe un USB local, posibilitatea de a nu folosi fire și alimentare de la un panou solar etc. Are și o sirenă de 100 decibeli integrată în stația de bază și poate fi controlată de pe smartphone, se conectează cu Amazon Alexa, IFTTT, SmartThings & Stringify.

3. Set proiector 50W LED cu panoul solar și telecomandă;

Nu este chiar un gadget, deși apare o telecomandă la mijloc. Totuși, îl consider util pentru  că te scapă de firele trase prin curte. Bateria încorporată este de 5000 mAh și timpul de funcționare variază între 12 – 24 ore (în funcție de intensitatea stabilită prin telecomandă). Are certificare IP67 în ce privește contactul cu apa, unghi de iluminare la 130 grade, iar durata de viață a LED-urilor este estimată la 50.000 de ore (peste 2000 de zile = peste 5 ani de utilizare în continuu).

4. Interfon IP cu wireless;

Integrează un senzor de mișcare și trimite o alertă pe smartphone. Se poate conecta pe până la 5 telefoane mobile, dispune de Wi-Fi pe 2.4 GHz, aplicația dedicată se numește ToSee și este disponibilă în App Store și Google Play. Funcționează cu trei baterii ce nu sunt incluse în pachet, iar autonomia cu cele trei baterii ar fi în jurul a 6 – 8 luni.

5. Alarmă wireless GSM;

Include o unitate centrală, 3 telecomenzi, trei senzori magnetici, 3 senzori de mișcare, 1 sirenă și un alimentator la 12V. Dispune de conectivitate în benzile pe 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz.

Putem extinde discuția legată de cât de utile sunt sau nu în rubrica de comentarii.

Tag-uri: gadgettop 5

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.