Software

Cui se adreseaza acest tutorial?
Posesorilor: iPhone 3GS, iPad (clasic sau 3G), iPod Touch 2G, iPod Touch 3G, iPhone 3G, iPhone 4

De ce este necesara si utila salvarea shsh-ului?
Daca doresti ca device-ul tau sa poata fi deblocat (jailbreak) pe viitor chiar si cu alte versiuni de firmware (ce urmeaza sa fie lansate) este necesar ca shsh-ul sa fie salvat si pastrat. In detalii tehnice pe scurt: Apple “semneaza” versiunile de firmware iar din moment ce ai facut update cu o versiune noua, nu poti reveni la cea veche pentru ca nu se poate autentifica telefonul pe serverele Apple. Daca ai shsh-ul salvat poti reveni la varianta de firmware initiala (a carut shsh exista salvat). Imediat cum un nou firmware apare, Apple nu semneaza versiunile vechi, motiv pentru care trebuie sa faceti acest lucru cat mai repede.

TinyUmbrella este un utilitar cu ajutorul caruia poti salva foarte usor shsh-ul device-ului tau.
Cum se foloseste?

Pasul 1

Download TinyUmbrella (versiunea pt sistemul tau de operare) – sau aici

Pasul 2

Porneste aplicatia Umbrella si conecteaza device-ul la calculator prin cablul USB

Pasul 3

Utilitarul va recunoaste device-ul si ECID-ul acestuia. Apasa butonul “Save my SHSH” si vei fi avertizat cand fisierul a fost salvat. Tiny Umbrella va trimite shsh-ul si catre serverul Saurik (Cydia).

Pasul 4

Fisierul shsh se salveaza in folderul User Documents

Daca ai pe device un firmware mai vechi si doresti salvarea SHSH-ului trebuie sa faci in plus, inainte de apasarea butonului Save My SHSH urmatoarele:

– Apasa pe Advanced Options si selecteaza device-ul + versiunea de firmware + Locatia: Cydia

Sursa: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/

 • Pingback: Tutorial untethered jailbreak “Spirit” – iPhone Help Desk()

 • Pingback: Reminder – Salvati SHSH-urile – iPhone Help Desk()

 • Pingback: Salvati SHSH-ul pentru iOS 4.0.1 cat mai rapid – iPhone Help Desk()

 • Pingback: Tutorial jailbreak ALL iPhones iOS4.0.1 cu metoda lui comex – iPhone Help Desk()

 • Adrian P

  Salut,

  Am un 3GS, versiune soft 3.1, baseband 05.11.07 – 6.4_M3S2 si tocmai am incercat sa imi salvez SHSH-ul folosind metoda de mai sus si a functionat numai ca mi-a fost salvat SHSH pentru 4.0.1 si nu pentru 3.1, 3.1.2 sau 3.1.3 (necesare pentru a putea sa updatez la 4.0 din cate am citit pe aici). Intrebarea este, mai pot face ceva pentru a salva SHSH-ul pentru 3.1.2 sau 3.1.3? Exista si alta solutie pentru a putea updata la 4.0 fara sa am SHSH salvat pt 3.1.2 / 3.1.3?

  Multumesc anticipat,
  Adrian

 • Pingback: Limera1n este disponibil>>Tutorial jailbreak iOS4.0-4.1 iPhone 3GS, iPhone 4, iPad si iPod Touch 4G (Windows) – iPhone Help Desk()

 • alex

  nu reusesc sa instalez tiny umbrella….am win 7 64 bit error:no JVM could be found on your system.

 • Pingback: Tweets that mention Tutorial – Salvati-va SHSH-ul cu TinyUmbrella (inclusiv iOS4.x) - Gadget.ro - Hi-Tech Lifestyle -- Topsy.com()

 • VAli

  am o intrebare…eu am resetat iphonu si a avut jailbreak dar acuma nu mai are nici un soft pe el si nu pot instala programu ala care ai spus tu la jail break ca imi da erroare la firmware ce pot face ?nu mai am nici un soft pe el te rog ajuta-ma
  !

  • Anonymous

   Ce versiune de iOS ai acum?

 • Pingback: iOS 4.3 este disponibil de azi - Gadget.ro - Hi-Tech Lifestyle()

 • Cristi

  cu ultima versiune de tiny umbrella nu pot salva shsh pt 4.0. Sau cel putin nu stiu eu sa fac acest lucru pe care il recomanzi:

  “Daca ai pe device un firmware mai vechi si doresti salvarea SHSH-ului trebuie sa faci in plus, inainte de apasarea butonului Save My SHSH urmatoarele:

  – Apasa pe Advanced Options si selecteaza device-ul + versiunea de firmware + Locatia: Cydia”

  • Anonymous

   Nu mai e nevoie sa urmezi si acel pas. Descarca ultima versiune de TinyUmbrella si utilizeaza softul “normal”.

 • Edy

  Buna ziua. Am luat un 3gs 16gb, merge pe orange si pe cosmote (doar pe astea le-am incercat), dar nu are jaibreak …… asta inseamna ca e neverlocked???????  Daca fac doar jailbreak, ma pot astepta la vre-o surpriza sa-mi ceara cartela din reteaua originala in care a fost codat telefonul, in eventualitatea in care este unlock? Mentionez ca are inca in memorie un user de itunes din Danemarca. Nu stiu ce sa fac!!!!! Nu am nevoie de unlock…….. vreau doar jailbreak! Are soft 4.3.2 si baseband 05.16.02. Si daca fac update de soft la 4.3.3, pot ramane cu el blocat? Multumesc anticipat.

 • Tudorcipriangabriel

  am un ipad2 wifi+3g 4.3.3…am apucat sa fac jailbreak cu jailbreakme3.0 fara sa stiu ca trebuie in prealabil sa salvez acel shsh…daca il salvez acum e prea tarziu? trebuia salvat inainte de jailbreak? ce probleme mai pot aparea in urma acestei “scapari”? multumesc anticipat pt raspuns

 • Gil_parazitii

  Salut. nu s-a salvat shsh-ul pe ios 4.3.5  . Am avut ios 5. Am reusit sa fac downgrade la 4.1  (am avut shsh salvat. ) acum as dori sa fac update la 4.3.3 ( nu am shsh ), se poate?  insa, am shsh salvat la ios 4.2.1, da al unui alt iphone 3gs . se poate face upgrade? 

 • Alexandru

  Buna , am o intrebare. Am un iphone 4g de 16gb , de curand ii facusem un upgrade la soft de la 4.3.3 a 5.0.1. Era de pe o retea din Germania/Austria( nu stiu exact care tare si care retea) ,il foloseam in tara cu ajutorul Gevey-ului. Uitand faptul ca odata ce iti faci upgrade sau cumperi un telefon nou necesita activarea pe internet a telefonului cu itunes iti cere cartela originala a retelei in care era bocat.Am incercat sa ii fac downgrade aceiasi problema , am incercat sa modific firmware-u la el dar nu sa putut fiindca nu am avut SHSH-urile. Cum as putea face din nou telefonul sa mearga?Sa il activez din nou fara a mai fii nevoie de cartela originala a lui. Exista o varianta de decodare inainte de a activa telefonul ? Multumesc anticipat , Alex