Vodafone oferă telefonie mobilă și fixă, dar și internet fix prin tehnologia 4G. Operatorul autohton își mărește paleta de servicii prin internetul fix prin fibră optică, cu viteze de până la 1 Gbps – strict pentru persoane juridice, cel puțin în această etapă. 

Ce tehnologii folosește Vodafone?

FTTH – fiber-to-the-home și FTTB – fiber-to-the-building = internet fix prin fibră optică.

În ce localități?

  • toate reședințele de județ + alte câteva zeci de orașe.

Ce viteze sunt oferite?

Până la 1 Gbps pe download și upload, indiferent de gradul de încărcare al rețelei.

Vodafone își dorește să intre pe piața de business, să livreze internet fix către platforme industriale, parcuri logistice, zone limitrofe din apropierea orașelor mari, localități fără infrastructură terestră de comunicații și greu de accesat.

Putem spune că Vodafone își contruiește o rețea de fibră optică, rețea pe care în faza inițială o pune în slujba companiilor interesante. Nu am primit detalii, dar cine știe s-ar putea ca la un moment dat să vedem cum Vodafone se îndreaptă dinspre zona de business spre cea de consumer cu internetul fix prin fibră optică.

Declarație oficială:

De peste 10 ani, Vodafone România oferă clienților săi servicii de voce și date fixe pe suport de fibră optică, fiind un pionier pe piața locală în ceea ce privește pachetele premium de servicii convergente pentru companii. Noua soluție pe care o lansăm este concepută pentru a ne ajuta clienții să-și îmbunătățească gradul de digitalizare a business-ului prin folosirea unei infrastructuri de ultimă generație și a serviciilor superioare care o însoțesc”, a declarat Valeriu Nistor, Director Enterprise Business Unit, Vodafone România.

Update: Am căutat detalii pe site-ul Vodafone.ro în secțiunea Business, dar nu am găsit informații concrete (cost lunar, beneficii etc). 

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.