Retelistica

Negocierile dintre Vodafone şi Liberty Global (deţinătoarea UPC în România) sunt aproape finalizate, surse apropiate celor două companii susţinând că un anunţ oficial de clarificare a situaţiei urmează a fi făcut în maxim 2 săptămâni.

Se pare că cele două companii au cam bătut palma pentru suma de 16.5 miliarde de euro. Pentru această sumă deloc neglijabilă, Vodafone va primi toate reţelele de cablu deţinute de Liberty Global în Germania şi Europa de Est (aici este inclusă şi ţara noastră). Dacă se va finaliza cu succes, această tranzacţie va deveni cea mai mare din industria telecom din ultimii 5 ani.

Intenţia Vodafone este clară pentru toată lumea. Compania britanică îşi doreşte să ofere clienţilor săi pachete integrate de telefonie mobilă, fixă, internet fix şi cablu TV. UPC România este al doilea mare operator local de comunicaţii prin cablu, cu un număr de peste 1.3 milioane de abonaţi.

Sursa: hotnews.ro
Categorii: retelistica

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.