proiectoare benq Diverse

Piața locală a vânzărilor de videoproiectoare s-a apreciat în primul trimestru al lui 2015 cu 15 procente față de perioada similară a anului trecut. BenQ își rezervă o felie bună din aceste vânzări, având circa 48% cotă de piață.

Trimestrul 1 din 2015 este cel mai bun din ultimii 7 ani pentru vânzarea de proiectoare BenQ, o perioadă mai bună față de cea de acum înregistrându-se în 2008.

Cea mai bună evoluție a vânzărilor BenQ a fost înregistrată pe segmentul videoproiectoarelor Full HD, unde compania își asigură 62% din piață, iar modelele BenQ capabile să proiecteze la distanță scurtă (Short Throw) au avut o creștere în vânzări de 125% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai bună dinamică la nivelul pieței a fost înregistrată pe segmentul proiectoarelor destinate mediului instituțional: o creştere de 31% la nivelul pieței, iar 68% dintre consumatorii acestei categorii au preferat să achiziționeze proiectoare BenQ. Segmentele de proiectoare BenQ pentru business și cele pentru acasă s-au apreciat la rândul lor cu 7%, respectiv 23%.

De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2015, BenQ a raportat o creștere de 11% pe piața de proiectoare Home Cinema, asigurându-și o cotă de piață de 52% și poziția de lider.