Accesorii inteligente

Xiaomi și Oculus au realizat un parteneriat prin care Oculus Go ajunge în China sub denumirea de Xiaomi Mi VR. Bănuiți că din China îl veți putea cumpăra și utiliza la nivel local, nu de alta, dar Oculus Go mai greu să ajungă într-o piață emergentă precum cea locală. 

Oculus Go și implicit Xiaomi Mi VR nu au nevoie de un smartphone ca să redea conținut, sunt dispozitive de sine stătătoare. Încorporează un procesor Qualcomm Snapdragon 821, două ecrane LCD cu rezoluție 2K. În pachet este inclus și un joystick ce încorporează un touchpad. Dispune și de sunet, dezvoltat special de către Oculus spre a se corela cu conținutul afișat, dar aduce și jack de 3.5 mm pentru cei ce vor să folosească căști etc.

Este compatibil cu Oculus Mobile SDK și Mi VR SDK, iar Xiaomi a promis că va colabora îndeaproape cu dezvoltatori de jocuri spre a aduce cât mai mult conținut.

Prețul – nu a fost anunțat. Oculus Go costă în jur de 200 dolari, dar Mi VR s-ar putea să fie ceva mai ieftin.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Xiaomi Mi VR – Oculus Go în varianta chinezească - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Rebelulll

  Exista diferente fata de ochelarii de 50lei de pe emag rebranduiti sub toate numele posibile de catre multi vanzatori ? Am luat o pereche si vedeam pe langa ecran zona “neagra” si nici prea ok nu mi s-au parut.

  • NBA

   Având în vedere că oculus și HTC sunt singurii producători de căști și echipament VR pentru PC, nu cred că oculus s-ar risca să aducă un produs slab.
   Xiaomi, dacă ți minte, a făcut acel parteneriat cu Yi pentru camerele video. Băieții ăia, trebuiau să producă camere de calitate pentru a nu strica imaginea Xiaomi. Asta era vital dacă voiau să continuie parteneriatul.

   Prin urmare, mai mult ca sigur acele căști nu sunt ca cele enunțate de tine. Dar, nici nu știu cât sunt de bune. Review-uri…