Software

Este interesant cum serviciile ce se bucură de popularitate își extind ramificațiile în zone noi, la care nici nu te-ai gândi în urmă cu 2 – 3 ani. În acest caz se află și WhatsApp ce în India a primit posibilitatea de a face transfer de bani de la un utilizator către altul. 

Funcția se află în beta și urmează a fi implementată complet în perioada următoare. Am uitat să specific că debutează în India și nu se știe nimic legat de o lansare internațională, deși tehnic nu cred că ar fi probleme majore.

Este folosit UPI / Unified Payments Interface (serviciu cu mare priză la public în a doua țară din lume ca număr de locuitori).

În WhatsApp apare o secțiune nouă denumită Payments / Plăți. Aici trebuie adăugat contul bancar + acceptarea a diverse setări pe partea de securitate a datelor etc. În această secțiune se află și detaliile concrete legate de plățile efectuate sau primite.

Nu m-aș mira să văd o astfel de implementare chiar și în aplicația Facebook. Vremea banilor în format fizic pare a fi din ce în ce mai scurtă.

Sursa: AndroidCentral.com
Categorii: software
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.