Smartphone

Xiaomi Mi-4, OnePlus One și Xiaomi Mi-3 – de la dreapta la stânga;

Săptămâna viitoare ajunge la test și va primi o recenzie completă, în stilul celei făcute lui Xiaomi Mi-3. Xiaomi Mi-4 este ultima adiție a companiei chineze în domeniul telefoanelor de top cu preț la jumătate față de concurența formată din HTC One M8, Samsung GALAXY S5 etc.

Xiaomi-Mi-4-vs-iPhone-6 (7)

Specificații detaliate pentru Xiaomi Mi-4:

– display Sharp sau JDI de tip OGS pe 5 inch cu rezoluția de 1920×1080 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.5 GHz, 3 GB memorie RAM de tip DDR3, 16 / 64 GB spațiu de stocare,

– Android 4.4 KitKat cu MIUI 6;

4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, A-GPS și GLONASS, radio FM;

– 13 Megapixeli și cameră frontală de 8 Megapixeli;

baterie de 3080 mAh, 149 gr. și 8.9 mm grosime.

4G funcționează doar pe rețeaua din China, în România trebuie să te mulțumești cu 3G pentru viteza la download în traficul de date.

Xiaomi Mi-4 = iPhone 5 / 5S cu display de 5 inch în loc de 4 inch cât are telefonul Apple. Singura diferență la design este dată de capacul spate fabricat dintr-un plastic de-a dreptul odios, adună amprentele în ritm rapid, calitate proastă și lucios de-ți faci freza în el. Xiaomi Mi-3 este mult mai bine construit cu a sa carcasă unibody din magneziu. Nu există termen de comparație.

Xiaomi-Mi-4-vs-iPhone-6 (10)

Rama metalică ce înconjoară smartphone-ul zici că este copiată de la iPhone 5 & 5s, dar pe de altă parte contribuie la rigiditatea telefonului și îi aduce un plus de stil. La baza display-ului sunt trei taste capacitive și le-aș fi recomandat să meargă direct pe touch buttons, în stilul Nexus. O astfel de soluție ar fi contribuit la realizarea unui telefon și mai compact.

La nivel de software, MIUI este copie fidelă de iOS. Aveți câteva fotografii care dovedesc această afirmație. Mai multe detalii legate de Xiaomi Mi-4 pe săptămâna viitoare când ajunge și la mine pentru câteva zile.

Fotografiile sunt făcute cu LG Nexus 5.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.