Am participat de-a lungul timpului la multe evenimente internaționale, la MWC Barcelona pentru 5 ediții, la IFA Berlin în 3 ediții, la tot felul de lansări de produse etc. Mereu am rămas uimit cum presa tech din Europa de Vest, SUA etc folosește MacBook în poziția de daily driver, iar laptopurile cu Windows sunt în minoritate.

Care ar fi cele 5 motive în a alege un MacBook Pro?

  1. Sistemul de operare;

MacOS este un sistem de operare apreciat pentru câteva elemente-cheie: funcționare ireproșabilă, interfață aerisită, conexiune bine pusă la punct cu iPhone-ul, capacitățile de randare pe partea de foto și video. Nu stă la fel de bine pe partea de gaming, dar cine cumpără un MacBook Pro nu vizează jocurile.

Pe de altă parte, mereu când ai dezvoltarea hardware și software la nivel intern = rețetă mai bună etc.

  1. Design ce mizează pe simplitate, laptop compact și elegant, tastatură impecabilă;

Gestul prin care Steve Jobs scotea un MacBook Air în 2007 dintr-un plic aș spune că a intrat în istorie. Între timp, și MacBook Pro-urile au devenit mai compacte, cu linii de design pe care concurența se chinuie să le imite.

MacBook Pro-ul de 13 inch cântărește 1.39 kg la un display de 13.3 inch cu rezoluție 2304×1440 pixeli, dimensiuni de 280.5 x 196.5 x 3.5 – 13.1 mm.

Tastatura de pe care redactez acest articol este Apple Magic Keyboard. La începuturile Gadget.ro am avut ocazia să folosesc un MacBook Air de 12 inch pentru 1 an de zile, iar de când am avut ceva bănuți am trecut pe o tastatură Apple, pur și simplu, îmi este greu să trec pe o altă tastatură. Nu este gândită pentru gaming, ci aș spune că este perfectă pentru ceea ce fac eu – articole pe un site tech. Idem pentru ceea ce găsești pe laptopurile Apple.

  1. Autonomie mare;

MacBook Pro de 13.3 inch promite 10h. Între timp, trebuie să recunosc că și unele laptopuri cu Windows din nișa ultrabook se duc spre câteva ore bune de utilizare, dar MacBook-ul se descurcă o idee mai bine, fără a sacrifica performanțele sau luminozitatea ecranului.

  1. Preț mai bun la revânzare;

Nu cred că ați dori să vindeți un ultraportabil cu Windows, unul de 5 – 6000 de lei își pierde mult din valoare. Se întâmplă și aici ceea ce regăsim în universul Android (multe produse de la diferite branduri = preț mai mic S-H, Apple – un singur brand, un produs recunoscut în piață = valoare mai bună la revânzare).

  1. Laptop dedicat fotografilor și videografilor;

Majoritatea celor ce-și editează fotografiile la modul intensiv + a celor ce pun preț pe calitatea materialelor video, de la emisiuni și până la vloggeri merg pe mâna unui produs Apple. MacBook Pro față de MacBook Air oferă și ceva mai multă putere de procesare la pachet. Display-ul este de-a dreptul excelent, dar și modul în care software-ul de editare funcționează pe un laptop cu MacOS.

Da, prețul vine la pachet. Cumperi un MacBook doar dacă-l folosești la maxim și te ajută să fii mai bun în activitățile de peste zi sau, pur și simplu, ai bani și vrei un produs premium cu o experiență de utilizare fără cusur.

Puteți consulta oferta eMAG pe linkul de aici.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.