Foto si Video

Panasonic joacă un rol important pe piața aparatelor foto de tip mirrorless (corp mai compact față de al DSLR-urilor + obiective interschimbabile și un plus pe partea de polivalență).

Seria Lumix G are o sumă de caracteristici ce o individualizează și o face să iasă în evidență. Din această serie fac parte, alături de altele, următoarele modele:

 1. Panasonic LUMIX GX800;
 2. Panasonic LUMIX GX80;
 3. Panasonic LUMIX GX8;
 4. Panasonic LUMIX G80;
 5. Panasonic GH5;
 6. Panasonic GF7.

Întreaga listă o găsiți aici. Prețurile încep de la 2500 lei. 

Care sunt cele 5 puncte PRO pentru seria Lumix G de la Panasonic?

 1. Stabilizare duală a imaginii + obturator silențios + obiective interschimbabile;

Stabilizarea optică a imaginii ajută în realizarea de fotografii cât mai reușite, fără a prelua tremuratul mâinii. Panasonic a integrat un stabilizator combinat pentru corp și obiectiv. Ajută mult în fotografiile realizate în low-light sau când se folosește un teleobiectiv și orice mișcare cât de mică ar ieși în evidență fără tehnologia de stabilizare.

Alt element important – obturatorul silențios. Sunt situații în care nu vrei să deranjezi în vreun fel, fără declicuri care să strice momentul. Compania japoneză s-a gândit și la aceste situații.

Obiectivele interschimbabile asigură un plus de polivalență pentru aparat. Găsești obiective gândite pentru diferite scenarii, de la cele gândite să ajute în imaginile de tip selfie și până la teleobiective, macro etc.

 1. Filmare 4K;

Sunt multe companii în domeniul foto ce nu au integrat 4K pe camerele din portofoliu, nu este și cazul Panasonic ce poate fi considerat un lider din acest punct de vedere. De aceea sunt aparate precum GH5-ul ce reprezintă alegerea a mulți videografi sau vloggeri. Are tot ce trebuie spre a livra materiale de bună calitate. Pe lângă Panasonic GH5 mai sunt G80 și G7 ce sunt capabile să filmeze într-un astfel de format.

Funcția 4K PHOTO permite selectarea unei fotografii dintr-o secvență video.

 1. Ecran tactil rabatabil, conexiune Wi-Fi și aplicație dedicată pentru share-ul de imagini;

Ecranul rabatabil ajută în realizarea de selfie-uri la o calitate cu mult peste ceea ce primești pe un smartphone, spre exemplu. Conexiunea Wi-Fi + aplicația Panasonic Image App ajută în share-ul rapid spre social media (Facebook, Instagram etc).

GX800 și GF7 încorporează un ecran tactil rabatabil ce le aduce un plus în ce privește utilizarea de zi cu zi.

 1. Focalizare automată tactilă + post focus și vizor cu afișare în timp real;

Ecranul tactil primește focalizare automată la un touch distanță, dar există și opțiunea de post focus și astfel nu mai ratezi nicio scenă. Să zicem că din grabă nu ai focusul pe ceea ce ți-ai dorit, îl poți modifica ulterior. Vizorul de pe aparatele foto Panasonic afișează în timp real ce se întâmplă în fața sa.

 1. Rezistența la intemperii + dimensiuni compacte = caracter practic pronunțat;

Lumix G80 și GH5 sunt rezistente la intemperii și ușor de transportat prin prisma dimensiunilor compacte. Nu se tem de contactul cu picăturile de apă și praful. Poți face fotografii fără teamă de stropire. Am testat GH5 în Polonia pe o ploaie în toată regulă și nu am avut probleme.

Mai multe detalii în materialul video și pe website-ul Panasonic.

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei P20 Pro + OnePlus 6, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.