BlackBerry OS 10.3.1 Software

Versiunea de software BlackBerry OS 10.3.1 este disponibilă deocamdată numai pentru modelele Classic și Passport de la producătorul canadian. Toate celelalte variante de smartphone ce rulează BlackBerry OS 10 vor beneficia de ultima variantă de soft începând cu data de 19 februarie 2015.

Principalele noutăți aduse de BlackBerry OS 10.3.1 sunt reprezentate de asistentul BlackBerry ale cărui funcții vor semăna mai tare cu cele ale lui Siri de la Apple și un mod de contrast pentru ecran ce va transforma albul în negru și invers. Acesta este potrivit atunci când citim pe timpul nopții, momente în care un display prea luminos nu este tocmai de preferat.

Altă trăsătură a BlackBerry OS 10.3.1 este că poți bloca anumite persoane din agendă pentru a nu mai primi apeluri sau mesaje de la aceștia. Totodată, noul soft va permite configurarea culorii LED-ului de notificare în funcție de preferințele fiecăruia. Va fi adăugat și un mod de economisire a bateriei, care va elimina anumite procese, va scădea iluminarea ecranului și va limita performanța procesorului, totul pentru o autonomie crescută.

Trecerea către versiunea BlackBerry OS 10.3.1 pentru dispozitivele ce rulează BB OS 10 va începe din 19 februarie, chiar dacă ar fi trebuit să aibă loc cu ceva timp în urmă. Anumite probleme au împiedicat această lansare, dar acum producătorul canadian promite că totul va decurge normal.

Abia aștept noua versiune a sistemului de operare și pentru al meu BlackBerry Q10. Noile funcții mi se par interesante și urmează să le descopăr peste numai 10 zile.

Sursa : PhoneArena.com
 • Bogdan Adi Pascuta

  Pentru Classic si Passport e disponibil updateul doar in Canada si US , pentru anumiti operatori. Restul,mai stam. Rulez 10.3.0 pe Passport-ul meu si se pare ca urmatorul release va avea loc,cu zici si tu,in 19.02, data cu care coincide si lansarea Passport AT&T , varianta cu colturi rotunjite. Si cine stie,poate vedem si noul Z15 :P

  • Bogdan Adi Pascuta

   PS: versiunile leaked ale 10.3.1 nu vi le recomand. Au numeroase buguri cu modulul GSM,papa bateria in mod alert si nici cu wi-fi-ul nu sta prea bine. Pe partea grafica sunt cateva imbunatatiri si se pare ca va fi lansata tot in 19 si platforma Snap , care este un Google Play Store sideloaded,care ne permite sa instalam aplicatii din Play Store exact ca si din BB World. Eu folosesc varianta beta Snap si Google Play sideloaded.

 • Bogdan Adi Pascuta

  Atașat și doua screenshoturi cu cele doua magazine de aplicatii

 • adrian cuzic

  Mă bucur să văd că publicați noutăți despre Blackberry :D diversitatea face bine .

  • Darius Pana

   Atâta timp cât eu sunt un mic fan al BlackBerry OS 10 o să mai vedeți astfel de știri :)

  • Bogdan Adi Pascuta

   Îți mulțumesc și te susțin!

  • adrian cuzic

   Darius , pentru Blackberry Classic mai e nevoie de optiunea Blackberry de la Orange ?
   Am fost astazi sa ma interesez de unul si mi-au spus ca am nevoie si de optiunea asta si mi se pare putin suspect.

  • Darius Pana

   Te asigur ca nu mai este nevoie de nici o extraoptiune la abonament sau cartela. BlackBerry OS 10 nu mai necesita asa ceva. Daca cei de la Orange ti-au spus ca este nevoie de asa ceva, ori nu stiu, ori sunt rau intentionati.
   Deci NU face altfel de abonament pt BB Classic. Internetul si BBM vor merge cu orice pachet de date.

  • adrian cuzic

   Mă înclin și-mi ridic pălăria!