Diverse

La începutul lunii noiembrie aflam că Xiaomi îşi continuă marşul în Europa prin deschiderea unui magazin oficial în Spania. Dacă iniţial acesta se anunţa triumfător, iată că Apple nu doarme şi începe deja să pună beţe-n roate.

În 2014 Xiaomi a solicitat agenţiei europene EUIPO aprobări pentru trademark-ul mai multor device-uri. Dacă smartphone-urile au fost norocoase, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre tablete. La 3 ani de la solicitare, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că Xiaomi nu poate utiliza denumirea de “Mi Pad” în ţările membre pentru că numele este mult prea similar cu iPad-ul celor de la Apple.

Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene vine după ce Apple s-a sesizat şi a cerut oficialilor europeni interzicerea tabletelor Xiaomi sub acest trademark. Chiar dacă se poate face recurs, producătorul chinez pare a fi hotărât să nu conteste decizia actuală.

În acest context Xiaomi trebuie să redenumească tabletele în momentul lansării în Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai existe nicio suspiciune legată de pronunţie / denumire.

Sursa: gizchina.com
Categorii: xiaomi

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.