Accesorii inteligente

Putem spune că este anunțul zilei, Vector Watch a intrat în portofoliul Fitbit – liderul industriei de profil. Fitbit a achiziționat platforma software și echipa care s-a ocupat de smartwatch-ul autohton. 

Nu va mai exista un Vector Watch în generația a 2-a, iar noi funcții software nu vor mai oferite către cei ce au cumpărat prima generație. Rămâne suportul tehnic, garanția de 2 ani, posibilitatea de a achiziționa un cablu de încărcare și folie de protecție pentru display. Presupun că urmează și lichidarea de stoc pe unitățile rămase în depozitele magazinelor partenere.

Nu vor mai putea fi adăugate stream-uri noi în magazinul dedicat de aplicații, doar editare pentru cele lansate până la momentul actual. Se menține și posibilitatea de a trimite fețe de ceas spre aprobare.

Nu pot să spun că sunt entuziast în ce privește această achiziție:

  1. Piața de smartwatch-uri a murit în fașă și există o degringoladă la nivel global în ce privește acest tip de gadget;
  2. Fitbit a cumpărat echipa Vector Watch + platforma software, fără a dori să păstreze brandul pe partea hardware.

Am apreciat Vector Watch pentru autonomia oferită, pentru modul în care livra notificările de pe smartphone spre ceas, dar și pentru că era un dispozitiv dezvoltat în țara noastră și nu aveam un rebrand al unui ceas chinezesc.

Update: Proiectul Vector Watch adunase investiții în jurul a 7 milioane dolari. Nu se știe suma cu care Fitbit a făcut achiziția, dar nu cred că atinge nici măcar jumătate din acest prag. Radu Georgescu a investit 0.5 milioane dolari în etapa inițială, iar într-un interviu către ZF afirma că Vector Watch ar putea ajunge la o valoare de piață de peste 1 miliard dolari. Apropo, Radu Georgescu este cunoscut pentru câteva exit-uri de succes: RAV Antivirus către Microsoft în 2003, GECAD ePayment / actualul PayU România către Naspers în 2010, Avangate de către Francisco Partners în 2013. 

Sursa: VectorWatch.com

Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.