Software

Este interesant cum serviciile ce se bucură de popularitate își extind ramificațiile în zone noi, la care nici nu te-ai gândi în urmă cu 2 – 3 ani. În acest caz se află și WhatsApp ce în India a primit posibilitatea de a face transfer de bani de la un utilizator către altul. 

Funcția se află în beta și urmează a fi implementată complet în perioada următoare. Am uitat să specific că debutează în India și nu se știe nimic legat de o lansare internațională, deși tehnic nu cred că ar fi probleme majore.

Este folosit UPI / Unified Payments Interface (serviciu cu mare priză la public în a doua țară din lume ca număr de locuitori).

În WhatsApp apare o secțiune nouă denumită Payments / Plăți. Aici trebuie adăugat contul bancar + acceptarea a diverse setări pe partea de securitate a datelor etc. În această secțiune se află și detaliile concrete legate de plățile efectuate sau primite.

Nu m-aș mira să văd o astfel de implementare chiar și în aplicația Facebook. Vremea banilor în format fizic pare a fi din ce în ce mai scurtă.

Sursa: AndroidCentral.com
Categorii: software
Tag-uri:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.