Telefoane Mobile

CEO-ul și co-fondatorul Xiaomi a făcut o declarație interesantă. Lei Jun a spus că vor să scape de reputația de producător de telefoane ieftine, dar întreaga discuție trebuie pusă într-un context. 

Xiaomi și-a împărțit portofoliul de smartphone-uri în mai multe divizii:

  1. Redmi – entry-level și mid-range, ar veni și cu un telefon cu specificații de top la preț de mid-range;
  2. MI – gama high-end;
  3. Black Shark și Pocophone – proiecte separate.

Xiaomi Mi9 este cea mai nouă propunerea a companiei chineze. Lei Jun a spus că s-ar putea să fie pentru ultima dată când lansează un smartphone cu preț de sub 3000 RMB / aprox. 400 euro (presupun că s-a referit la divizia Mi). Ținta ar fi să investească mai mult și să propună smartphone-uri cu un preț mai mare, cu puțin mai mare dacă păstrez exprimarea CEO-ului Xiaomi.

Ar vrea să scapă de reputația că lansează telefoane mobile cu preț de sub 2000 RMB / aprox. 265 euro.

Mi9 pornește de la 2999 RMB față de Mi9 ce pornea de la 2699 RMB. Putem spune că avem o scumpire și în cazul de față, iar trecerea de pragul a 3000 RMB pentru următorul flagship este cumva în linie cu modul în care au procedat și până acum.

Smartphone-urile Xiaomi sunt apreciate pentru raportul preț / specificații. Dacă se îndepărtează de această rețetă s-ar putea să fie riscant. Mă gândesc că vor să reducă diferența de orice fel față de flagship-urile Huawei sau Samsung și să meargă fix în categoria respectivă de preț.

Sursa: TechNode.com

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.