Hardware

Nu știu cum sunteți voi, dar în ultima perioadă nu prea am mai folosit bateria externă. Nici nu prea am mai avut deplasări în care să fiu mai mult de 24 ore departe de o priză care să permită încărcarea telefonului. 

Totuși, aș spune că este un element de luat în calcul dacă vrei să nu ai parte de suprize neplăcute. Smartphone-ul a devenit un hub central pentru activitățile desfășurate pentru serviciu, de ținut legătura cu familia etc. Îl vrei on și nu cu procente ale acumulatorului în zona roșie sau oprit de tot.

Am două baterii de 10000 mAh, una de la ASUS și alta de la Xiaomi. ZenPower este mai compactă la aceeași capacitate cu acumulatorul Xiaomi, de aceea o strecor mai des în rucsac.

Mă uitam prin oferta unui magazin online autohton și avem o puzderie întreagă de producători no name pentru aceste accesorii. Mă rog, printre companiile ce-și pun brandul pe produse fabricate în China se află și jucători A-list precum Samsung, Sony, ASUS etc. Pe o baterie de 10000 mAh ai trei alternative: low-cost, mid-range și high-end.

1. ADATA PV150 – 10000 mAh pe alb, albastru și negru;

Cred că este și una dintre cele mai ieftine baterii externe cu o astfel de capacitate de stocare a energiei. Se alimentează la 5V / 2A pe microUSB și încarcă alte dispozitive la 5V / 2.1A pe USB Type-A. Cântărește 235 de gr. și dimensiunile sale sunt de 99 x 84 x 24 mm – Lungime x Lățime x Înălțime. Capacitatea bateriei Li-ion este de 36Wh.

2. ASUS ZenPower Pro – 10050 mAh, alimentare pe 2 porturi USB Type-A;

USB Type-A = USB-ul pe care-l știm cu toții. ASUS ZenPower PRO se adresează celor ce caută o baterie de calitate ce alimentează pe două porturi USB. Are și un LED flash, se transformă în lanternă ad-hoc.

Se încarcă la 5V / 2A. Cel mai important este că alimentează la:

  • 1 port USB pe 5.1V / 2.4A sau 9.1V / 2.0A sau 12.1V / 1.5A (încărcare rapidă pe smartphone-urile compatibile);
  • al doilea port USB pe 5.1V / 2.4A.

Este capabilă de un maxim de 23.5W în mod simultan. Cântărește 230 de gr. și dimensiunile sale sunt de 100 x 58.6 x 22 mm (mai compactă față de ADATA PV150).

3. Samsung EB-PG935B de 10200 mAh cu încărcare rapidă;

Samsung este brandul no. 1 ca vânzări în țara noastră și nu numai, iar cei ce au telefoane mobile ale companiei sud-coreene cu încărcare rapidă și vor să meargă la fix trebuie să încerce acest accesoriu.

Dimensiunile sale sunt de 104.2 mm x 77.1 mm x 23 mm. Cântărește 322 de gr. Este compatibilă cu tehnologia Qualcomm QuickCharge 2.0, alimentează la 5V / 2A.

Ce baterie externă folosiți?

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.