Telefoane Mobile

Dacă vânzările de smartphone-uri la nivel global stagnează (în China acestea au scăzut cu 12% în primul trimestru din 2018), în România apetitul pentru acest tip de device este unul încă puternic.

Alexandru Costache, head of telecom product management în cadrul Samsung România, a declarat că primele trei luni din 2018 au adus o creştere de peste 40% din punct de vedere valoric şi de peste 10% din punct de vedere numeric comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Aflăm astfel că în perioada ianuarie – martie 2018 românii au cumpărat peste 1.6 milioane de smartphone-uri, iar preţul mediu plătit de aceştia a fost de 940 lei, adică o creştere de peste 50% comparativ cu 2013. Cele mai vizibile creşteri se observă în rândul telefoanelor cu o valoare de peste 600 de euro, zonă în care piaţa a crescut cu 78% în primul trimestru din 2018 raportat la aceeaşi perioadă din 2017.

„În prezent, segmentele «mid» şi «high» reprezintă circa 50% din piaţa locală de smartphone-uri din punct de vederere valoric şi 20% cantitativ. Cele două segmente formează practic motorul de creştere al pieţei locale de smartphone-uri, în condiţiile în care tehnologia avansează într-un ritm alert.“ a completat Alexandru Costache.

În România, Samsung are afaceri de peste 925 milioane de euro şi vinde de două ori mai multe telefoane decât Huawei şi are încasări duble faţă de Apple.

Sursa: zf.ro

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.