Accesorii inteligente

Putem spune că este anunțul zilei, Vector Watch a intrat în portofoliul Fitbit – liderul industriei de profil. Fitbit a achiziționat platforma software și echipa care s-a ocupat de smartwatch-ul autohton. 

Nu va mai exista un Vector Watch în generația a 2-a, iar noi funcții software nu vor mai oferite către cei ce au cumpărat prima generație. Rămâne suportul tehnic, garanția de 2 ani, posibilitatea de a achiziționa un cablu de încărcare și folie de protecție pentru display. Presupun că urmează și lichidarea de stoc pe unitățile rămase în depozitele magazinelor partenere.

Nu vor mai putea fi adăugate stream-uri noi în magazinul dedicat de aplicații, doar editare pentru cele lansate până la momentul actual. Se menține și posibilitatea de a trimite fețe de ceas spre aprobare.

Nu pot să spun că sunt entuziast în ce privește această achiziție:

 1. Piața de smartwatch-uri a murit în fașă și există o degringoladă la nivel global în ce privește acest tip de gadget;
 2. Fitbit a cumpărat echipa Vector Watch + platforma software, fără a dori să păstreze brandul pe partea hardware.

Am apreciat Vector Watch pentru autonomia oferită, pentru modul în care livra notificările de pe smartphone spre ceas, dar și pentru că era un dispozitiv dezvoltat în țara noastră și nu aveam un rebrand al unui ceas chinezesc.

Update: Proiectul Vector Watch adunase investiții în jurul a 7 milioane dolari. Nu se știe suma cu care Fitbit a făcut achiziția, dar nu cred că atinge nici măcar jumătate din acest prag. Radu Georgescu a investit 0.5 milioane dolari în etapa inițială, iar într-un interviu către ZF afirma că Vector Watch ar putea ajunge la o valoare de piață de peste 1 miliard dolari. Apropo, Radu Georgescu este cunoscut pentru câteva exit-uri de succes: RAV Antivirus către Microsoft în 2003, GECAD ePayment / actualul PayU România către Naspers în 2010, Avangate de către Francisco Partners în 2013. 

Sursa: VectorWatch.com
Tag-uri:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Vector Watch a fost achiziționat de către Fitbit | News7.ro()

 • Nastase Gheorghita

  Pestii mari ii mananca mereu pe cei mici…

 • Cosmin Musat

  Smartwatch-ul a fost, este si va fi un produs de marketing. În realitate utilitatea sa este minimă, oricât ar încerca marii producători sa ne aburească. Este greoi sa citești ceva pe un display de 1 inch si puțin, este incomod să încarci seară de seară mai mult de un gadget (aici ma refer la smartphone), este imposibil sa scrii un sms, sa te joci ceva etc. Rareori sunt cazurile în care un produs de marketing are succes dacă în viața de zi cu zi nu are o utilitate practică.

  • Lee

   Cosmin, daca tie nu-ti foloseste si nu ai nevoie nu inseamna ca nu e bun si nu trebuie. In unele sporturi nu se prea poate face un antrenament serios fara un ceas inteligent care se sincronizeaza si cu telefunul pentru schimb bidirectional de date. Eu am vorbit de ceasurile inteligente cu functii sport si nu e cazul lui Vector, dar asta nu inseamna sa generalizam.
   In ce priveste bateria, modelul pe care il am ma tine minim 10 zile cu notificarile pornite si minim 3 ore de antrenament cu senzori conectati si GPS pornit in acest interval.

  • Cosmin Musat

   Eu am vorbit de smartwatch ca produs de masa, nu pentru o anumita categorie de oameni (ex: atleti).

  • Lee

   Ok
   In acest caz vreau sa adaug doar faptul ca este super util unul ieftin si bun (pana in 250lei care sa te tina bateria minim 15 zile) si sa nu pierzi anumite telefoane importante cand ai telefoul pe mute la birou sau sa te poti bucura linistit in casa de orice activitate fara sa muti telefonul dupa tine ca oricum vezi pe acel mic ecran cine te cauta sau de ce. Nu mai spun de faptul ca in medii zgomotoase nu aud telefonul dar simt ceasul vibrand, si nu in ultimul rand acei pasi masurati cu precizie acceptabila care te face sa te mai gandesti daca nu cumva e timpul sa te ridici de pe canapea… :)
   Am avut Chronos Eco si cu 3 saptamani bateria si dus si bazin cu el fara probleme am fost super multumit dar nu are nici un suport tehnic si nu poate fi folosit cu Android 6.0 sau mai nou. M-am certat cu polonezii dar se pare ca ii doare in basca de clienti si de ce vand. Merge cu alt rom mult mai bun dar bateria se duce de 2 ori mai repede atat la ceas cat si la telefon (nu stiu ce comunica ele toata ziua)…
   Eu il vad util si practic si la un pret decent. Pareri impartite, clienti cu nevoi diferite.
   Bune articole… Spor la treaba!

 • Rebelulll

  Felicitari romanilor care au facut bani :)
  Sunt curios la ce pret a fost vandut si cum a reusit cineva sa faca rost de asa mari investitii.

 • Dan Girgiu

  Și eu mi-am dorit un astfel de gadget inteligent…
  Dar sunt prea scumpe și nu au autonomie suficienta , că așa , că și funcții, pentru mine, era suficient că și ceas, informații. meteo, să vezi când primești email .. lucruri mai simple..Nu să scrii că este greu pe un display de 1.5cm…Dar interfata era ok…”dădea bine”

  • Vector Watch are autonomie de 50 de zile. Da, ofera asta pentru ca nu incorporează un display color.

 • note l

  Pebble acum Vector watch

 • Pingback: Câte ceasuri a vândut Vector Watch? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pkr

  Am fost coleg de clasa in liceu cu fata lui radu georgescu ?

 • Pingback: Câte ceasuri a vândut Vector Watch? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle – Romania 24()

 • Pingback: Fitbit Alta HR - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()