Retelistica

Digi Communications NV este compania din spatele RCS-RDS, Digi Mobil etc. Au venit cu mai multe detalii legate de rezultatele înregistrate în al doilea trimestru din 2017, dar și în prima jumătate a anului în desfășurare. 

RGU = unitate generatoare de venituri = client, în accepțiunea Digi Communications NV.

În ce privește numărul de clienți:

Televiziune prin cablu – 2.92 milioane clienți;

Internet fix – 2.05 milioane clienți rezidențiali și 122.000 clienți business;

Telecomunicații mobile – 3.38 milioane clienți;

Telefonie fixă – 1.17 milioane clienți;

Televiziune prin satelit – 618.000 clienți.

Avem creștere de 1.9% față de aceeași perioadă din 2016 pe televiziunea prin cablu, de 11.9% pe internet fix și de 14.6% pe telecomunicații mobile.

Televiziunea prin cablu a scăzut cu 5.9%, telefonia fixă și ea se află pe un trend descendent cu 6.5%. ARPU / Venitul mediu pe client pe telecomunicații mobile a crescut de la 3.2 euro la 4 euro, pe televiziunea prin cablu a căzut de la 5.3 la 5.2 euro, iar pe internet fix se situează în jurul a 5 euro. Pe internet fix în mediul business, se înregistrează un ARPU de 33.3 euro.

Veniturile din România pe TII 2017 – între aprilie și iunie au fost de 163.8 milioane euro, creștere de 10.3% față de TII 2016 (148.5 milioane euro).

Cheltuielile de exploatare în TII 2017 au fost de 105.1 milioane euro, creștere de 6.3% față de TII 2016 când au fost de 98.9 milioane euro. Cheltuielile de exploatare încorporează investițiile în extinderea rețelei, salariile, chiriile, tarife de interconectare etc. Nu am găsit niciodată cheltuielile de exploatare în statistica furnizată de către concurența RCS-RDS.

Sursa: Hotnews.ro
Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Tomoiaga Radu

  Se mișcă foarte bine pe telefonia mobila. Probabil vor depăși pragul de 4 milioane până la sfârșitul anului, urmând să treacă pe locul 3 cel târziu anul viitor.

  • Rămâne de văzut. Personal, cred că le este din ce în ce mai greu să fure din clientela Vodafone și Orange. Ar mai fi ceva clienți de luat de la Telekom.

  • Cristi Lee

   Corect. Deja masa mare a ajuns la ei. Cred ca, pe langa scavanging phase de la Telekom, singura modalitate de a creste e prin clienti noi, neinregistrati la alte firme si prin alte oferte. De exemplu, abonament de 8 euro in care ai VOLTE si roaming inclus, plus sms nelimitat oriunde in tara. E un exemplu, nu musai ce vor face ei. Doar ca, la oferta actuala, migrari de la alti clienti nu prea mai pot face. Foarte putin. boomul a trecut. Depinde de ei cum monetizeaza situatia. Fie ne fac pe noi, clientii actuali, sa platim mai mult, dar cuu extra beneficii, fie gasesc o modalitate de a atrage clienti noi Either way, trebuie avut in vedere ca nu se va aplica zicala: cu acelasi tip de actiuni, obtii acelasi tip de rezultat.

  • Cristian

   Credeți că norvegienii de la Telenor vor cumpăra Digi Communications NV ? Ținând cont că Telenor are prezență în Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Ungaria ( unde colaborează cu Digi ) și de datoria semnificativă a Digi Communications ( aprox. 1 miliard € ), personal consider că dacă oferta norvegienilor va fi consistentă, Zoltan Teszari va ceda controlul Digi .

  • Tomoiaga Radu

   Datoria lor este cea mai mica problema. Au marjă de profit foarte bună și asta contează

  • Cristian

   Ținând cont că Digi Communications NV valorează maxim 2 miliarde €, cred că e o problemă să ai o datorie de 1 miliard € . Din ce am văzut pe Bloomberg TV, destui analiști telecom din Europa cred că Telenor va intra în România și cel mai probabil o vor face prin intermediul Digi Communications NV .

  • Tomoiaga Radu

   Câtă vreme primește credite fără probleme este clar că datoria lor este o problema minoră. Chiar mă întrebam cine ii “cumpăra”anul asta.
   În fiecare an îi” cumpăra ” cineva.

  • Florin Obili

   Da, Telenor a inconjurat Romania. E o chestiune de timp pana cand vor intra si la noi in tara.

  • Tomoiaga Radu

   Eu aș zice că până la 5 milioane nu o să fie probleme. După 5 milioane o să trebuiască să schimbe un pic strategia, dar cred că au destul spațiu de manevra

  • Jenna

   ATENȚIE ! Mare ATENȚIE ! Angajații rcs-rds din Constanța care vin la service fură din casele oamenilor orice prind : aur , bani , absolut orice de valoare. RUȘINE rcs-rds !!!

  • Innoxius

   Ai uitat să spui că se servesc și cu mâncare din frigider. Absolut tot ce găsesc.

 • Pingback: Veniturile Digi Communications în al doilea trimestru din 2017 - Stiri ultima ora, stiri online()

 • theozanhan

  O intrebare pentru abonatii rcs&rds, vi se ofera reduceri/beneficii la prelungirea contractului? Eu acum doi ani am trecut de la rds la upc din motivul ca nu primeam nimic in plus, iar upc mi-a oferit pt 68 de lei tot ce inseamna tv(hbo,cinemax,filmbox, hd prin card, mai putin look tv), internet de 300mbps cu router wireless a.c( pe hartie, viteza maxima e 100mbps down si up 6-8mbps)

  • Innoxius

   Internet + telefonie fixa + TV ab. business – NU

  • theozanhan

   La tine e cam normal

  • Innoxius

   De ce? Când aveam doar TV pe persoană fizică primeam două luni gratuite. La internet + fix + mobil pe persoană juridică nu primeam nimic. Acum le dau aproape 100 de lei pe lună și tot nimic. Interesantă politică de retenție, în care vrei să-l păstrezi pe unul care plătește sub 30 de lei, dar nu pe unul care plătește de peste trei ori mai mult.

  • cutienoua

   pai ca firma se considera ca faci bani!😀
   si in Sua ca business platesti mai mult,bine sub masca faptului ca ai si timp de raspuns mai rapid la interventii,etc

  • Innoxius

   Eu nu mă plâng de cât plătesc, ci de faptul că, plătind mult mai mult, nu am nimic la retenție.
   Și da, fac bani, dar eu am grijă de clienții care plătesc mai mult.
   La Vodafone simt că sunt tratat altfel decât la RDS. Și asta pentru doar 50 de lei în plus.
   RDS tot low-cost rămâne, la orice capitol.

  • cutienoua

   eu tratez clientii la fel. indiferent ca un contract e mai profitabil decat altul,imi fac munca la fel.
   sa nu crezi ca iau apararea rds !😀

  • Innoxius

   Nu-i vorba de seriozitatea muncii, ci de o căpșună, o fondantă. Adică un tarif mai special, o păsuire, un termen mai larg de plată sau o chestie minoră făcută gratuit. Să simtă omul că e tratat „altfel“. Și în cele mai multe cazuri, chestiile astea mi se întorc și per total ies în câștig.
   Dar na, eu încă n-am ajuns la nivelul „datoria de un miliard e cea mai mică problemă“ :))

  • cr

   Daca esti abonat la RCS-RDS si tu esti low. ;) Vrei retentie la acele preturi.. Prelungesti pentru 2 ani si ai timp de 4 luni 50% reducere la toate serviciile.

  • Innoxius

   75 lei Internet e low la tine? Măi să fie, dar unde stai, în State?
   Tu ai citit tot sau doar așa, din trei în trei litere? Ai reținut că am făcut prelungire și nu am primit nimic? Nu? Poate pentru că nu ești low, ești high?

  • cr

   Stai asa, uite sa zicem ca imi cer eu scuze daca ai dreptate. Ai contract pe persoana fizica? La RCS-RDS n-a fost niciodata cel putin pe persoana fizica internetul de 75 lei, nici macar cel de 1000 mbps. Si ce servicii ai? De exemplu eu am cablu cu maxpack, internet 1gb, tel fix si 2 abonamente tel mobil. Eu nu vreau sa prelungesc contractul si merge de la o luna la alta, dar daca vreau sa prelungesc cu siguranta mi-ar oferi ceva reducere.

  • Innoxius
  • cr

   N-au acoperire UPC sau Telekom in zona ta?

  • Innoxius

   Nu știu. Pentru că nu mă interesează.

  • cr

   Atunci esti low ca si RCS-RDS. Daca voiai pretentii cautai si in alta parte. Cum sunt astia, vor ieftin si foarte bun.. Sa va spalati cu ea pe cap cei care aveti pretentii ca asa e romanul putin si foarte bun. Bine ca nu ti-a dat nimic la retentie.

  • Innoxius

   Ești paralel cu subiectul. Ca să nu zic nesi la ce concluzii tragi tu despre mine. Spre deosebire de tine, eu nu schimb un furnizor bun ca pe chiloți pentru un rahat de reducere. Cineva a pus o întrebare, eu i-am răspuns. Cu altcineva am avut o discuție despre cum vede RCS subiectul „cadourilor“ la retenție în cazul juridică vs. fizică. Te-ai băgat ca musca în kuru calului, mare expert în tarife și mi-au trebui câteva postări ca să pricepi și tu despre ce e vorba în propoziție. Pe viitor fă bine și vezi-ți tu de reducerile tale de cacao și lasă-i pe alții cu sfaturi de doi la leu.
   Reține că nu toți sunt fomiști ca tine, să se învârtă după cum le arată operatorii zăhărelul, măi „românule“ care te bagi în discuție cum am zis mai sus și te revolți și îți dai cu părerea despre cum să-și cheltuie alții banii. Să mă anunți și pe mine când ți se rezolvă net-ul în două ore, că tot crezi că umblu după ieftinături, ca tine.

  • cr

   Eu sunt abonat la RCS-RDS de aproape 20 de ani si daca eram asa fomist cum zici tu ma puteam porta la preturi mai mici la alt operator. Ti-e ciuda ca nu ti-au oferit ceva la retentie pentru o prelungire a contractului. Ti-ai luat teapa, InnoxiusLOW! Si incearca sa nu mai “cry” aici.

  • Cristy Nedelcu

   da

  • MirceaS

   Nu. Dacă nu întrerupi/reziliezi contractul existent, nu.
   În privința ta, din motive de viteză scăzută (mai ales seara și în weekend) am plecat și eu de la UPC.

 • Tudor P.

  Nu m-am asteptat sa fie mai multi clienti la mobil decat la netul fix. Toata lumea ii lauda dar doar putin peste 2 milioane de clienti? Cele mai multe critici au fost pentru telefonia mobila si pe locul 2 pentru televiziune.

  • theozanhan

   Si cica upc e cel mai bun la viteza medie conform netograf, cred vazusem pe site-ul lor o iconita gen “certificat”. Am upc, 6mbps Upload(maxim 8 in realitate), imi creste paru pana fac ratie pe filelist :)))

  • Internet fix = o conexiune pentru întreaga familie;

   Telefonie mobilă = SIM pe fiecare smartphone.

   De aici și diferența. Oricum, RCS-RDS are cei mai mulți abonați pe internetul fix în țara noastră.

  • Tudor P.

   Da ai dreptate, nu m-a dus capul. :P

 • Florin Obili

  Pe mine nu ma surprinde scaderea pe TV. Am spus-o de mult timp, au pierdut Liga Campionilor, au pierdut clientii. Telekom detine drepturile TV pe aceasta competitie inca 1 an, iar daca RDS nu achizitioneaza de la anul Liga Campionilor, vor pierde si mai multi clienti.