Samsung GALAXY M20 este un smartphone pe care compania sud-coreeană îl comercializează strict în online și prin intermediul său își doresc să aducă un produs de tip best-buy care să rivalizeze cu armada chinezească.

Am structurat 5 puncte PRO pentru mid-range-ul Samsung:

1. Ecran + sunet;

PLS TFT = IPS-ul Samsung (Plane Line Switching vs In-Plane Switching. Teoretic, este un ecran cu unghiuri bune de vizualizare și luminozitate crescut. IPS-urile s-ar putea să aibă o acuratețe mai mare a culorilor.

GALAXY M20 folosește un ecran PLS de 6.3 inch cu rezoluție 2340×1080 pixeli, aspect 19.5:9, 409 ppi, raport display / corp de 83.6%. Sunetul dispune de certificare Dolby Atmos, jack de 3.5 mm + bluetooth 5.0 aduse la pachet.

2. Hardware + software;

Exynos 7904 dezvoltat pe un proces de litografiere în 14nm, 4 GB RAM și 64 GB stocare, slot dedicat pentru cardurile microSD de până la 1 TB. Procesorul este de tip octa-core cu 2 x ARM Cortex-A73 la 1.8 GHz și 6 x ARM Cortex-A53 la 1.6 GHz, se bazează pe acceleratorul grafic Mali-G71 MP2.

Teoretic, este un ansamblu hardware capabil să ruleze orice aplicație sau joc din Play Store. La nivel software a primit update spre cea mai nouă interfață a Samsung – One UI dezvoltat pe Android 9 Pie. Nu am idee dacă va face pasul spre Android 10 (a trecut de la 8.1 Oreo la 9.0 Pie).

3. Conectivitate + camera foto;

Sunt mai multe elemente aduse de GALAXY M20: dual-sim, 4G cu agregare de spectru și viteze de până la 600 Mbps în download, USB type-C, slot dedicat pentru cardurile microSD ce extind cei 64 GB preinstalați, bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS și BDS pe partea de localizare, cititor de amprentă clasic în partea spate. Wi-Fi ac-ul lipsește și ar fi fost excelent să dispună și de acest standard.

Camera foto principală se evidențiază printr-o cameră duală cu 13 Megapixeli cu f/1.9 + 5 Megapixeli cu f/2.2 – echivalent 12mm de tip ultrawide. Înregistrează doar la 1080p cu 30 fps, iar camera frontală dispune de 8 Megapixeli cu f/2.0.

Mă aștept la rezultate decente pentru categoria de preț din care face parte.

4. Bateria;

5000 mAh în contextul în care vorbim de un procesor cu multe nuclee eficientizate + rezoluție Full HD+. Un ecran AMOLED l-ar fi ajutat să iasă în evidență și mai puternic pe partea de autonomie. Bateria de 5000 mAh de pe GALAXY M20 se încarcă la 15W.

5. Prețul;

De aici a și pornit ideea articolului. Samsung GALAXY M20 este 899 lei la cel mai mare magazin online din România. Este un telefon de tip best-buy pentru cei ce pun accent pe autonomie în primul rând, dar la un preț bun își doresc și putere de procesare, conectivitate etc.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.