Windows 10 primește câte un update substanțial la un interval de câteva luni. Teoretic, Windows 10 October 2018 update ar trebui să completeze experiența oferită de sistemul de operare dezvoltat de către Microsoft. Practic, recomandarea este să mai așteptați puțin pentru că sunt diverse probleme ce necesită a fi rezolvate de către gigantul american. 

Noutățile aduse de Microsoft, unele sunt parte a Windows 10 October 2018 update:

  1. Your Phone – aplicație ce permite conectarea unui smartphone cu Android la PC, iar de aici să poți răspunde la un SMS + primirea notificărilor de pe telefon. Trebuie să recunosc că este o funcție utilă, știu că erau soluții dezvoltate de Samsung etc, dar mă gândesc că Microsoft știe cel mai bine să implementeze o soluție de gen;
  2. Windows Timeline pe telefon – recunosc că nici nu știam că update-ul din aprilie a adus Windows Timeline pe PC, acum înțeleg că va funcționa și pe iPhone sau smartphone Android. Ai un istoric al fișierelor și site-urilor web accesate recent. Aici aș putea pune tag-ul, inutil;
  3. Integrare a To-Do în Outlook și Skype – aplicația To-Do ajunge a fi parte integrantă a Outlook, dar și cu accesare directă din Skype. Poți crea o sarcină și să o poziționezi într-un slot liber din calendar. Sarcinile salvate sunt disponibile și în Skype etc. Cred că este o funcție utilă pentru cei ce folosesc Outlook & Skype la modul intensiv. Personal, Google Calendar și opțiunile de acolo îmi sunt arhisuficiente;
  4. Microsoft Launcher cu Family Safety – Microsoft Launcher este o aplicație pentru dispozitive Android. Dacă ești logat cu un cont de familie și cu o setare dedicată vei putea avea informații legate de locația copiilor. La pachet sosește și activitatea copiilor în aplicații de pe smartphone-ul Android (numele aplicațiilor + timpul petrecut pe fiecare în parte). Pot fi preluate date legate de activitatea pe Xbox One sau un PC cu Windows 10, tot în Microsoft Launcher sunt vizibile și aceste informații.

Prin comunicat am dat și de o informație interesantă: ne verificăm telefoanele mobile de la 150 – 1000 ori pe zi, petrecem în fața ecranului și 3 – 6 ore / zi.

Sunt ceva probleme și nu este recomandată instalarea acestui update. Așteptați notificarea din partea Microsoft, presupun că o vor trimite când vor rezolva bug-urile apărute (Storage Sense când nu găsește spațiu disponibil începe să șteargă în mod random).

Cei interesați de achiziționarea unui cd-key de Windows 10 și Office 2016 pot apela la promoțiile:

  1. Windows 10 Professional OEM Key – 11.07 euro cu codul Gadget-W;
  2. Windows 10 Pro + Microsoft Office 2016 Pro – 36.22 euro cu codul Gadget-P;
  3. Windows 10 Pro + Microsoft Office 2016 Home & Student – 29.57 euro cu codul Gadget-P;
  4. Windows 10 Pro + Minecraft Windows 10 Edition – 12.32 euro cu codul Gadget-P

Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.